Mijn eerste auto

Een eerste auto kopen is een heel bijzonder moment. Broekhuis helpt u graag bij de zoektocht. In deze selectie staan auto’s die scherp geprijsd zijn, met opties als: een airco, trekhaak, zuinig in het verbruik en een lage kilometerstand.

Van harte gefeliciteerd met het behalen van uw rijbewijs! We kunnen ons voorstellen dat u naar dit moment heeft uitgekeken, want het betekent dat u in de gelegenheid bent om uw eerste auto te gaan kopen. U hoeft niet meer te reizen met bus of trein, maar bepaalt voortaan zelf uw vertrektijd. Ook bent u niet meer afhankelijk van het meerijden in de auto van iemand anders, want u bent vanaf nu vrij om te gaan en staan waar u maar wilt. Maar voordat u tot aankoop overgaat, is het goed om eerst een aantal zaken te bekijken en af te vinken.

Totaalbudget voor een eerste auto bepalen

Welk bedrag wilt en kunt u neertellen voor uw eerste auto? Bij het bepalen van uw budget is het niet alleen belangrijk om te weten wat het aankopen van de gewenste auto gaat kosten, ook dient u rekening te houden met periodiek terugkerende uitgaven. Denk hierbij aan zaken als onderhoud, wegenbelasting, verzekering en brandstof. Het aankoopbedrag en deze bijkomende kosten bepalen samen uw totaalbudget.

Kiezen voor grote of kleine auto

Zoekt u een grote auto waarin veel mensen en spullen kunnen? Of heeft u liever een kleine auto waarmee u in de stad goed uit de voeten kunt en overal gemakkelijk kunt parkeren? Wat voor auto u ook op het oog hebt, de grootte en het gewicht ervan bepalen onder andere de aanslag voor de wegenbelasting. Een auto die groter en zwaarder is, heeft een stevige constructie en stabiele wegligging. Dat geeft een goed gevoel van veiligheid. Echter, tegenwoordig doen kleine auto’s wat dat betreft niet onder voor grotere auto’s. Bekijk dus goed welk model auto het beste bij uw portemonnee en ambities past.

Benzine of diesel

Gaat u benzine of diesel tanken? Het type brandstof voor uw auto is onder andere van invloed op de aanschafprijs en de wegenbelasting. Een auto op benzine is in aanschaf misschien wat duurder dan een dieselauto, maar zorgt voor minder uitstoot van CO₂. Een bepaalde dieselauto kan in aankoop dus goedkoper zijn, u betaalt dan wel meer wegenbelasting door de hogere uitstoot. Hoe meer CO₂ uw auto produceert, hoe hoger het bedrag aan wegenbelasting. Zwaardere auto’s en bedrijfswagens rijden vaak op diesel. Benzineauto’s trekken over het algemeen wat sneller op. Alles bij elkaar is het dus lastig om vooraf aan te geven welke brandstof voor u de beste optie is. Daarom adviseren wij u hier goed over na te denken bij het kiezen van uw eerste auto.

Kosten voor een eerste auto

De tank van uw eerste auto dient natuurlijk regelmatig bijgevuld te worden. Hoe vaak dat is, is afhankelijk van hoeveel kilometers u rijdt. Houd dus rekening met de prijs van brandstof. Verder is het goed om een bedrag te reserveren voor het periodieke onderhoud. Met onderhoud zorgt u ervoor dat uw auto in topconditie blijft. Tijdens de Broekhuis Jaarbeurt wordt het noodzakelijke onderhoud uitgevoerd en indien nodig de APK. Zo weet u dat u veilig kunt blijven rijden. En met de bijbehorende mobiliteitsservice bent u meteen verzekerd van hulp bij pech onderweg.

Maak een proefrit

Voordat u definitief overgaat tot aankoop van de auto, doet u er goed aan om er een proefrit mee te maken. Want dan kunt u ervaren of de auto fijn rijdt en aan uw verwachtingen voldoet. Uw eerste eigen auto zal namelijk anders aanvoelen dan de lesauto waarin u gewend was om te rijden. Als de proefrit naar wens is verlopen, kunt u met een goed gevoel zeggen: “Ja, dit wordt 'm!”

Goed verzekeren

De deal is gesloten, het koopcontract is ondertekend en de afleverdatum is afgesproken. Voordat u de auto gaat ophalen, dient u hem nog wel te verzekeren. Ook dat kan bij Broekhuis. Met een onverzekerde auto mag u namelijk niet aan het verkeer deelnemen. Maak bij het afsluiten van de verzekering een goede afweging tussen dekkingen en bijbehorende premies.
 
Nadat u alle zaken heeft geregeld, kunt u de weg op. Wij wensen u veel rijplezier!

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1