MINI heeft het elektrisch rijden opnieuw uitgevonden. De 100% elektrisch aangedreven MINI Electric biedt namelijk 100% rijplezier; net zoveel als elke andere MINI. Bovendien, geen EV die het hetzelfde Go-Kart gevoel te bieden heeft als de elektrische MINI. Niet voor niets wordt de sportieve hatchback eveneens MINI Cooper SE genoemd. Maar ook zijn avontuurlijke soortgenoot, de MINI Countryman plug-in hybride, blijkt een grootheid op elektrisch gebied. Minimaal twee elektrische modellen in de line-up noemt het merk ook wel “The power of choice”. Na een proefrit is één ding alvast zeker: MINI’s met elektrische aandrijving zijn “Charged with passion”!

Hoogspanning

Aan de basis van een ongekende portie rijbeleving c.q. Go-Kart feeling staat een 96-cels hoogspanningsaccu met een bruto capaciteit van 32,6 kWh. MINI monteerde de batterij onder de vloer, waarmee een laag zwaartepunt werd bereikt. Dit alles komt uiteraard ten goede van een uitgebalanceerd, stabiel en koersvast weggedrag. Elke bocht is een geweldig genot! Ook van hard rechtuit gaan is de MINI Electric allerminst vies: met een maximum vermogen van 184 pk, is de 0-100 km/h sprint al binnen 7,5 tellen afgerond. Hoeveel spanning kunt u aan?

MINI Cooper

Unieke rijervaring

Op één acculading komt de elektrische MINI Cooper SE ongeveer 225 tot 234 km ver, gemeten volgens de officiële WLTP-testcyclus. Maar daar stopt de pret niet. Tanken is namelijk niet langer nodig. Opladen tijdens ‘daluren’, bijvoorbeeld ’s nachts of onder werktijd, staat garant voor dagelijks héél veel onbekommerd rijplezier. Bovendien gaat de ongekende dynamiek van elektrisch MINI rijden hand in hand met vrachten rust en kalmte. De aandrijflijn doet zijn werk immers in alle stilte en aan één stuk; het maximum koppel staat op elk gewenst moment paraat, wat zorgt voor een unieke rijervaring!

MINI Cooper opladen

Oprekken range

Wie MINI elektrisch zegt, zegt emissievrij rijden. Dé reden om elektrisch MINI te rijden is natuurlijk de 0,0 gram CO2-uitstoot en de 0,0 liter brandstofverbruik. Gelukkig voor MINI Electric bezitters voegt de Nederlandse overheid hier interessante fiscale voordelen aan toe. Dat betekent dus dubbel zoveel pret! Het installeren van een krachtige elektromotor is echter niet voldoende om de EV-range verder op te rekken. De aerodynamica speelt hierbij eveneens een rol. Het optische onderscheid van de elektrische MINI Cooper SE is dan ook mede te danken aan de toenemende behoefte aan een gestroomlijnd exterieur met een lage luchtweerstand.

MINImale rente

MINI EV rijden stimuleren kan op verschillende manieren. Een proefrit zou al voldoende zijn om overtuigd te raken van de kwaliteiten van de Cooper SE modellen. Maar MINI maakt ook de aanschaf zelf super interessant. Want hoe lager de CO2-uitstoot, hoe hoger de korting op het rentepercentage wanneer u voor een MINI financiering kiest!

Plug-in hybride MINI

Voor onderscheid zorgt tevens de MINI Cooper SE Countryman ALL4: deze plug-in hybride MINI is het toppunt van veelzijdigheid. De Countryman PHEV profiteert van de efficiency die een elektromotor te bieden heeft en rijdt tot wel 51 km aan één stuk zonder emissies of benzineverbruik. Met daaraan toegevoegd de 1,5 liter 3-cilinder turbo-benzinemotor én vierwielaandrijving, komt de MINI PHEV letterlijk verder dan andere elektrische MINI’s. De 70 kW sterke accu brengt het totale systeemvermogen op 220 pk: dat is 42 pk méér dan de Countryman Cooper S zónder plug-in hybridetechniek! Dankzij een slimme constructie van de batterij is de bagageruimte 405 liter groot of zelfs 1.275 liter als de achterste zitplaatsen zijn neergeklapt. Hoeveel MINI elektrisch wilt u hebben?

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1