• Koopprijs vanaf € 19.900

Fiat Doblò: ruimtewonder met een knipoog naar offroaders

De nieuwste generatie Fiat Doblò, onze beste tot nu toe, heeft een fikse update gehad. De voorkeur voor een evolutie van het model uit 2015 heeft natuurlijk een reden. Immers, wat goed is, moet goed blijven. De basis van de Fiat Doblò is dermate sterk, dat een subtiele facelift voldoende is om de ‘compacte’ Fiat bedrijfswagen nog jaren mee te laten gaan. We schrijven ‘compact’ tussen aanhalingstekens, want stiekem is de wendbare Fiat Doblò Cargo (grijs kenteken uitvoering) een ruimtewonder van jewelste. Nu leverbaar als Doblò S en Doblò Trekking met offroad-genen. Hoe stoer kan een Fiat bestelauto zijn?

Doblò Cargo via de smartphone te bedienen

De veranderingen mogen dan subtiel zijn, ze zijn ingrijpend genoeg om de nieuwe Fiat Doblò als vierde generatie te bestempelen. Eén van die veranderingen is dat de Fiat bedrijfsauto meer en meer de moderne technologie omarmt. Het gaat wellicht wat ver om de Fiat Doblò Cargo hightech te noemen, maar met een 7 inch groot multimediasysteem dat Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt, is dit werkpaard opvallend innovatief. Bovendien bent u dankzij Mopar® Connect via uw smartphone altijd verbonden met de Fiat Doblò. Handig voor als u op afstand de portieren wilt ver- of ontgrendelen, de bandenspanning en tankinhoud wilt controleren. Daarnaast staat u door middel van de slimme Mopar® Connect app in no time in contact met de hulpdiensten in geval van pech onderweg of diefstal.

Qua functionaliteit is de Fiat Doblò de top in zijn klasse

Aan sommige dingen moet je niet willen tornen, zoals de ruimte aan boord van de Fiat Doblò Cargo. De grijs kenteken Fiat behoort met 1 ton laadvermogen en 5,4 m3 laadvolume tot de absolute top in zijn segment. De Fiat Doblò dankt deze cijfers onder andere aan de mogelijkheid van zowel een grotere lengte- als hoogtemaat. Wie maximaal de hoogte in wil, zit automatisch vast aan de langste variant van deze Fiat bedrijfswagen. Anderzijds is de Fiat Doblò Cargo er ook in L2H1: dat is extra lengte in combinatie met een standaard hoogte van het dak. Een open laadbak staat eveneens op de optielijst. Maatwerkoplossingen zijn er natuurlijk altijd, bijvoorbeeld in de vorm van een Doblò koelwagen ombouw. Dit maakt de Fiat bestelauto extreem veelzijdig en een échte alleskunner.

Fiat Doblò Trekking

Maar er zijn meer optische aspecten waaraan u de nieuwste generatie Fiat Doblò kunt herkennen. De Doblò Trekking uitvoering is helemaal nieuw en bevat veel uiterlijk onderscheid ten opzichte van de Fiat Doblò S: iets meer bodemvrijheid, bumpers voorzien van aluminiumkleurige accenten en portierlijsten compleet met naambadge maken van de Fiat bedrijfsauto een stoere verschijning. En het is niet alleen maar uiterlijk vertoon: met het tractiecontrolesysteem genaamd Traction+, gaat de Fiat Doblò Trekking daadwerkelijk verder waar andere bedrijfswagens stoppen. Middels dit systeem wordt het vermogen zo efficiënt mogelijk over de wielen verdeeld, zodat het wiel met de meeste grip altijd de meeste pk’s te verwerken krijgt. Daarnaast zijn een airco, armleuning, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, een schuifdeur rechts en een afsluitbaar handschoenenvakje bij het pakket inbegrepen.

1.6 MultiJet II in drie smaken

Terugkomend op het vermogen van de Fiat Doblò Cargo: dit varieert van 90 tot 120 pk, afhankelijk van welke 1,6 liter MultiJet II Euro 6D-diesel uw voorkeur heeft. Wie voor de gulden middenweg kiest, komt uit op 105 pk. Het schone karakter en de extreme efficiëntie is wat de tweede generatie MultiJet turbodieselmotoren met elkaar gemeen hebben. Daarmee doen ze fluitend hun werk.

De nieuwe Fiat Doblò is nu te bestellen bij Broekhuis. Gaat u binnenkort ook fluitend naar uw werk?

De Doblò

  • Koopprijs vanaf € 19.900

Fiat Doblò: leverbaar als S en als stoere Trekking

  • 7 inch touchscreen en Apple CarPlay/Android Auto compatible
  • Altijd in verbinding dankzij Mopar® Connect
  • Verkrijgbaar in twee lengte- en hoogtematen
  • Euro 6D-dieselmotoren toonbeeld van efficiency
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1