- x 24.01.2024
Blog Vers van de rolband

Welke camper past bij u?

Campers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Sterker nog, het afgelopen decennium is het aantal campers in Nederland verdubbeld. Maar welke camper sluit het beste aan op uw wensen en behoeften? We leiden u graag door de wereld van campers en hun unieke kenmerken.

 

Half-integraal campers

Bij een half-integraal camper is het chassis voorzien van een bestuurderscabine. Wanneer u van plan bent om met z’n tweeën te genieten van de mooiste plekken en u niet veel bagage mee hoeft te nemen, is een half-integraal camper een goede keuze.

HYMER BML-T 780 is een voorbeeld van een half-integraal camper. Deze prachtige camper staat garant voor kwaliteit en technische knowhow. Hét vlaggenschip van HYMER pronkt met de modernste opbouwtechniek, exclusieve designelementen en een hoogwaardig interieur, inclusief een royaal gevoel van ruimte.

Pluspunten: De alkoof van deze camper is kleiner, wat resulteert in minder windweerstand en dus een lager brandstofverbruik.
Aandachtspunten: Het is nog steeds een groot voertuig, dus dit heeft invloed op uw rijstijl. Vaak zit er geen bed boven de cabine, maar een vast bed achterin. Als er wel een bed boven de cabine zit, is dat meestal een hefbed.

Integraal campers

Integraal campers

Integraal campers zijn één geheel omdat de cabine doorloopt tot het einde. Dit zorgt voor een fraai design. De bestuurder heeft dus geen aparte bestuurderscabine, zoals bij een half-integraal camper. Bij integraal campers is de ruime cabine een onderdeel van het leefgedeelte. Door de extreem grote voorruit kunt u ultiem genieten van uw uitzicht.

En wilt u gaan slapen? Boven de cabine vindt u een uitklapbaar bed die u eenvoudig naar beneden haalt. Omdat het bed lager neerkomt dan een bed in een alkoof, heeft u meer ruimte tussen het bed en het plafond. U betaalt wel vaak meer voor een integrale camper en een klein nadeel is misschien dat de bijrijder geen eigen portier heeft.

Pluspunten: De ruimte wordt vaak optimaal benut omdat het camperdeel en de cabine één geheel vormen. De cabine is erg ruim en er is minder kans op roest omdat dit deel van kunststof is gemaakt. U heeft panoramisch uitzicht.

Aandachtspunten: Hogere prijsklasse. Geen apart portier voor de bijrijder. De kreukelzone is minder goed vanwege het gebruik van kunststof materialen.

Buscampers

Een buscamper is, zoals het woord al zegt, een camper die gebouwd is op basis van een bestelbus. Vaak kan het dak worden verhoogd om twee extra slaapplaatsen in het dak te creëren.

Sinds 1 juni 2022 zijn de unieke Leaf Campervans zowel online beschikbaar bij Broekhuis als ook fysiek te bezichtigen in onze showrooms! Deze campers zijn speciaal ontworpen voor sportieve kampeerders die houden van avontuur en graag buiten de gebaande paden gaan.

Buscampers zijn compact en veelzijdig. Of u nu boodschappen doet of een lange reis wilt maken, buscampers zijn er geschikt voor. Het nadeel is dat u beperkte ruimte heeft voor uw bagage als u ermee op vakantie gaat.

Pluspunten: Wendbaar. Geschikt voor dagelijks gebruik. Vaak goedkoper in onderhoud.

Aandachtspunten: Beperkte leef- en opbergruimte. Minder comfort op langere reizen.

Buscampers

Camperverzekeringen

Natuurlijk wilt u zorgeloos op reis kunnen met uw camper en wij helpen u daar graag bij. Er is niet alleen veel keus wat campers betreft, er zijn ook veel camperverzekeringen. U kunt, net als bij een autoverzekering, kiezen uit de volgende dekkingen:

  • WA
  • Beperkt Casco
  • Volledig Casco

De vergoedingen zijn grotendeels te vergelijken met die van een personenauto. Wel kunt u met een camperverzekering uw inboedel of eventuele fietsen meeverzekeren. Weten waar u nog meer op moet letten bij het aansluiten van een camperverzekering? Lees het hier!

Bestelauto’s worden soms zelf verbouwd tot camper. Let hierbij goed op voor de gevaren!  Een autoverzekering is niet meer voldoende wanneer u aan uw auto sleutelt. Zodra uw buscamper wordt goedgekeurd door het RDW, moet er een camperverzekering afgesloten worden. Wij raden aan om uw buscamper bij een gecertificeerde dealer te kopen. Dan weet u zeker dat deze is goedgekeurd en dat u er veilig mee de weg op kan.

Ontdek uw droomcamper in onze showroom!

Heeft u nog vragen over de verschillende typen campers? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom. We laten u de verschillende campers graag zien. Ook als u vragen heeft over uw camperverzekering, adviseren wij u graag.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1