Wist u dat u ook voor camper of caravan onderhoud bij Broekhuis terecht kunt? Wij zijn een allround camper- en caravanbedrijf en dealer van de merken Carado, Bürstner, Hymer en Leaf. U kunt het onderhoud van uw reisgenoot dus met een gerust hart aan ons overlaten!

Wij adviseren u om elk jaar een periodieke controle uit te laten voeren aan uw camper of caravan. Hierdoor kan eventuele schade of achterstallig onderhoud voorkomen worden. Zo heeft u er langer plezier van en kunt u met een gerust hart de weg op!

Voordelen van camper onderhoud

Het periodiek uitvoeren van camper onderhoud heeft diverse voordelen. Wij zetten er een aantal voor u op een rij:

 • Levensduur | Door goed onderhoud verlengt u de levensduur van uw camper. Hoge temperaturen, bergachtige gebieden en lange reisafstanden vragen veel van uw camper. Door uw camper regelmatig te laten onderhouden, blijft de camper in topconditie en kunt u zorgeloos op reis.
 • Veiligheid | Langdurige stilstand (bijvoorbeeld in de stalling of op de camping) betekent ook bij campers achteruitgang. Tijdens een onderhoudsbeurt kunnen onze vakmensen eventuele aandachtspunten voor u oplossen vóór u er problemen van ondervindt. Voorkomen is immers beter dan genezen.
 • Inruilwaarde | Door periodiek onderhoud blijft uw camper in topconditie. Daar plukt u zelf de vruchten van op uw camperreis. Maar ook wanneer u de camper wilt inruilen, heeft u hier profijt van. Een goed onderhouden camper behoudt zijn waarde.

Tips voor camper onderhoud

U kunt zelf ook het een en ander ondernemen om uw camper in goede staat te houden en te besparen op eventuele reparatiekosten. Wij geven u graag een aantal tips:

 1. Reinig uw interieur minstens één keer per jaar grondig. Denk hierbij aan het reinigen van textiel, bekleding, vloeren, ramen en deuren. Door deze elementen schoon te houden, geniet u langer van uw interieur.
 2. Maak uw badkamer en koelkast extra goed schoon. Dit zijn plekken waar door vocht gemakkelijk verontreiniging kan ontstaan. Pas hierbij op voor agressieve schoonmaakmiddelen, in verband met de hoeveelheid kunststof oppervlakken.
 3. Reinig en bescherm uw exterieur minstens één keer per jaar. Gebruik bij voorkeur speciale reinigingsmiddelen die vriendelijk zijn voor de laklaag van uw camper. Hierna is het aan te raden een beschermlaag van was op de laklaag aan te brengen. Hierover adviseren wij u graag.
 4. Controleer de ramen en serviceluiken van uw camper. Kijk ook goed naar de sluiting. Sluiten de rubberen randen nog goed aan en zijn de scharnieren niet verroest? Gebruik siliconenspray om het rubber soepel te houden en vet om de scharnieren te smeren.
 5. Laat na het schoonmaken ramen, deuren, kasten en uw koelkast open staan. Laat de ruimtes goed ventileren. Zo krijgt vocht geen kans en voorkomt u nare geurtjes in de camper.
 6. Leeg de watertanks, waterleidingen en kranen voordat uw camper de stalling ingaat. Vul daarnaast uw brandstoftank om condensvorming te voorkomen.
 7. Voordat u gaat stallen is het ook belangrijk om de bandenspanning te controleren en de handrem niet aan te trekken. Dit voorkomt dat hij bevriest of gaat vastroesten. Laat ook de versnellingspook in zijn vrij staan om beschadigingen aan het tandwiel te voorkomen.
 8. Plan ieder jaar een onderhoudsbeurt in voor uw camper! Dit kan het gehele jaar door, maar in het najaar of in de winter is de meest gunstige periode

BOVAG onderhoudsbeurt voor uw camper

Broekhuis Campers is een BOVAG gecertificeerd onderhoudsbedrijf. Dit betekent dat wij werken met vakmensen en voldoen aan diverse kwaliteitsrichtlijnen voor het certificaat. Wij onderhouden uw camper dan ook volgens BOVAG richtlijnen. Dit betekent dat een onderhoudsbeurt voor uw camper bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Opbouw | Onze vakmensen controleren natuurlijk de essentiële onderdelen van uw camper. Denk hierbij aan een uitgebreide bodemcontrole en een controle van het watersysteem in de camper. Uiteraard besteden wij ook aandacht aan het onderstel, de motor en banden.

 • Elektra | Tijdens een onderhoudsbeurt controleren onze vakmensen de aansluitingen, aarding en zekeringen van de elektra in uw camper. Hierbij komen alle onderdelen aan bod; van uw koelkast tot de accu en verlichting!

 • Gasinstallatie | Ook de gasinstallatie van uw camper vraagt om periodiek onderhoud. Wij controleren de drukregelaar van de gasinstallatie en reinigen de kachel volledig. Zo blijft ook de gasinstallatie in goede conditie.

 • Vochtmeting | Op diverse plekken controleren onze vakmensen de camper op vocht. Eventuele aandachtspunten kunnen wij hierdoor tijdig aanpakken, zodat u hier in de toekomst geen hinder van ondervindt. Als uw camper op alle inspectiepunten is goedgekeurd, krijgt u van ons een overzichtelijk keuringsrapport en een BOVAG-keuringssticker als bewijs. Nog een goede raad: denk eraan om tijdig een afspraak te maken voor al uw onderhoudswerkzaamheden.

Schade aan uw camper

Zelfs met een perfect onderhouden camper is schade niet altijd te voorkomen. Vaak wordt schade aan uw camper veroorzaakt door invloeden van buitenaf. Door harde wind, heftige buien of grote hagelstenen kan uw camper beschadigen. Daarnaast zit, ook op vakantie, een ongeluk in een klein hoekje. Heeft uw camper tijdens uw reis schade opgelopen? Twijfel dan niet en schakel onze vakmensen in! De kans is groot dat wij de schade gewoon voor u kunnen herstellen. Wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk weer op reis kunt met uw geliefde reisgenoot!

Camperschade laten herstellen

Heeft u schade aan uw camper? Dan helpen wij u graag weer op weg. Wij zijn in het bezit van het BOVAG certificaat ‘Erkend schadeherstel Caravan en Camper’. Bij een BOVAG-bedrijf werken vakbekwame mensen die gespecialiseerd zijn in het herstellen van schade. Het BOVAG-keurmerk staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit, garantie en een uitstekende service. Bovendien geven wij als kampeerbedrijf twee jaar garantie op de herstelde schade aan uw camper of caravan. We helpen u niet alleen bij het herstellen van uw camper, maar ook met de afhandeling met uw verzekeraar. Dat doen we als volgt:

 • De schade melden | U meldt uw schade bij ons én bij uw verzekeraar. U vermeldt ook bij de verzekeraar dat uw camper bij Broekhuis gemaakt wordt.
 • De schade taxeren | Wij maken een taxatie van de schade en melden deze schade bij uw verzekeraar. Wij onderhouden het eventuele contact met een schade-expert van uw verzekeraar. Zou houdt u van begin tot eind één aanspreekpunt en kunt u uw camper met een gerust hart bij ons achterlaten.
 • De schade herstellen | Onze vakmensen gaan in onze eigen werkplaats aan de slag met de benodigde reparaties aan uw camper.
 • De schade opgelost | Uw camper is weer klaar om op reis te gaan! Wij nemen contact met u op en zorgen ervoor dat u uw camper weer in topconditie bij ons kunt afhalen.

Camper onderhoud aanvragen

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1