- x 17.10.2022
Blog Vers van de rolband

De auto winterklaar maken

De koudere maanden zijn weer in aantocht en dit betekent dat de auto weer nagekeken mag worden op een aantal punten. Om uw auto ook in de winter in topconditie te houden, is het namelijk verstandig om periodiek onderhoud te laten uitvoeren. Maar waar moet u aan denken bij het winterklaar maken van uw auto? Wij leggen het uit!

De bandenwissel

Vanaf het moment dat het buiten zeven graden of kouder is, doet u er goed aan om uw zomerbanden te vervangen voor winterbanden. Wanneer er sneeuw en ijs op de weg liggen, is een goede wegligging en korte remweg gewenst. Winterbanden zijn zachter en hebben meer profiel dan zomerbanden, waardoor de grip in de winter toeneemt. Het is dus aan te raden om de winterbanden onder uw auto te plaatsen voordat het winterse weer het land intrekt.

De aircoservice

Sommige mensen gebruiken de airco alleen in de zomer, maar ook in de winter heeft de airco een welkome functie: door het droger maken van de lucht, ontwasemt de airco uw voorruit binnen een mum van tijd. Zo kunt u veilig de weg op, zonder eerst lang te moeten wachten tot de condens weggetrokken is. Broekhuis raadt aan om de aircoservice minimaal één keer in de drie jaar te laten doen, zodat u ook in de winter kunt genieten van de airco. Zeker als u uw airco niet regelmatig gebruikt, kunnen er gebreken ontstaan, die we met de aircoservice makkelijk kunnen opsporen.

De wintercheck

Om er zeker van te zijn dat u met uw auto probleemloos de weg op kunt in de winter, brengt u uw auto naar de garage voor een wintercheck. Tijdens deze check worden onder andere de remmen en motor gecontroleerd, de verwarming in uw auto wordt nagelopen en de vloeistoffen in de auto worden eventueel bijgevuld. Zo kunt u met een gerust hart in een auto stappen die helemaal klaar is voor de winter.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1