Is het tijd voor de APK?

Verloopt de APK van uw auto of bedrijfswagen binnen 2 maanden? Dan is het tijd om een APK-keuring te plannen in de werkplaats van Broekhuis. Onze officiële APK keurmeesters beoordelen snel en vakkundig of uw voertuig voldoet aan veiligheidseisen, milieuaspecten en overige zaken zoals documentatie volgens RDW-regelgeving

Navigeer direct naar: Zo maakt u een afspraak | Prijzen | Veelgestelde vragen

Met alle merken terecht bij alle vestigingen

Met 50 vestigingen verspreid door het midden, noorden en oosten van Nederland is er altijd een Broekhuis vestiging bij u in de buurt waar u terecht kan voor de APK-keuring. Met ieder merk auto of bedrijfswagen kunt u bij onze vestigingen terecht. Ook wanneer het een merk betreft dat we niet verkopen. Klop dus - wanneer u bijvoorbeeld in Amsterdam woont - gerust met uw Opel aan bij onze Volkswagen dealer. Onze medewerkers staan graag voor u klaar.

En dankzij ons grote netwerk kunnen de collega’s onderling met elkaar schakelen wanneer er een technisch gebrek aan het licht komt, waardoor u verzekerd bent van snelle, trefzekere en vakkundige service.

Zo maakt u een APK afspraak bij Broekhuis

 1. Ga naar onze werkplaatsplanner
 2. Vul de gevraagde gegevens in
 3. Kies bij het onderhoud of u de APK wel/niet wilt combineren met onderhoud
 4. Plan een datum en locatie

Voordelen van APK bij Broekhuis

 • Gemakkelijk online een afspraak plannen
 • Altijd een vestiging in de buurt
 • Officiële APK-keurmeesters
 • Met ieder merk auto of bedrijfswagen welkom
 • In combinatie met onderhoud vaak voordeliger
 • Snelle, persoonlijke en vakkundige service
 • Deskundig advies bij noodzakelijke reparaties

Prijzen

Bij Broekhuis kunnen wij al de APK uitvoeren vanaf € 25,-*, dit is afhankelijk van uw merk en model auto of bedrijfswagen. Ontdek hieronder onze vanafprijzen voor de APK per merk waarvan wij officieel dealer zijn. Bij onze APK prijzen zijn de BTW en afmeldkosten inbegrepen.
Blijkt uit de APK dat er reparaties noodzakelijk zijn om uw auto of bedrijfswagen aan de keuringseisen te laten voldoen? Dan bespreken we dit altijd met u, inclusief prijsopgave. Zonder uw toestemming gaan onze technici niet aan de slag met deze reparaties. Zo weet u dus altijd waar u aan toe bent, zonder vervelende verrassingen achteraf.

In combinatie met onderhoudsbeurt

Enkel de jaarlijkse APK is geen garantie om een jaar zorgeloos te rijden. De APK is een momentopname waarbij alleen gekeken wordt of uw voertuig op dat moment voldoet aan de veiligheidseisen en milieuaspecten die opgelegd zijn vanuit Europa. Zo kan een onderdeel naar behoren functioneren, maar blijkt het onderdeel al wel versleten.
Daarom kiezen veel klanten voor het combineren van APK en onderhoud. Het combineren van deze afspraken is vaak voordeliger, doordat u tijd én geld kunt besparen. Per merk en model kan het voordeel verschillen, onze serviceadviseurs rekenen graag het daadwerkelijke voordeel voor u uit.

 • Ford - €29 (€19 i.c.m. onderhoudsbeurt)
 • Opel - €29 (€9 i.c.m. onderhoudsbeurt en voor MyOpel leden gratis)
 • Peugeot - €29,95
 • Peugeot Bedrijfswagens - €29,95
 • Seat - €30 (€0 i.c.m. onderhoudsbeurt excl. afmeldkosten)
 • Skoda - €30 (€0 i.c.m. onderhoudsbeurt excl. afmeldkosten)
 • Volkswagen - €30 (€0 i.c.m. onderhoudsbeurt excl. afmeldkosten)
 • Volkswagen Bedrijfswagens - €25 (€0 i.c.m. onderhoudsbeurt excl. afmeldkosten)
 • Audi - €30 (€0 i.c.m. onderhoudsbeurt excl. afmeldkosten)
 • BMW-MINI - €44,25
 • Jaguar - €49,95 excl. (24,50 excl. i.c.m. onderhoudsbeurt)
 • Land Rover - €49,95 excl. (24,50 excl. i.c.m. onderhoudsbeurt)
 • Volvo - €25
 • Fiat - €29 (€0 i.c.m. onderhoudsbeurt excl. afmeldkosten)
 • Fiat Bedrijfswagens - €29 (€0 i.c.m. onderhoudsbeurt excl. afmeldkosten) 
Is uw voertuig toe aan APK? De Broekhuis APK-keurmeesters staan graag voor u klaar!

Onze vestigingen

Onze vestigingen kunt u vinden in het midden, noorden en oosten van Nederland. Bij iedere vestiging kunt u met ieder merk auto terecht, ook met auto's van merken die wij niet verkopen. 

