• Koopprijs vanaf € 57.995

Volvo C40 Recharge: de elektrische SUV met coupé-DNA

Met de Volvo XC40 P8 Recharge kon de wereld vorig jaar voor het eerst kennismaken met de elektrische kant van Volvo. Het Volvo Recharge-offensief wordt echter snel uitgebreid, letterlijk, dankzij de snel gelijnde Volvo C40 Recharge. Deze nieuwe, volledig elektrisch aangedreven Volvo biedt een unieke mix van SUV-karakteristieken en coupé-DNA, refererend aan de sterk en stijlvol aflopende daklijn. Tegelijkertijd wordt aan ruimte niets of nauwelijks ingeboet, wat de C40 een zeer veelzijdige auto maakt geschikt voor alledaags gebruik. Daarover gesproken: met een indrukwekkende actieradius van circa 420 kilometer, staat deze Volvo niets in de weg om zich elke dag van zijn beste – lees: schoonste – kant te laten zien.

Eigenzinnig design

Met een beetje fantasie zien we de “C” terug in het eigenzinnige design van de elektrische SUV. Ondanks de sterke coupé-invloeden, is de C40 duidelijk te herkennen als familie van de XC40 Recharge. Bovendien delen beiden het Volvo-familiegezicht met alle andere modellen. En toch is er genoeg ruimte voor optisch onderscheid: zo zijn de koplampen van de Volvo C40 meer geknepen, de bumpers subtiel anders gevormd en is ook de grille strakker gemaakt. Meest opvallende uiterlijke kenmerk is natuurlijk de schuin aflopende daklijn en sportieve achterkant. De aerodynamisch gestylede “flaps” bovenaan de achterruit hebben wel iets weg van een onderbroken dakspoiler, terwijl de schuin liggende achterruit – eindigend in een gesplitste kofferklepspoiler doet denken aan iconische Volvo-modellen van weleer. Eén ding is zeker: de elektrische Volvo C40 Recharge is een regelrechte eyecatcher!

Technisch gelijk aan XC40

Waar de XC40 P8 Recharge qua looks afgeleid is van de ‘normale’ Volvo XC40, is de C40 technisch gebaseerd op de XC40 P8. Met als voornaamste verschil dat de C40 Recharge vanaf de eerste schets puur en alleen bedoeld is als elektrisch voertuig. Een primeur voor de Zweedse autofabrikant. De nieuwe EV van Volvo deelt dan ook de 408 pk’s aan systeemvermogen van de twee 150 kW sterke elektromotoren uit de XC40 Recharge. Samen leveren ze 660 Nm koppel en indrukwekkende prestaties: 0-100 km/h kan binnen 4,9 seconden, terwijl de topsnelheid naar nieuwe Volvo-maatstaven begrensd is op 180 km/h. Wel zo veilig. Beide assen hebben één elektromotor en drijven elk twee van de vier wielen aan voor maximale grip onder alle omstandigheden.

420 km op één volle accu

De bruikbare capaciteit van het accupakket in de Volvo C40 Recharge bedraagt 75 kWh. Via een snellader met 150 kW laadvermogen is het batterijniveau binnen 40 minuten van 10 naar 80% opgeladen. Wie met een 100% volle accu op pad gaat, komt ongeveer 420 kilometer ver zonder ook maar één gram CO2 uit te stoten of één liter brandstof te verbruiken. Volvo’s claim dat ze willen meewerken aan een oplossing voor het klimaatprobleem, wordt daarmee meer dan waar gemaakt. Even geen snellader voorhanden? Eén nachtje slapen is voldoende om de Volvo C40 weer volledig te “rechargen”; via een AC-lader duurt dit namelijk zo’n 8 uur. Zo kunt u beide weer volgeladen de dag aanvangen en samen op pad.

7 cm voor de prijs van één

Het interieur van de Volvo C40 Recharge zorgt voor veel herkenning. Het dashboard is grotendeels bekend uit de XC40. Inbegrepen zijn onder andere een 12,3 inch groot scherm en een Android-besturingssysteem van Google. Verder naar achteren treft u een bagageruimte met een inhoud van 413 liter: exact gelijk aan dat van de Volvo XC40 P8. De schuin aflopende daklijn staat gelijk aan slechts één centimeter minder hoofdruimte achterin, terwijl het dak zelf 7 cm lager is dan bij de XC40. Een knap staaltje design van Volvo.

Prijzen van de C40 Recharge zijn nog niet bekend. Als eerste het laatste nieuws rondom de Volvo C40 Recharge ontvangen? Blijf op de hoogte via onderstaande knop!

 • Volvo C40 Recharge: de 100% elektrische SUV-Coupé
 • Bekend familiegezicht, onderscheidend vermogen
 • 408 pk verdeeld over 4 wielen en 2 elektromotoren
 • 10-80% batterijniveau binnen 40 minuten opladen
 • Eigenzinnige design gaat niet ten kosten van ruimte

De C40 Recharge

 • Koopprijs vanaf € 57.995

Highlights:

 • Volvo C40 Recharge: de 100% elektrische SUV-Coupé
 • Bekend familiegezicht, onderscheidend vermogen
 • 408 pk verdeeld over 4 wielen en 2 elektromotoren
 • 10-80% batterijniveau binnen 40 minuten opladen
 • Eigenzinnige design gaat niet ten kosten van ruimte
1