• Koopprijs vanaf € 42.299

De Ford Transit Custom Plug-in Hybrid overtuigt met zijn indrukwekkende rijdynamiek en een ruim interieur. Om dit elektrische succes voort te zetten in de wereld van ondernemers en aanpakkers trok het van oorsprong Amerikaanse automerk het doek van de 100% elektrische Ford E-Transit; de elektrische versie van ’s wereld bestverkochte bedrijfswagen.

Ford E-Transit: prestaties en actieradius

Het grootste verschil met de huidige Ford Transit is uiteraard het accupakket met 67 kWh dat onderin de bedrijfswagen ligt, in plaats van de verbrandingsmotor die zich bij de Transit onder de motorkap bevindt. De elektromotor die door de accu gevoed wordt, biedt een piekvermogen van maar liefst 269 pk en 430 Nm koppel.

Is de accu volledig opgeladen? Dan rijdt u tot 350 kilometer (WLTP) ver op één acculading. Tussentijds opladen kan; binnen 34 minuten kunt u de accu van 15 tot 80% vol laden. Optioneel wordt de Ford E-Transit geleverd met Pro Power Onboard, waarmee de E-Transit ook als stroombron of oplader voor elektrisch gereedschap gebruikt kan worden.

✓  Sterk
✓  Capabel
✓  Veelzijdig

Laadvermogen van de 100% elektrische Ford bedrijfswagen

Naast enkele blauwe accenten in de grille verschilt de Ford E-Transit in uiterlijk niet veel van de huidige Ford Transit. De elektrisch aangedreven E-Transit is qua afmetingen van de laadruimte vergelijkbaar met de (gesloten) Transit, met als resultaat zo’n 9,5 tot 15,1 kubieke meter aan laadvolume. Daarbij kan de bus tot zo’n 1.600 kilo meenemen onderweg. Kiest u voor de open chassis uitvoering, dan bedraagt het laadvermogen zo’n 1.950 kilo. U kunt nog even uw opties overwegen, het merk verwacht 25 verschillende varianten van de E-Transit op de markt te brengen.

Altijd verbonden en veilig onderweg in de Ford E-Transit

In het midden van het dashboard bevindt zich een 12-inch infotainmentscherm, waarmee u onder andere het klimaat in de elektrische bedrijfswagen instelt en het SYNC 4-systeem bedient. Daarbij volgt u via dit scherm de navigatie die over-the-air geüpdatet wordt, zodat u altijd de juiste route rijdt naar iedere klus.

Onderweg wordt u ondersteunt dankzij slimme technologieën zoals verkeersbordherkenning en Intelligent Speed Assist. Kiest u voor een upgrade, dan kunt u ook gebruikmaken van onder andere Lane Change Warning, Pre-Collision Assit en Adaptive Cruise Control.

Kortom, de Ford E-Transit biedt u optimaal comfort en dynamische rijprestaties in een extra duurzaam jasje. Wel moeten we nog even wachten voordat hij in de showroom staat, we verwachten de Ford bedrijfswagen in het voorjaar van 2022 in onze Ford showrooms. Altijd als eerste het laatste nieuws omtrent de Ford E-Transit ontvangen? Laat u contactgegevens achter via ‘Blijf op de hoogte’.

De e-Transit

  • Koopprijs vanaf € 42.299

Kenmerken op de e-Transit 

  • Een accu van 67 kWh en 400 volt
  • 350 km rijbereik op één lading
  • Pro Power Onboard
  • 15,1 kubieke meter laadruimte
  • Kan tot 1.616 kg lading vervoeren
  • Ford SYNC 4
  • Ford Telematics
1