Banden wisselen, nieuwe banden en hulp bij lekke banden

De banden onder uw bedrijfswagen zijn het enige deel van uw bus dat contact maakt met het wegdek. Ze zorgen voor grip onder bijna alle weersomstandigheden en bepalen voor een groot deel het weggedrag. Goede banden bevorderen dan ook uw veiligheid en hebben een positieve invloed op het brandstofverbruik. Broekhuis levert nieuwe banden, biedt opslagplek voor banden, staat voor u klaar met de bandenwissel en kan te hulp schieten bij het repareren van een klein lek in de band.

Banden bedrijfswagen

Winterbanden, zomerbanden en all seasonbanden

Er zijn verschillende typen banden die geschikt zijn voor uiteenlopende weersomstandigheden. Zo zijn er winterbanden en zomerbanden, die specifieke eigenschappen bezitten waardoor ze uiterst geschikt zijn voor een bepaald seizoen. Liever het hele jaar op één set banden rijden? Dan kunt u kiezen voor all seasonbanden, deze banden combineren de eigenschappen van winterbanden met zomerbanden.

 

Bandenwissel bij Broekhuis

Kiest u ervoor om met uw bedrijfswagen in de zomer op zomerbanden en in de winter op winterbanden te rijden? Dan zijn vaak de maanden maart/april en oktober/november de momenten in het jaar waarop u uw banden kunt laten wisselen. We staan dan graag voor u klaar!

Banden wisselen

Tip 1 Profieldiepte

Op welke banden u ook rijdt, de wettelijke minimale profieldiepte van uw banden is 1,6 mm. Wel raden wij bij bepaalde typen banden aan om deze eerder te vervangen. Met voldoende profieldiepte presteren de banden het beste.
Wanneer is het tijd om uw banden te vervangen?

  • Zomer- / all seasonbanden: profieldiepte is minder dan 2 mm
  • Winterbanden: profieldiepte is minder dan 4 mm

Tip 2 Bandenspanning

Controleer regelmatig de bandenspanning. De levensduur van uw banden wordt voor een groot deel bepaald door de juiste bandenspanning. Bij een te hoge bandenspanning vermindert de grip waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan en bij een te lage bandenspanning slijten uw banden sneller terwijl het brandstofverbruik stijgt.

De juiste bandenspanning kan per model bedrijfswagen verschillen; deze vindt u in de handleiding van uw bedrijfswagen.

Tip 3 Uitlijnen en balanceren

Voelt u trillingen in uw stuur, staat uw stuur scheef, hobbelt uw voertuig wanneer u over een vlak wegdek rijdt of trekt uw voertuig naar rechts of links als u rechtuit rijdt? Dan kan het zomaar zijn dat de banden niet juist uitgelijnd en/of gebalanceerd zijn. Als gevolg kunnen uw banden sneller slijten.

Bij Broekhuis voorkomen wij liever onnodige slijtage, daarom maken wij uw voertuig graag weer in orde door de wielen bij te stellen en de banden te balanceren.

Verplichtingen in het buitenland

Steeds meer landen hebben verkeersregels over het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen. Omdat dit verschilt per land, vindt u hiernaast een overzicht van landen waar winterbanden en/of sneeuwkettingen verplicht zijn.

 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1