De veiligheid in en rond uw auto is een topprioriteit voor Volvo. Daarom bedenkt en ontwikkelt het merk steeds meer innovaties die uw veiligheid moeten waarborgen. Wist u dat Volvo bijvoorbeeld als eerste gebruikmaakte van de driepuntsgordel? Met IntelliSafe zet Volvo de volgende stappen richting veiligheid in en rond uw auto.

 

Volvo IntelliSafe

Met IntelliSafe heeft u de touwtjes in handen. Zo bent u verzekerd van veiligheid- en rijhulpsystemen die het rijden in uw auto eenvoudiger, zorgelozer en comfortabeler maken. Er zijn drie pakketten van IntelliSafe: IntelliSafe Standard, IntelliSafe Surround en IntelliSafe Assist.

IntelliSafe Standard

Standaard is uw nieuwe Volvo uitgerust met IntelliSafe Standard, een van de meest hoogstaande technologische veiligheidssystemen. De Volvo zit vol geavanceerde functies die de bestuurder ondersteunen, van Steering Support en Autobrake tot een veiligheidskooi. Dit pakket past uitstekend bij de Volvo Cars Safety Vision van het merk. Een aantal functies zijn:

Intellisafe city

City safety

Dit systeem helpt door mogelijke gevaren te spotten. Met radar- en cameratechnologie identificeert het systeem andere voertuigen, fietsers, voetgangers en grote dieren zoals paarden. Het systeem geeft een waarschuwing en grijpt in op het moment dat u niet op tijd reageert.

Auto pilot

Actieve en verbonden veiligheidssystemen

Hieronder vallen functies die de impact van ongevallen verzachten, die de bestuurder alerter maken, die de snelheidslimieten aangeven en die met andere voertuigen communiceren. Maar ook systemen die voorkomen dat uw wagen onbedoeld van de weg afwijkt.

Veiligheidskooi Volvo

Veiligheidskooi

Nieuwe Volvo’s zijn zo gemaakt dat de passagiersruimte intact blijft bij een ongeval. Deze volledige veiligheidskooi rond de inzittenden is gemaakt van hoogwaardig staal en moet iedereen optimaal beschermen in alle denkbare ongevallen.

IntelliSafe Surround

De naam zegt het al, met IntelliSafe Surround bent u tijdens het rijden voorzien van technologie die de omgeving rondom uw auto identificeert en mogelijke gevaren opmerkt en daarop anticipeert. Met dit optionele veiligheidspakket stuurt de Volvo automatisch bij en activeren de remmen automatisch wanneer dit nodig is. Een aantal functies zijn:

BLIS (Blind Sport Information)

BLIS (Blind Sport Information)

Met BLIS kunt u veilig van rijstrook veranderen doordat u beter bewust bent van andere weggebruikers in uw buurt. Zodra een voertuig links of rechts nadert, ziet u een lampje in de buitenspiegel oplichten. Voor extra attentiewaarde gaat het lampje knipperen op het moment dat een voertuig zich in uw dode hoek bevindt en u uw richtingaanwijzer inschakelt om van rijstrook te wisselen.

Cross traffic alert

Cross Traffic Alert

Tijdens het parkeren kan uw zicht beperkt worden. In dit geval helpt Cross Traffic Alert door u te waarschuwen wanneer weggebruikers mogelijk achter uw voertuig passeren. U wordt gewaarschuwd door een geluidssignaal uit de rechter- of linkerluidspreker, afhankelijk van waar het gevaar schuilt en door een melding op de centrale display.

Rear collision warning

Rear Collision Warning

Wanneer dit systeem een naderend voertuig aan de achterkant opmerkt, berekent het of er een aanrijding mogelijk is. In dat geval waarschuwt het systeem de bestuurder van de naderende auto door met de achterste richtingaanwijzers te knipperen. Ook spannen de voorste veiligheidsgordels vlak voor de impact aan om de gevolgen van een eventuele aanrijding te verzachten en worden uw remmen geactiveerd zodat u met uw auto niet vooruitschiet.

IntelliSafe Assist

Met het optionele IntelliSafe Assist pakket bent u voorzien van handige functies die u in alledaagse verkeerssituaties ondersteunen. Zo hoeft u hiermee niet meer aan alles tegelijk te denken. Zo kunt u op sommige stukken uw voet van het gaspedaal halen zonder te vertragen en kunt u eenvoudig afstand houden van uw voorligger. Een aantal functies zijn:

Pilot assist

Pilot Assist

Dit systeem vermindert de druk op de bestuurder in eentonige rijsituaties en verhoogt daardoor uw veiligheid. Zo houdt uw Volvo een constante snelheid en afstand aan, zodat uw auto nauwkeuriger en consequenter in de rijstrook blijft. Met verbeterde stuur- en remprestaties ondersteunt Pilot Assist u ook bij dreigend gevaar.

Adaptive Cruise Control

Adaptive Cruise Control

Hiermee houdt u een vooraf ingestelde tijd tot uw voorliggers aan bij snelheden tot maar liefst 200 km/u. Zo kunt u meer genieten van uw reis, zonder u zorgen te hoeven maken over de afstand tot uw voorligger. Wanneer het systeem een auto met een lagere snelheid voor u detecteert, wordt uw snelheid automatisch aangepast. Zodra de weg voor u vrij is, gaat de auto weer de ingestelde snelheid aannemen.

Distance alert

Distance Alert

Rijdt u zonder Adaptive Cruise Control? Dan waarschuwt de Distance Alert-functie u. Zo kunt u ten alle tijden een veilige afstand tot uw voorligger aanhouden. Deze functie is beschikbaar in Volvo’s met een Head-up Display.

Wilt u meer weten over IntelliSafe mogelijkheden? Kom naar een van onze Volvo vestigingen en vraag het een verkoopadviseur. Of neem contact op via onderstaande button.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1