• Koopprijs vanaf € 99.195
  • Private lease vanaf € 1.489 *p/m

De nieuwe Volvo EX90

Volvo EX90 is een volledig elektrische SUV met een actieradius van maximaal 600 kilometer dat plaats biedt voor 7 personen. Op deze nieuwe Volvo mag de Zweedse fabrikant trots zijn en dat is het merk ook.

Prijs

De Volvo EX90 is verkrijgbaar in twee varianten: de EX90 Twin Motor Ultra met een vermogen van 408 pk, vanaf €99.195, en de EX90 Twin Motor Performance Ultra met een vermogen van 517 pk, vanaf €104.195.

Oplossingen bieden op het gebied van transport en infrastructuur is een volprezen missie van Volvo met de ambitie om voorloper te zijn op de rest van de autosector. Dit onder andere op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Deze gedachtes leggen de Zweedse autofabrikant al jarenlang geen windeieren en dat laten zij zien met de komst van deze Volvo EX90 met liefst zeven zitplaatsen en aan actieradius van maar liefst maximaal 600 kilometer.

Zonder laadstop naar Parijs

In één keer zonder laadstop naar Parijs. Het klinkt als een stedentrip in een auto met fossiele brandstoffen. Het is de nieuwe Volvo EX90 gelukt om dit elektrisch te bewerkstelligen. Wederom één van de bewijzen dat Volvo doorontwikkeling op het gebied van duurzaamheid ontzettend belangrijk vindt. Dit werd eerder al duidelijk, omdat Volvo in een eerder stadium reeds aankondigde dat zij ieder jaar een nieuwe, volledig elektrische auto onthullen. Volvo EX90 is het eerste model binnen deze gedachte en rond 2030 wil de Zweedse fabrikant alleen nog maar volledig elektrische auto's verkopen. Hiermee presenteerden zij één van de meest ambitieuze plannen van de autobranche. In 2040 wil Volvo een volledig klimaatneutraal bedrijf zijn.

 

Duurzamer dan duurzaam

Duurzaamheid is niet alleen een belangrijk woord in deze tijd. Het is ook een woord wat een heel groot gebied afdekt met één woord. Daarom neigen wij om voor deze Volvo EX90 duurzamer dan duurzaam te gebruiken als kenmerk.
Met zijn gloednieuwe, intern ontwikkelde volledig elektrische technologische basis creëert de Volvo EX90 een perfecte samenwerking ten opzichte van een duurzamere levensstijl van uw gezin. Mocht de EX90 na maximaal 600 kilometer opgeladen moeten worden, dan laadft deze 7-zitter in minder dan 30 minuten op van 10 tot 80 procent.

De Volvo EX90 bevat 15 procent gerecycleerd staal, ongeveer 25 procent gerecycleerd aluminium en 48 kilogram gerecycleerd plastic en biologische materialen, wat overeenkomt met ongeveer 15 procent van de totale hoeveelheid plastic die in de auto wordt gebruikt.

LiDAR-technologie: beter zicht buiten de auto

De Volvo EX90 heeft een geavanceerde set buitensensoren met radars, camera's en ultrasone sensoren, aangevuld met LiDAR. Maar wat is LiDAR-technologie nu precies? LiDAR scant continu de omgeving voor de auto. Dit zorgt ervoor dat de EX90 precies kan inschatten wat de vorm is van de objecten voor de auto. Dit geeft een 360 graden beeld van de buitenomgeving. Deze informatie wordt gecombineerd met de inzichten die Volvo heeft van de toestand van de bestuurder. Hierdoor herkent de Volvo wanneer de bestuurder extra veiligheidsondersteuning nodig heeft.

Wat is Volvo Pilot Assist?

Bij de Volvo EX90 draait het om het versoepelen van uw reis in de auto. Onder andere de verbeterde bestuurdersassistentie gaat hierbij helpen. De EX90 houdt het verkeer en de rijstrookmarkeringen in de gaten en ondersteunt u door de snelheid en onderlinge afstanden aan te passen aan de actuele omstandigheden. Zo wordt onder andere het van rijstrook wisselen veiliger, maar ook het nemen van een bocht. Als u niet reageert, is de Volvo EX90 in staat om zichzelf binnen de rijstrook tot stilstand te brengen.

Blijf fris achter het stuur

Volvo in de auto ook een oogje in het zeil om u zo veilig mogelijk te vervoeren. Dankzij een onzichtbare veiligheidsscherm meten speciale sensoren en camera’s, aangedreven door de intern ontwikkelde algoritmes, de concentratie aan de hand van uw blik. Dankzij deze technologie weet de Volvo EX90 wanneer u afgeleid, slaperig of onoplettend bent. Dit is een reeds bekende methode van Volvo, maar deze gaat in de EX90 nog een stap verder. De Volvo geeft een waarschuwing. Een vriendelijke, daarna opgevolgd door een hardnekkigere waarschuwing. Mocht u desondanks toch in slaap vallen of onwel worden tijdens het rijden, dan zet de Volvo EX90 u veilig aan de kant en schakelt direct hulp in.

De EX90

  • Koopprijs vanaf € 99.195
  • Private lease vanaf € 1.489 *p/m

Volvo EX90
Ervaar het hoogste uitrustingsniveau voor optimaal comfort, geavanceerde connectiviteit en fenomenale Scandinavische stijl.

  • Safe Space-technologie met lidar
  • Hogeresolutie Pixel-lampen
  • Bose Premium sound-systeem
  • Puur elektrisch bereik tot 600 km
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1