Alkmaar
Almelo
Almere
Amersfoort
Apeldoorn
Arnhem
Assen
Barneveld
Beverwijk
De Bilt
Den Helder
Deventer

Doetinchem
Doorn
Doornspijk
Dronten
Ede
Elst
Emmen
Enkhuizen
Enschede
Epe
Goor
Groenlo

Groningen
Haarlem
Harderwijk
Heemskerk
Hengelo
Hippolytushoef
Holten
Hoogeveen
IJsselmuiden
Koog aan de Zaan
Lelystad
Meppel

Nijkerk
Purmerend
Rijssen
Schagen
Utrecht
Veenendaal
Wageningen
Zaandam
Zeewolde
Zeist
Zwaag
Zwolle

Veelgestelde vragen

Wat is een APK?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is verplicht voor voertuigen ouder dan 4 jaar (diesel/lpg-modellen ouder dan 3 jaar). Tijdens de APK wordt het voertuig gecontroleerd op diverse veiligheids- en milieuaspecten.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Waarom de APK?

De APK is in Europa wettelijk verplicht om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wanneer moet mijn auto voor APK?

De APK-vervaldatum verschilt per voertuig, daarom ontvangt u zo’n 6 weken voor de APK-vervaldatum van de RDW bericht om u te herinneren aan de APK.

Afhankelijk van de leeftijd en de brandstof waarop uw voertuig rijdt, dient uw auto doorgaans elk jaar APK gekeurd te worden. Voor nieuwe voertuigen begint de APK-plicht na 4 jaar (diesel- en lpg-modellen na 3 jaar).

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Hoe maak ik een APK afspraak?

Dat kan gemakkelijk via onze online werkplaatsplanner. Hier kunt u de benodigde gegevens zoals het kenteken van uw voertuig en uw contactgegevens invullen. Daarna kiest u het type onderhoud, in dit geval APK. Ook kunt u hier ervoor kiezen om ander onderhoud toe te voegen aan de afspraak, zo bespaart u een extra ritje naar de garage. Onderhoud gekozen? Dan kiest u de gewenste datum van de afspraak en de Broekhuis vestiging waar de APK wilt laten uitvoeren. Na bevestiging van de afspraak ontvangt u een e-mail met de details van de gemaakte afspraak.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Geldt de APK ook voor elektrische auto’s?

Ja, voor elektrisch aangedreven auto’s en bedrijfswagens gelden dezelfde APK verplichten als voor benzine aangedreven voertuigen. Dat betekent dat de elektrische auto de eerste 4 jaar is vrijgesteld van de APK. Daarna dient u het voertuig om het jaar (1x in de 2 jaar) APK te laten keuren. Na 8 jaar dient de elektrische auto ieder jaar gekeurd te worden.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik mijn auto eerder laten keuren?

Ja dat kan tot 2 maanden ervoor. Komt het zo uit dat u meer dan 2 maanden ervoor uw auto wilt laten keuren, dan verandert de datum van de volgende APK-vervaldatum.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wat wordt gecontroleerd tijdens de APK?

Uw voertuig wordt gecontroleerd op verschillende onderdelen die vanuit Europa gesteld zijn. Zo wordt onder andere het volgende gecheckt:

 • Veiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
 • Milieu: uitstoot van CO2 (benzinemotoren) en roet (dieselmotoren)
 • Overig: voertuigbewijs, chassisnummer, kilometerstand en gebruikte brandstof

Meer weten over de APK keuringseisen? De RDW heeft APK handboeken per type voertuig. Lees hier meer. 

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik wachten tijdens de APK?

Ja, dat kan. Tijdens het wachten in de vestiging kunt u gebruikmaken van gratis WiFi en de koffie en thee hoek. Sommige vestigingen bieden extra services, dit verschilt per vestiging.

Wilt u wachten tijdens de APK? Dan raden we u aan om de afspraak telefonisch te maken, zodat u direct kunt afstemmen hoe laat uw auto gecontroleerd wordt en dat u in de vestiging wilt wachten.

Een APK keuring duurt doorgaans zo’n 45 minuten, mits deze niet wordt geselecteerd voor de steekproef door de RDW. Dit kan namelijk resulteren in extra wachttijd, net als eventuele noodzakelijke reparaties.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wat is een steekproef van de RDW?

De RDW verricht bij ongeveer 3% van de in Nederland uitgevoerde APK-keuringen een steekproef. Een steekproef houdt in dat de RDW de APK-keuring nogmaals uitvoert. Deze herkeuring moet binnen 90 minuten na de uitgevoerde APK worden aangevangen. Tussen de keuringen door mag uw auto onze vestiging niet verlaten. Of uw voertuig geselecteerd is voor de steekproef weten wij pas nadat wij de APK van uw voertuig hebben afgerond. U bent verplicht om aan de RDW-steekproef mee te werken. Deze steekproef wordt uitgevoerd om de kwaliteit van de APK-keuringen te controleren.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Mijn APK is verlopen, wat nu?

Als uw voertuig niet op tijd APK gekeurd is, dan ontvangt u ongeveer 2 maanden na het verlopen van de APK automatisch een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Deze boete bedraagt momenteel € 130,- + € 7,- administratiekosten. 

Ook als u uw voertuig niet gebruikt, dient deze wel gekeurd te worden. Deze verplichting vervalt als u ervoor kiest om uw voertuig tijdelijk te laten schorsen. Met een geschorst voertuig mag u niet de openbare weg op.

Is uw vraag voldoende beantwoord?
1