Rijklaar vanaf € 79.950,-

De eerste hybride camper van Nederland; de Leaf Hybrid

De eerste hybride camper van Nederland komt eraan; de Leaf Hybrid. De Ford Transit Custom Plug-In Hybrid dient als basis voor deze luxe camper die voorziet in het ultieme kampeergevoel. Welke reis gaat u maken met deze camper?

Duurzaam campermerk Leaf introduceert de Leaf Hybrid met de bedrijfswagen Ford Transit Custom Hybrid als basis. Hierdoor is de camper uitgerust met geavanceerde plug-in hybride technologie met de combinatie van een sterke elektromotor en een 1.0-liter EcoBoost benzinemotor.
 

Elektrisch rijden

De elektromotor drijft de voorwielen aan. Deze motor wordt gevoed door een watergekoelde 14 kWh lithium-ion accu die samen met de elektromotor onder de laadvloer geplaatst is. Zo levert u met deze hybride camper niet in op de laadruimte. En met een 240 volts 16/32 ampère aansluiting duurt het ongeveer 3 uur om de accu vol te laden.

De Leaf Hybrid camper is verkrijgbaar als Mild Hybrid, waarbij energie in de batterij teruggewonnen wordt om zo elektrisch het rijden te ondersteunen. Ook kunt u hem als Plug-In Hybrid aanschaffen. Hiermee heeft de camper een accu die u kunt opladen thuis en waarmee u tot 56 kilometer (WLTP) volledig elektrisch kunt rijden. Zo kunt u ook met uw camper volledig elektrisch milieuzones doorkruisen.
 

Range-extender

De tweede motor, een driecilinder, fungeert als range-extender. Dit betekent dat u zo efficiënt en duurzaam mogelijk uw reis kunt voortzetten. Deze 1.0-liter EcoBoost is voorzien van een turbo, waarmee u gemakkelijk heuvelig terrein de baas bent. De combinatie van beide motoren levert 130 pk en een actieradius van maar liefst 500 kilometer (WLTP).
Tijdens het rijden, kunt u drie rijmodus selecteren, EV Auto, EV Now en EV Later. Met EV Auto maakt u tijdens het rijden gebruik van beide motoren. Met EV Now maakt u enkel gebruik van de aandrijving van de elektromotor. En met EV Later gebruikt u enkel de aandrijving van de 1.0-liter EcoBoost motor om de accu te sparen.
 

Uitrusting

De Leaf Hybrid biedt ruimte voor 4 tot 5 personen met 5 zitplaatsen en 4 slaapplaatsen. Verder is de camper voorzien van airco, elektrische ramen, centrale vergrendeling, Cruise Control, radio en parkeersensoren. Ook vindt u in de camper draaibare comfortstoelen, een radio met vier luidsprekers, een zit-slaapbank voor 3 personen, een 120x200 cm bed in het Reimo hefdak en een 115x200 cm bed in de leefruimte. Daarnaast kunt u genieten van elke reis met een 24 liter bovenlader compressor koelkast, Dometic 2-pits kook/spoelcombinatie, leeslampjes, led-verlichting, 12 V-installatie met zekeringskast én een acculader. En dankzij zonnepanelen is de camper zelfvoorzienend in energie. Verder kunt u de camper uitrusten met diverse opties.

Prijzen

De Leaf Mild Hybrid is binnenkort verkrijgbaar vanaf € 79.950,- inclusief btw en bpm. De Leaf Plug-In Hybrid is straks verkrijgbaar vanaf € 89.950,- inclusief btw en bpm.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en opties? Kom langs in één van onze showrooms of neem contact op met een van onze verkoopmedewerkers. We helpen u graag!

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1