Sterretje in uw voorruit? Dit is wat u moet weten!

Het komt altijd ongelegen, maar toch komt het regelmatig voor; een sterretje in de voorruit van uw auto. Soms meteen met een zichtbare scheur, soms een vrijwel onzichtbaar stipje. Wat doet u op deze momenten? Rijdt u direct naar uw Broekhuis-vestiging of neemt u het putje in de voorruit voor lief? Wij leggen u graag uit wat u het beste kunt doen!

 

Ruitschade is vrijwel altijd verzekerd

Het is eigenlijk altijd aan te raden om uw beschadigde raam zo spoedig mogelijk te laten bekijken en te herstellen. Zodra de put verandert in een barst, neemt het hele voorval veel meer tijd en dus ook geld in beslag. Met als dieptepunt dat soms de gehele voorruit vervangen moet worden. Bovendien wordt uw auto bij ruitschade wellicht afgekeurd tijdens de APK. De kosten van een autoruitreparatie worden in de meeste gevallen volledig vergoed door een WA-plus of WA-casco verzekering. Informeer naar de voorwaarden bij uw eigen verzekeringsmaatschappij. 

Broekhuis Glasgarant

Broekhuis is professioneel en erkend schadehersteller van autoruiten via Glasgarant. Glasgarant is sinds 2005 actief. Eerst als label van de Stichting Schadegarant en sinds 2009 onder het eigen label Stichting Glasgarant. Evenals Stichting Schadegarant werkt Glasgarant sinds de oprichting zonder winstoogmerk. Bij Glasgarant zijn alle partijen, waaronder Broekhuis, aangesloten die het afwikkelingsproces van autoruitschade voor verzekerden goed en vlot willen laten verlopen.

Ster in ruit

Stel reparatie niet uit

Een sterretje in uw autoruit kan een vervelende en potentieel gevaarlijke situatie zijn. Niet alleen kan het uw zicht belemmeren tijdens het rijden, maar het kan ook leiden tot verdere schade aan de ruit en mogelijk gevaarlijke situaties als het niet op tijd wordt gerepareerd.
Een klein sterretje kan namelijk snel uitgroeien tot een grote scheur.

 
Ruit met ster

Hoe voorkomt u een grotere scheur?

Om te voorkomen dat het sterretje uitgroeit tot een grotere scheur, is het belangrijk om niet meteen de airconditioning of verwarming van de auto aan te zetten. Grote temperatuurverschillen kunnen namelijk leiden tot verdere scheurvorming. Autowassen behoort ook tot de categorie ‘Nu even niet’ voordat het sterretje is gerepareerd. Als water en/of vuil in het sterretje komt, dan wordt de reparatie moeilijker.

Sterretje in ruit laten maken

Zelf repareren of niet?

Zelf repareren is bij lichte schade mogelijk met een reparatieset voor autoruiten. Houd er echter rekening mee dat dit een tijdelijke oplossing kan zijn en dat het sterretje op den duur nog steeds kan uitgroeien tot een scheur. Het is daarom altijd aan te raden om een professionele reparatieservice, zoals Broekhuis, te raadplegen.

Sterretje in ruit

Hoe lang duurt autoruitreparatie?

Kleine schades aan autoruiten laten repareren duurt maximaal een uur. U kunt de reparatie ook combineren met een onderhoudsbeurt of APK; dit scheelt u een extra rit naar de garage.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1