Neem een kijkje in onze werkplaats

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Heeft u schade aan uw auto? De technici van Broekhuis Autoschade staan voor u klaar met een snelle en vakkundige service. Maar hoe werkt het herstelproces van uw schade? We laten het graag zien!

Volg hieronder stap voor stap het herstelproces.

Kom naar onze werkplaats

Allereerst; om schade aan uw voertuig te laten repareren, moet de auto of bedrijfswagen naar het schadebedrijf gebracht worden.  U kunt ervoor kiezen om de schade te laten repareren via uw dealer of door direct contact op te nemen met één van de Broekhuis Autoschade vestigingen. 

Kunt u niet meer rijden met uw auto? Dan kunnen wij de auto afslepen met een sleepwagen. Houd de gegevens van uw groene kaart bij de hand en breng uw dealer op de hoogte.

Intake

1. Intake

Als uw auto in één van onze werkplaatsen binnenkomt, dan nemen wij de schade tot in detail op. Zo kunnen we voor u een calculatie maken en met u bespreken of het voordeliger is om de schade via de verzeker te laten repareren of om zelf de reparatie te betalen. Daarbij weten we na de intake welke onderdelen we moeten bestellen zodat we zo snel mogelijk voor u aan de slag kunnen.

2. Demontage

Bent u akkoord met het voorstel van de reparatie? Dan gaan onze technici aan de slag om defecte onderdelen te demonteren. Indien mogelijk zullen wij deze gedemonteerde onderdelen herstellen, dat is in sommige gevallen immers voordeliger voor u als klant.

Demontage
Herstellen

3. Richten

Is het voertuig klaar voor reparatie? Dan controleert de specialist of de carrosserie nog intakt is. Blijkt deze vervormd? Dan zullen collega's het voertuig opnieuw moeten richten, waarvoor zij specialistische meetapparatuur gebruiken.

Herstellen

4. Herstellen

De eerder gedemonteerde onderdelen worden door onze plaatwerkspecialisten hersteld. Zij modelleren het gedeukte plaatwerk waardoor het weer zijn originele vorm krijgt. 

Voorbewerken

5. Voorbewerken

Zijn de plaatdelen weer in de juiste vorm? Dan gaan ze naar de collega's van de afdeling 'Voorbewerken'. Hier worden de plaatdelen tot in perfectie strak gemaakt.

Maskeren

6. Maskeren

Zijn de plaatdelen klaar om in de juiste kleur gespoten te worden? Dan worden omliggende plaatdelen en onderdelen met speciaal afplakpapier gemaskeerd. 

7. Spuiten

In een speciale stofvrije cabine wordt het herstelde plaatwerk gespoten in de juiste carrosserie kleur. Om deze kleur te bepalen en te mengen gebruiken we de laatste innovatie op het gebied van kleuren meten en kleurlakken mengen: Standox Genius IQ fotospectrometer en DaisyWheel. Zo bereiken we de beste kleurnauwkeurigheid op een zo efficiënt mogelijke manier. 

Spuiten
Montage

8. Montage

Zodra alle onderdelen hersteld en gespoten zijn, kan de specialist de auto of bedrijfswagen weer in elkaar monteren. 

Reinigen

9. Reinigen

Is het voertuig weer in originele staat hersteld? Dan reinigen wij deze grondig van binnen en van buiten. Zo dragen wij er zorg voor dat er een frisse en schone auto of bedrijfswagen aan u als klant afgeleverd wordt. 

Eindcontrole

10. Eindcontrole

De schade aan het voertuig is hersteld! Tijdens de eindcontrole checken wij nog een laatste keer of alle werkzaamheden zijn uitgevoerd zoals tijdens de intake afgesproken is. Zo kunt u veilig en onbezorgd op weg met uw herstelde auto. 

Aflevering

11. Aflevering met garantie

De schade is hersteld, tijd om het voertuig aan u af te leveren. Omdat wij volledig achter ons werk staan, geven wij op iedere schade-afhandeling maar liefst 4 jaar garantie. Zo weten wij én u dat het werk uitmuntend is uitgevoerd en u daadwerkelijk weer onbezorgd op pad kunt! 

Wilt u schade laten repareren?

Dat kan! De specialisten van Broekhuis Autoschade staan graag voor u klaar. U kunt uw schade digitaal melden, maar ook door contact op te nemen met één van onze medewerkers door te bellen naar 0341 - 75 11 60.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1