- x 07.07.2022
Blog Vers van de rolband

Tips voor een onbezorgde vakantie met de auto in Duitsland

Voor velen is het elke zomer een feest an sich: het inpakken van de auto, het paspoort, de pasjes, de verzekeringspapieren en de groene kaart klaar leggen, nog even de auto voltanken. Klaar voor vertrek!
Maar wacht! Bent u écht goed voorbereid? Weet u bijvoorbeeld wat u verplicht in de auto moet hebben in Duitsland? Weet u waar de milieuzones worden gehanteerd in België? Hoeveel tol u moet betalen in Frankrijk? Waar vindt u een laadpaal in uw vakantieland? Daarom zetten we voor u onder elkaar welke regels gelden in de vijf populairste vakantielanden: België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Na het lezen van deze tips kunt u goed voorbereid op vakantie! In dit artikel leest u alles over Duitsland.

  • Milieusticker

Bestel voor u op reis gaat alvast een milieusticker die u aan de binnenkant van uw voorruit plakt. Het is in verschillende binnensteden in Duitsland verplicht om deze sticker op uw ruit te hebben. Een actueel overzicht van de steden vindt u hier. Ook vindt u hier een overzicht van de steden die wagens op diesel weren.
Op autosnelwegen die door milieuzones gaan geldt de verplichting voor het hebben van de milieusticker niet. Motoren hebben geen sticker nodig.

“Het is in verschillende binnensteden in Duitsland verplicht om een milieusticker op de autoruit te hebben”
  • Prijzen aan de pomp

Ook in Duitsland bent u goedkoper uit aan de pomp dan in Nederland. Net als in Nederland is het duurder om te tanken langs de snelweg. De meest actuele prijzen worden door Bezinpreis Aktuell dagelijks bijgehouden. 

  • Tol

In Duitsland zijn geen tolwegen

  • Laadpalen

In Duitsland kunt u uw elektrische auto al op veel plekken opladen. Langs de snelweg zijn voldoende punten om de batterij weer op 100% te krijgen. Gaat u de snelweg af, dan is het vaak wel wat langer zoeken. Zorgt u er dus voor dat u hier op voorbereid bent. Hier vindt u alle laadpalen in het land. 

  • Verplicht in de auto

Een handig overzicht van wat u verplicht moet meenemen vindt u in de reiswijzer

Een reflecterend hesje is verplicht in de auto in Duitsland. Bij pech of een ongeval trekt u het vestje aan. Zo bent u beter zichtbaar voor andere weggebruikers.

Een gevarendriehoek is ook verplicht. Plaats hem bij pech of een ongeval op de snelweg 150 meter achter uw auto. Buiten de bebouwde kom plaatst u de driehoek op 100 meter afstand en binnen de bebouwde kom op 50 meter.

Een verbandtrommel die voldoet aan de DIN-norm 13164 moet in de auto liggen als u in Duitsland reist. Hiermee kunt u uzelf en eventueel anderen te hulp schieten.

Andere vakantiebestemmingen

Lees ook onze tips over België, Frankrijk, Italië en Spanje.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1