- x 07.07.2022
Blog Vers van de rolband

Goed voorbereid met de auto op vakantie naar België

Weet u bijvoorbeeld wat u verplicht in de auto moet hebben in België? Weet u waar milieuzones worden gehanteerd in België? Waar u tol moet betalen? Waar vindt u een laadpaal in uw vakantieland? Daarom noteren we voor u waar rekening mee gehouden moet worden in de vijf populairste vakantielanden: België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje

Na het lezen van deze tips kunt u goed voorbereid op vakantie! Hieronder leest u alle tips voor een bezoek aan onze zuiderburen: België. 

Misschien is België niet het meest populaire vakantieland, maar wel het land waar we in de zomer massaal doorheen rijden. Een land met eigen regels waar we rekening mee moeten houden.

  • Milieuzones

In België gelden milieuzones. Dit zijn Brussel, Gent en Antwerpen. Deze zones worden aangegeven als Lage Emissiezones. Rijdt u een diesel personenwagen van voor 1 januari 2011? Dan is het voor u verboden om deze steden in te rijden. Auto’s die op benzine rijden en die jonger zijn dan 1-1-1997 mogen nog steeds de Belgische steden in. Maar ook voor auto’s rijdend op benzine geldt dat de toegang op den duur beperkt wordt. Controleer daarom goed op deze site wat de euronorm van uw auto is en per wanneer uw auto de stad niet meer in mag. 

  • Prijzen aan de pomp

De brandstofprijzen zijn helaas overal behoorlijk gestegen, zo ook in België. Toch bent u bij onze zuiderburen goedkoper uit dan in Nederland. Klik hier voor de meest actuele brandstofprijzen.

  • Tol

U hoeft in België geen tol te betalen, de Liefkenshoektunnel (ten noordwesten van Antwerpen) uitgesloten.
Op de site van de tunnel ziet u de meest actuele prijzen. In de zomer van 2024 betaalt u voor de doorgang met een personenauto € 7 als u contant betaalt, en € 5,60 als u met uw bankpas betaalt.

  • Laadpalen

De meeste elektrische auto’s geven via het ingebouwde navigatiesysteem wel aan waar u een laadpaal kunt vinden. Maar of ze altijd van goede kwaliteit zijn, is de vraag. Daarom kunt u beter van tevoren bekijken waar u wilt stoppen om de auto op te laden. Er zijn genoeg oplaadpunten te vinden, waaronder ook gratis punten bij diverse winkels. Waar? Klik hier voor een overzicht, inclusief waardeoordeel.

  •  Verplicht in de auto

Een handig overzicht van wat u verplicht moet meenemen in diverse landen vindt u in de reiswijzer

Gevarendriehoek

In het geval van pech of een ongeval bent u verplicht om in België een gevarendriehoek te plaatsen achter de auto. Op de snelweg plaatst u hem 100 meter achter de auto en op andere wegen en binnen de bebouwde kom plaatst u hem 30 meter achter uw auto.

Veiligheidshesje
  
In geval van pech of een ongeval bent u verplicht een reflecterend hesje te dragen. Met een reflecterend hesje bent u beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Zorg er daarom voor dat u er altijd één in uw auto hebt liggen voor u en elk van uw gezinsleden.

  • Andere vakantiebestemmingen

Lees ook onze tips over Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1