• Koopprijs vanaf € 32.950

BMW R 18 Transcontinental: karaktervolle luxe in een stijlvol kostuum

 • BMW R 18 Transcontinental: de luxe Motorrad boordevol klasse
 • 2-cilinder boxermotor levert 91 pk en 158 Nm koppel
 • Herkenbare sound en dito design dankzij klassieke looks
 • Volledig te personaliseren met speciale ontwerpen van Roland Sands
 • Écht een motorfiets van nu met legio geavanceerde rijassistentiesystemen

Wie niets aan het toeval wil overlaten, heeft aan de luxueuze BMW R 18 Transcontinental de ideale motorfiets. Deze ultieme BMW Motorrad is op alles voorbereid. Met zijn klassieke stijl, stoere retro-looks en hypermoderne technologie, laat de BMW R 18 Transcontinental comfort en design samensmelten alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Natuurlijk geldt ook bij deze BMW R 18 de “Big Boxer” als het absolute middelpunt. Maar er is meer om voor te zwichten. Geen motorfiets met zóveel karakter in zijn klasse als de BMW R 18 Transcontinental!

Met 1.802 cc letterlijk een “Big Boxer”

Laten we aftrappen met de inhoud van deze motorfiets: 1.802 cc. Nog niet eerder wist BMW dit enorme aantal uit de iconische 2-cilinder boxermotor te persen. Een motor waarvan de oorsprong uit 1923 dateert. BMW Motorrad gebruikte al die jaren om de lucht-/oliegekoelde “Big Boxer” alsmaar verder te finetunen. En dat is gelukt: de BMW R 18 Transcontinental levert 91 pk en 158 Nm trekkracht bij 3.000 t/min. Dat het een waar koppelbeest is, wordt tevens duidelijk bij het zien van het bereik: er is al 150 Nm beschikbaar over het brede toerenbereik van 2.000 tot 4.000 t/min. Het maximum vermogen komt los bij 4.750 t/min. De 2-cilinder boxer staat bekend om zijn comfortabele rijeigenschappen en typische loop met vrachten karakter. De BMW R 18 Transcontinental vormt hierop allerminst een uitzondering. Sterker nog, dit is één brok emotie! Een rit op deze BMW Motorrad kan niet lang genoeg duren, dus is het maar goed dat er een grote 24 liter tank aanwezig is.

BMW R 18 Transcontinental: tijdloze klasse vol innovatie

Een BMW R 18 Transcontinental herken je al van kilometers afstand. Op de eerste plaats vanwege de karakteristieke sound. Maar ook wanneer u een glimp van het BMW Motorrad design opvangt, is meteen duidelijk waarmee u te maken heeft. De BMW R 18 Transcontinental ademt één en al BMW traditie en is tegelijkertijd zijn tijd ver vooruit. Dit begint al aan de voorkant, met de enkele ronde LED-koplamp prominent in het midden, plus afzonderlijke verstralers aan beide zijden ernaast. De speciale frontbeplating is typisch Transcontinental. De BMW R 18 Transcontinental heeft een hoge kuipruit voor optimale bescherming. Prachtige windgeleiders, een zwarte tankdop, treeplanken en een topcase met rugleuning voor de duopassagier symboliseren pure kracht gemengd met tijdloze klasse en maximaal comfort.

Unieke collectie, groot aanbod

Niets zo aantrekkelijk als het eigen maken van een iconische motorfiets. Met de BMW R 18 Transcontinental wordt elke wens vervuld. Maak hem volledig individueel aan de hand van het grote aanbod BMW Motorrad accessoires of kies voor een unieke collectie. In samenwerking met Roland Sands Design kwamen de uitvoeringen “Machined” en “2-Tone-Black” tot stand. U heeft meer met de klassieke uitstraling van de BMW R 18 Transcontinental? “Option 719” bevat onder andere het AERO-designpakket, waarmee de nadruk op het luxueuze karakter van deze BMW Motorrad ligt. Handige kofferbinnentassen of andere stijlvolle Touring-Equipment maken de comfortabele BMW R 18 Transcontinental nóg comfortabeler.

Muzikale Marshall boost

Traditie ontmoet innovatie. Eenmaal op de BMW R 18 Transcontinental heeft u zicht op een prachtig, 10,25 inch groot TFT-display met daarnaast analoge tellers en klokken zoals u dat van een échte BMW Motorrad gewend bent. Het multifunctionele kleurendisplay geeft de navigatie, snelheid en uw favoriete muziek weer. Inderdaad, van dat laatste heeft de BMW R 18 Transcontinental óók al verstand: onze hoogwaardige Marshall Gold Series Stage 2 audio beschikt over een krachtige 180 Watt booster met in totaal 6 luidsprekers voor de beste geluidskwaliteit. Zaken als Dynamic Cruise Control (DCC) en Active Cruise Control (optie) regelen automatisch de snelheid c.q. afstand tot de voorligger. Automatische stabiliteitscontrole ASC, 3 verschillende rijmodi en een MSR motorsleepmomentregeling maken elke avontuurlijke rit extra veilig. Verder vermeldt de optielijst zaken als een achteruitrijhulp, Hill Start Control en een centrale vergrendeling voor uw koffers plus de topcase.

Klinkt de BMW R 18 Transcontinental u als muziek in de oren? Breng dan een bezoek aan Broekhuis!

De R 18 Transcontinental

 • Koopprijs vanaf € 32.950

Standaard op de R 18 Transcontinental

 • Cockpit met vier analoge ronde instrumenten
 • 10,25 inch TFT kleurendisplay
 • Extra koplamp
 • Marshall Audiosysteem
 • Motorbeschermingsbeugels
 • Koffers & Topkoffer
 • Buddyseatverwarming
 • Chromen afwerkingsdetails
 • Motorblok uitgevoerd in Silver Metallic
1