De nieuwe Volkswagen ID.7: verwachtingsvolle combinatie van ontwerp en actieradius

Na de introductie de afgelopen jaren van de elektrische ID.3, ID.4, ID.5 en ID Buzz is het nu de beurt aan de ID.7 om de hooggespannen verwachtingen van Volkswagen-rijders waar te maken. De specificaties en prijs van deze aerodynamische uitvoering zijn nog niet bekend, want de wereldpremière van de nieuwe elektrische ID.7 sedan staat gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar.

Met de ID.7 breidt Volkswagen het gamma van elektrische modellen uit naar de hogere segmenten. De ID.7 is één van de tien nieuwe elektrische auto’s die Volkswagen tot 2026 op de markt gaat brengen. De ID.7 voor de Europese markt zal geproduceerd worden in het Duitse Emden.

Welke accu er in de Volkswagen ID.7 komt te liggen, is nog niet bekend. Maar met het getal 7 in het modeltype zal deze krachtig genoeg zijn om het aangekondigde maximale rijbereik van 700 kilometer (WLTP) waar te maken.

Aerodynamisch ontwerp

Wat betreft de aanblik en uitstraling zal de ID.7 dezelfde designtaal spreken als de andere modellen binnen de elektrische ID-familie van Volkswagen. Dat betekent herkenbare en dus vertrouwde kenmerken, zoals de zeer gestroomlijnde voorkant en het dak. Deze vormgeving zorgt ervoor dat het energieverbruik optimaal is, en het kilometerbereik maximaal wordt. Luchtinlaten in de voorzijde sturen de luchtstroom doelgericht langs de zijkanten naar de achterkant van de auto. Hierdoor ontstaat een gordijn van lucht dat wervelingen langs de auto afzwakt. Omdat het dak naar achteren afloopt, zorgt het complete aerodynamische plaatje voor een lage luchtweerstand van de ID.7.

Innovatief interieurconcept

Mede dankzij feedback van klanten met de andere ID-modellen heeft Volkswagen de ID.7 op belangrijke punten verbeterd. Zo krijgt de ID.7 standaard onder meer:

  • Premium interieur met hoogwaardig afwerkingsniveau
  • Vernieuwd 15 inch (38 centimeter) infotainmentsysteem
  • Virtuele projectie van beelden op de voorruit (o.a. snelheid en verkeersborden)
  • Innovatief airconditioning-systeem met intelligente ventilatieopeningen

De nieuwe airconditioning met intelligente ventilatieopeningen biedt tal van functies. De ID.7 ‘voelt’ op basis van de nabijheid van de sleutel bijvoorbeeld wanneer de bestuurder de auto nadert en gaat het interieur op warme zomerdagen al koelen of op koude dagen verwarmen, voordat de bestuurder in de auto stapt.

De nieuw ontworpen ‘Smart Air Vents’ regelen de luchtstroom en bewegen dynamisch om de lucht zo snel mogelijk over grote delen van het interieur te verdelen. Alle airco-functies zijn altijd zichtbaar op het nieuwe grote display en kunnen voor elke gebruiker afzonderlijk worden geactiveerd en opgeslagen. Speciale verzoeken worden geactiveerd met behulp van stemcommando’s. Als de gebruiker “Hallo Volkswagen, ik heb koude handen!” zegt, reageert de ID.7 door de stuurwielverwarming te starten. Tegelijkertijd wordt warme lucht naar de handen geleid.

De volledige onthulling van de nieuwe Volkswagen ID.7 staat gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar. Dan zullen alle details en ook de prijs bekend zijn. Broekhuis houdt u graag op de hoogte!

De ID.7

Highlights ID.7

  • Een augmented reality head-up display
  • Een 15 inch (38 centimeter) infotainmentsysteem
  • Een premium interieur met hoogwaardig afwerkingsniveau
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1