- x 15.04.2024
Blog Vers van de rolband

De 5 mooiste tulpenroutes van Nederland

Nederland staat onder andere bekend om kaas, windmolens en tulpen. Wanneer de tulpen in bloei staan, trekken ze jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Er zijn tulpenvelden verspreid over heel Nederland. Wij laten 5 van de mooiste tulpenroutes zien die u met de auto, fiets of wandelend kunt bezoeken.

  • Bollenstreek: De bollenstreek, gelegen tussen Leiden en Haarlem, is wereldberoemd om zijn kleurrijke tulpenvelden. Langs de N206 en N208 biedt deze route een spectaculair uitzicht op de bloeiende tulpen. Wanneer u meer wilt weten over de tulpen in deze streek, kunt u de deze website bezoeken.

 

  • Noordoostpolder: De tulpenvelden van de Noordoostpolder in Flevoland zijn zeer indrukwekkend tijdens het bloeiseizoen. Langs plaatsen als Emmeloord, Creil en Espel kunt u genieten van het uitzicht op duizenden tulpen in verschillende kleuren, wat een sprookjesachtig beeld vormt tijdens het bloeiseizoen. Voor meer informatie over de tulpen in de Noordoostpolder kunt u deze website bekijken.

 

  • Kop van Noord-Holland: In het noordelijke deel van Noord-Holland bieden plaatsen als Den Helder, Callantsoog en Julianadorp uitzicht op de kleurrijke tulpenvelden. Deze route brengt u naar mooie landschappen en biedt de mogelijkheid om van dichtbij te genieten van de tulpen. Wilt u meer weten over de tulpen in deze mooie landschappen? Ga dan naar de website van Kop van noord-holland.

 

  • Goeree-Overflakkee: Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee kunt u tijdens het bloeiseizoen genieten van vele tulpenvelden. Bij plaatsen zoals Ouddorp, Oude-Tonge en Middelharnis bloeien heel veel soorten tulpen in verschillende kleuren. Voor meer informatie over de tulpen op de Goeree-Overflakkee kunt u deze site bezoeken.

 

  • Flevoland: Flevoland staat bekend om zijn moderne tulpenvelden, met een unieke en eigentijdse uitstraling. Langs de route door plaatsen als Lelystad, Dronten en Zeewolde kijkt u uw ogen uit over de mooie tulpenvelden in combinatie met het landschap van de polder. In Zeewolde is er zelfs een eiland in de vorm van een tulp. Meer informatie over de verschillende tulpenroutes in Flevoland kunt u vinden op de website van Tulpenroute Flevoland.

Respecteer de planten

De tulpen wilt u het liefst van zo dichtbij mogelijk bekijken, maar hou rekening met het feit dat de bloemen op het terrein van kwekers staan en niet alle boeren laten het toe om tussen de bloemen door te lopen. Wanneer het wel wordt toegelaten om een veld te betreden, wees dan voorzichtig met de bloemen. Respecteer de planten, zodat iedereen er volop van kan genieten!

De 5 mooiste tulpenroutes van Nederland
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1