Ontdek de nieuwe Audi Q6 e-tron

In juli onthulde Audi de eerste glimpsen van de Audi Q6 e-tron, haar allereerste volledig elektrische wagen die gebruik maakt van het baanbrekende PPE-platform. De officiële onthulling van dit opwindende model vindt later dit jaar plaats. Een opvallend kenmerk van deze nieuwe wagen is de geavanceerde lichttechnologie die op een typisch herkenbare Audi-wijze het design, de functionaliteit en de veiligheid naar nieuwe hoogten brengt.

In Ingolstadt wordt de Q6 e-tron geproduceerd als de allereerste volledig elektrische Audi die van de productielijn rolt. Dit moment luidt tevens het begin in van Audi's meest ambitieuze modeloffensief ooit. De onthulling van de Audi Q6 e-tron staat gepland vóór het einde van dit kalenderjaar.

 

Unieke OLED-verlichting met eigen algoritme

Dankzij de geavanceerde tweede generatie digitale OLED-technologie, die geïntegreerd is in de Audi Q6 e-tron, wordt licht op een ongekend levendige wijze gevisualiseerd. Deze nieuwe, elektrisch aangedreven SUV is uniek als 's werelds eerste auto met een 'active digital light signature'. Elke achterlichteenheid omvat 6 OLED-panelen met 360 afzonderlijke segmenten. Via een specifiek algoritme wordt elke 10 milliseconden een nieuw beeld gecreëerd, wat resulteert in bewegend licht dat zowel de dynamiek als de communicatieve capaciteiten van de Q6 e-tron benadrukt. De 'active light signature' aan de voorzijde wordt gerealiseerd door de interactie tussen het algoritme en 12 dimbare segmenten in de koplampen. Deze segmenten werken harmonieus samen om een constante lichtintensiteit te behouden.

Premium Platform Electric ontwikkeld met Porsche

De Audi Q6 e-tron rust op het nieuwe Premium Platform Electric (PPE), dat gezamenlijk met Porsche is gecreëerd. Zoals de naam al impliceert, is dit platform speciaal ontworpen voor elektrische aandrijving. Door zijn veelzijdige ontwerp, waarbij de wielbasis en batterijcapaciteit flexibel kunnen worden aangepast, is het platform geschikt voor een diverse reeks modellen, variërend van SUV's en CUV's tot Sportbacks en Avants. De baanbrekende aard van dit platform komt eveneens tot uiting in vernieuwende normen op het vlak van prestaties, actieradius en oplaadcapaciteiten.

De Q6 e-tron

Elektrische Audi concept SUV met PPE. Met nieuwe intelligente OLED-verlichting.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1