Werken aan klimaatneutraliteit

In 2040 wilt Volvo een klimaatneutraal bedrijf zijn. De elektrische auto's spelen daarin een belangrijke rol, maar er is meer nodig.

De uitstoot in onze hele waardeketen moet verminderd worden. Dat betekent dat er meer klimaatneutrale energie moet worden ingezet in zowel onze eigen bedrijven als bij onze leveranciers. Daarnaast moet er slimmer worden omgegaan met materialen en componenten. Een belangrijke tussenstap op weg naar dat ultieme doel is om al in 2025 de totale ecologische voetafdruk van onze auto's met 40 procent te hebben verlaagd.

Windmolens

Klimaatneutrale productie

We streven ernaar dat onze volledige productie in 2025 klimaatneutraal is. We willen dit bereiken door onze klimaatneutrale energie in te kopen en te produceren, en door de energie-efficientie in onze fabrieken te verhogen. We maken daarmee goede vorderingen. Al onze Europese fabrieken draaien sinds 2008 op duurzaam opgewekte elektriciteit en in 2020 werden onze wereldwijde centrales voor 51 procent aangedreven door klimaatneutrale energie. 

Volledig elektrisch in 2030

Een wereldwijde transitie naar elektrische auto's: dat is essentieel als we geen uitstoot meer willen veroorzaken en de gevolgen van klimaatverandering willen beperken. We streven ernaar dat in 2025 50 procent van de auto's die we verkopen volledig elektrisch is. En in 2030 willen uitsluitend nog volledig elektrische voertuigen produceren.

Volvo C40 Recharge

De C40 Recharge is de eerste Volvo ooit die alleen als elektrisch model wordt gelanceerd. De auto is ontworpen om de impact op het milieu te verminderen. Het interieur is helemaal ledervrij en weerspiegelt een nieuwe interpretatie van luxe. En natuurlijk kunt u rekenen op de veiligheid die u van ons gewend bent.

Volvo C40 Recharge
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1