Neem een kijkje in onze werkplaats

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Heeft u schade aan uw auto of bedrijfswagen? De technici van Broekhuis Autoschade staan voor u klaar met een snelle en vakkundige service. Maar hoe werkt het herstelproces van uw autoschade? We laten het u graag zien!

Hoe het begint: autoschade, wat nu?

Om de schade aan uw auto te repareren moet de auto naar het schadebedrijf gebracht worden. U kunt ervoor kiezen om de schade te laten repareren via uw dealer of door direct contact op te nemen met één van de 13 Broekhuis Autoschade vestiging. Kunt u niet meer rijden met uw auto? Dan kunnen wij de auto afslepen met een sleepwagen. Houd de gegevens van uw ‘groene kaart bij de hand en breng uw dealer op de hoogte.

1. Intake

Als uw auto in één van onze werkplaatsen binnenkomt, dan nemen wij de schade tot in detail op. Zo kunnen we voor u een calculatie maken en kunnen we met u bespreken of het voordeliger is om de schade via de verzekeraar te laten repareren of om zelf de reparatie te betalen. Daarbij weten we na de intake welke onderdelen we moeten bestellen.

2. Demontage

Daarna gaan de technici aan de slag om defecte onderdelen te demonteren. Indien mogelijk zullen wij deze gedemonteerde onderdelen vakkundig herstellen. Voor de onderdelen die niet meer te repareren zijn, hebben we na de intake nieuwe onderdelen besteld waarmee we ze kunnen vervangen. Deze zullen later in het schadeherstelproces gemonteerd worden.

3. Herstellen & Richten

De te herstellen onderdelen worden door onze plaatwerk specialisten hersteld. Door het gedeukte plaatwerk te modelleren krijgt het weer zijn originele vorm. Hiervoor gebruiken de specialisten de modernste apparatuur en gereedschappen. Is de carrosserie vervormd, dan zullen de collega’s het voertuig opnieuw moeten richten. Daarvoor gebruiken zij specialistische meetapparatuur.

4. Voorbewerken & Maskeren

Zodra de plaatdelen hersteld zijn, gaan de collega’s van de afdeling voorbewerking ermee aan de slag. Hier worden de plaatdelen tot in perfectie strak gemaakt. Voordat de plaatdelen onder handen worden genomen in de spuitcabine, worden de omliggende plaatdelen en onderdelen die niet in aanraking komen met de spuitnevel door middel van speciaal afplakpapier gemaskeerd.

5. Spuiten

Alle herstelde plaatdelen zijn klaar om weer in de juiste carrosserie kleur gespoten te worden. In een speciale stofvrije cabine wordt het herstelde plaatwerk gespoten. De spuitcabine wordt op temperatuur gebracht zodat het droogproces versneld wordt.

6. Montage & Reinigen

Zodra alle onderdelen hersteld en gespoten zijn, kan de monteur de auto weer in elkaar monteren. Is de auto weer in orde, dan reinigen wij de auto grondig van binnen en van buiten. Zo dragen wij er zorg voor dat er een frisse en schone auto aan u als klant afgeleverd wordt.

7. Eindcontrole & Aflevering

De auto is klaar! Alle werkzaamheden, zoals afgesproken tijdens de intake, zijn uitgevoerd en u kunt weer veilig en onbezorgd op weg met uw herstelde auto. Uiteraard controleren wij dit nog eenmaal tijdens de eindcontrole.

Omdat wij volledig achter ons werk staan, geven wij op iedere schade afhandeling maar liefst 4 jaar garantie. Zo weten wij én u dat het werk uitmuntend is uitgevoerd en u daadwerkelijk weer onbezorgd op weg kan.

Wilt u schade laten repareren?

Dat kan! De specialisten van Broekhuis Autoschade staan graag voor u klaar. U kunt uw schade digitaal melden, maar ook door contact op te nemen met één van onze medewerkers door te bellen naar
0341 - 75 11 60.

1