Het belangrijkste argument van sportieve rijders om niet voor een elektrische auto te kiezen, is vanwege de angst voor gebrek aan rijbeleving. Maar dan is daar ineens de elektrische BMW en dat maakt alles anders. Sterker nog, het maakt elektrisch rijden geweldig. Het knappe aan BMW EV’s is dan ook dat 100% elektrisch rijden gepaard gaat met 100% rijbeleving, precies zoals u van BMW gewend bent. Het merk heeft in dat opzicht een naam hoog te houden, dus waarom zouden ze het risico nemen om hun imago te besmeuren met schone, maar emotieloze modellen? 

Voordelen elektrisch BMW rijden

BMW i rijden staat gelijk aan emissieloos verplaatsen van A naar B. Zonder uitstoot van schadelijke gassen dragen de BMW EV’s hun steentje bij aan de kwaliteit van leven. Elk BMW i-model biedt rijbeleving op BMW-niveau. Daartegenover staat een besparing op brandstof en onderhoud. Tanken is niet langer aan de orde en BMW Charging maakt opladen extra comfortabel, thuis op het werk of bij één van de openbare laadstations. Geschikt voor zowel de volledig elektrische BMW-modellen als de BMW PHEV’s.

Wie zijn of haar plug-in hybride BMW op de juiste manier inzet, spaart BMW Points in ruil voor bijvoorbeeld een oplaadtegoed, en heeft tevens toegang tot milieuzones, net als de BMW EV’s. Dankzij BMW eDrive Zone schakelt de auto automatisch over op de elektrische modus. Tel daarbij op het geruisloze karakter, de continu aanwezige power en vele fiscale voordelen, en elektrisch BMW rijden was in alle opzichten nog nooit zo aantrekkelijk!

BMW opladen
BMW iX3

BMW iX3

Met de BMW iX3 luidt het merk uit Beieren een nieuw tijdperk in. Een tijdperk waarin een bestaand model met benzine- en dieselmotoren volledig elektrificeert. De iX3 stamt namelijk af van de BMW X3: een luxe middenklasse SUV. Voor optisch onderscheid zorgen diverse BMW i Blau accenten en aerodynamische aanpassingen. Waaronder de styling van de bumpers en velgen. Voorlopig wordt de BMW iX3 naast de X3 geleverd. De elektrische X3 weet te overtuigen met zijn 260 pk en 400 Nm koppel, 0-100 km/h sprint binnen 6,8 seconden, een actieradius van 460 km en indrukwekkende oplaadsnelheid. Elke 10 minuten komt er 100 km rijbereik bij en opladen van 0-80% hoeft niet langer te duren dan 34 minuten.

BMW iX

BMW iX

2021 is het jaar van de BMW iX en BMW i4. Eerstgenoemde is een elektrische topklasse SUV: de langverwachte productieversie van BMW’s concept car genaamd Vision iNEXT. De BMW iX wordt aangeboden in twee uitvoeringen: de iX xDrive40 met een batterijcapaciteit van 70 kWh, 300 pk en meer dan 400 km actieradius, en daarnaast de iX3 xDrive50 die respectievelijk 100 kWh, 500 pk en ruim 600 km rijbereik laat noteren. Accelereren van 0-100 km/h gaat in een krappe 6 seconden met de xDrive40 en minder dan 5 seconden in de xDrive50. Snelladen kan binnen 10 minuten met respectievelijk 90 en 120 extra kilometers aan actieradius toegevoegd. Ook qua ruimte en luxe is de BMW iX een ongekende grootheid. Beleef het summum van elektrisch SUV rijden bij BMW. Nu bij Broekhuis.

BMW i4

BMW i4

BMW’s eDrive technologie heeft ook de i4 bereikt. De BMW i4 is het eerste model van BMW dat eerst als elektrische variant wordt gepresenteerd en pas later aangevuld wordt met andere aandrijflijnen. Deze BMW EV is in feite een geëlektrificeerde 4 Serie Gran Coupé. De sportieve looks heeft de elektrische BMW alvast mee, maar ook qua technologie is de i4 zeer indrukwekkend: met 590 km actieradius en een systeemvermogen van maar liefst 530 pk voor de toekomstige M-uitvoering, vraag je je af waarom je nog zou wachten op een benzine- of dieselversie.

BMW PHEV’s: welkom in eDrive Zones

Voor wie graag elektrisch BMW wil rijden, maar de stap naar geheel emissieloos nog nét even te groot vindt, heeft BMW diverse plug-in hybride modellen in de aanbieding: van de BMW 225xe Active Tourer en 330e Sedan plus Touring, tot aan de BMW 530e Sedan / Touring en BMW 745e Sedan. Ook de BMW X-modellen zijn als PHEV leverbaar, waaronder de X1 / X2 xDrive25e, X3 xDrive30e en X5 xDrive45e. Stuk voor stuk krachtige hybrides waarmee u eveneens de BMW eDrive Zones zorgeloos kunt betreden.

Wanneer gaat u een elektrische BMW rijden van Broekhuis?

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1