De banden van uw motorfiets zijn het enige contact tussen uw motorfiets en de weg. Ze zorgen voor grip onder bijna alle weersomstandigheden en bepalen voor een groot gedeelte het weggedrag. De juiste banden verhogen uw veiligheid op de weg.

Band BMW

Bandenprofiel

Wist u dat het profiel van uw banden ontzettend belangrijk is als het gaat om het op de juiste manier afvoeren van water. Wanneer uw band slijt, worden de profielgroeven ondieper en kunnen ze het water minder goed afvoeren.

Een ander belangrijk detail die bepaalt of een band aan vervanging toe is, is de leeftijd van de band. Rubber heeft namelijk de eigenschap om naar verloop van tijd hard te worden waardoor deze minder grip geeft. Tevens kunnen er kleine scheurtjes in de band ontstaan die de kans op lekke banden vergroten.  Zijn uw banden 10 jaar oud, dan is het aan te raden deze te vervangen. U kunt de leeftijd van de band zien aan het DOT-nummer op uw band. De eerste twee cijfers van de laatste van de laatste vier cijfer geven de week aan waarin de band is geproduceerd. De laatste twee cijfers geven het productiejaar van de band aan.

BMW Motorrad Banden

Of u nu offroad de wereld wilt ontdekken of alle snelheidsrecords wilt breken; onze serviceprofessionals weten welke band voor uw motor het beste is. Kom langs of geef via onderstaande button uw wensen aan zodat wij u het beste advies voor de banden op uw motorfiets kunnen geven.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1