Jaguar E-Type

4.2 Series 1 Open Two Seater
  • 43.014 km
  • 1965
  • Benzine
  • Handgeschakeld
Jaguar E-Type 4.2 Series 1 Open Two Seater
Jaguar E-Type 4.2 Series 1 Open Two Seater Jaguar E-Type 4.2 Series 1 Open Two Seater Jaguar E-Type 4.2 Series 1 Open Two Seater Jaguar E-Type 4.2 Series 1 Open Two Seater Jaguar E-Type 4.2 Series 1 Open Two Seater
  • Kopen
  • Financiering
€ 189.800
Prijs is inclusief BTW en BPM.
Vanaf
€ 3.160
p/m
maandtermijn o.b.v 60 maanden en 6.75% rente.
Op voorraad
  • Gratis vrijblijvende proefrit aan huis
  • Op werkdagen binnen 24 uur persoonlijk advies
  • Binnen 2 weken rijden is mogelijk
  • Gratis aflevering aan huis
Vragen? Stel ze direct via Whatsapp!
Specificaties

De eigenschappen van deze auto

Km stand

43.014 km

Bouwjaar

1965

Conditie

Gebruikt

Deuren

2

Brandstof

Benzine

Zitplaatsen

2

Verbruik

liter / 100 km

1 liter / - km

Algemeen
Kenteken AR7114
Merk Jaguar
Model E-Type
Uitvoering 4.2 Series 1 Open Two Seater
Kilometerstand 43.014
Bouwjaar 1965
Leeftijd 59 jaar
Carrosserievorm Cabriolet
Soort voertuig Auto
Nieuw of occasion Occasion
Techniek
Transmissie Handgeschakeld
Aantal versnellingen 4
Motorinhoud 4.200 cc
Aantal cilinders 6
Prestaties
Vermogen 265 pk (195 kw)
Koppel Nm
Verbruik en milieu
Brandstof Benzine
CO2 uitstoot 0 gram per kilometer  
EmissieKlasse 0
Afmetingen en gewicht
Massa ledig voertuig 1.250 kilogram
In- en exterieur
Aantal deuren 2
Aantal zitplaatsen 2
Bekleding Leder
Laksoort Basis
Kleur Blauw
Fabriekskleur Dark Blue
Interieurkleur Licht grijs
BasisInterieurKleur Grijs
Geschiedenis
Datum eerste toelating 16-07-1965  
Datum eerste tenaamstelling 27-02-2014  
Geïmporteerd Ja
Financieel
Prijs € 189.800
Wegenbelasting per kwartaal € 0
BTW verrekenbaar Nee (marge auto)  
Bijtellingspercentage 35 %
Bekijk alle specificaties
Opties en accessoires

Dit maakt deze auto uniek

Omschrijving

1965 Jaguar E-type 4.2 Series 1 OTS

- Concoursstaat
- Smaakvolle kleurcombinatie
- Matching numbers auto inclusief Heritage Certificate
- Volledige restauratie volgens originele specificaties (2007)
- Motor compleet gereviseerd (2009) en sindsdien <10.000 km gelopen

Bijna geen auto bezit een vergelijkbare iconische status met een Jaguar E-Type.
Zelfs Enzo Ferrari heeft herhaaldelijk gesteld dat ‘de E-Type de mooiste auto ter wereld is’. Daarnaast zijn de prestaties net zo spraakmakend als het design: met een topsnelheid van meer dan 240 km/h was de E-type ’s werelds snelste productieauto. Een prestatie die Jaguar nog enkele keren wist te herhalen, een ander uniek feit.

Geschiedenis van de E-Type
Er zijn maar weinig auto's die echt kunnen claimen een mijlpaal te zijn, maar de Jaguar E-type behoort ongetwijfeld tot die categorie. Hij veroorzaakte meteen al een sensatie toen hij werd gelanceerd op de Autosalon van Genève in 1961. De 3,8-liter zescilinder-in-lijnmotor met 3 carburateurs en 265pk zou de testauto's tot ruim 240 km/h kunnen stuwen - een cijfer dat de krantenkoppen over de hele wereld haalde en een vraag creëerde waaraan Jaguar aanvankelijk met moeite kon voldoen.

Er waren niet alleen de buitenaardse prestaties, er was ook de iconische vorm, die het werk was van aerodynamicus Malcolm Sayer - dezelfde man die verantwoordelijk was geweest voor Jaguar's Le Mans-winnende C-type en D-type. Onderhuids had de E-type eigenlijk veel te danken aan de D-type; ook bij de E-type is er sprake van constructie die bestaat uit een ‘monocoque’ middengedeelte met een subframe dat de motor en de voorwielophanging draagt. Aan de achterzijde werd echter gekozen voor  een onafhankelijke wielophanging in een tijd dat veel van Jaguars rivalen nog een traditionele starre as gebruikten.

Eind 1964 werd de 3,8-liter motor vervangen door een grotere 4,2-liter variant van de eerbiedwaardige XK zescilinder lijnmotor. Er werd ook een nieuwe volledig gesynchroniseerde Jaguar vierversnellingsbak gemonteerd, in plaats van de oude Moss-versnellingsbak. De Series I werd uiteindelijk in 1968 vervangen door de gefacelifte Series II. Echter dankzij de tijdloze mix van verbluffende looks en immense prestaties heeft de Series I zijn plaats in de geschiedenis veilig gesteld.

Over deze E-type
Deze fraaie Jaguar E-Type 4.2 liter ‘Open Two Seater’ verliet de poorten van Browns Lane op 17 februari 1965, en werd verscheept naar de Belgian Motor Company, te Brussel, met eindbestemming Monsieur Lonquert. Vervolgens bracht de E-Type zijn leven door in België, respectievelijk Franktijk. In 2007 is de Jaguar volledig gerestaureerd, waarbij kosten noch moeite zijn gespaard. Gevolgd door een volledige motorrevisie in 2009, waarna de roadster nog geen 10.000 km heeft gereden.

Ook is het interieur volledig opnieuw en buitengewoon vakkundig bekleed met chique grijs leder, één van de drie origineel leverbare kleuren in combinatie met een Dark Blue exterieur, naast licht blauw en rood. Tot slot is de mohair softtop op maat gemaakt en bevindt deze zich in een optimale staat. Sinds de restauratie zijn er nog geen 10.000 kilometer afgelegd met de auto en de E-Type verkeert dan ook in een magnifieke nieuwstaat.

Rijden
Het rijden in een vroege Jaguar E-Type blijft altijd een magische, bijna extatische  ervaring. Een goede E-Type is ook voor hedendaagse begrippen bloedsnel en  mooi handelbaar. Het is bijna onvoorstelbaar k dat een auto uit 1965 zo’n combinatie van souplesse, snelheid en wendbaarheid kan bieden. De bijzonder aantrekkelijke kleurcombinatie “Dark Blue” met grijs leder haalt het maximale uit het toch al zo fantastische lijnenspel van de E-Type.

Zelf ervaren?
Voelt u de drang om de rijders sensatie en kracht van deze gentleman’s driver zelf te ervaren? Voor een bezichtiging en / of proefrit verzoeken wij u vooraf een afspraak te maken met Harm Derks. Hij is te bereiken via +31 (0)30 850 7500 / harm.derks@broekhuis.nl

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via +31 (0)30 850 7500 / harm.derks@broekhuis.nl

Lees de volledige omschrijving
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1