- x 08.04.2022
Blog Vers van de rolband

Camperreis door Scandinavië

Droomt u er ook van om een camperreis door Scandinavië te maken? Wacht dan niet langer en ontdek Scandinavië met de camper. Overnacht midden in de natuur, geniet van de mooiste uitzichten en bezoek culturele steden. Kortom, Scandinavië heeft voor ieder wat wils. Laat u inspireren!

Ontdek Denemarken

Met zijn vele camperplaatsen, prachtige natuur en culturele steden is Denemarken een perfect land voor camperaars. Kopenhagen is misschien wel het hoogtepunt van uw reis door Denemarken. In de bruisende hoofdstad is genoeg te beleven en het is ook nog eens gemakkelijk te bezoeken met de camper. Rijd op uw weg door Denemarken langs de kust van Aarhus. Wilt u een langere reis maken? Rijd dan door naar het Noordelijkste punt van Denemarken: Skagen. Hier komen de Noordzee en Oostzee samen, wat voor een adembenemend uitzicht zorgt. Ook in het centrum van Skagen is genoeg te zien. De gele huizen en gezellige terrassen typeren het winkelcentrum.

Ontdek Noorwegen

Noorwegen is een droom voor natuurliefhebbers. Het land staat bekend om zijn fjorden en prachtige natuurgebieden. De meeste camperplaatsen bevinden zich in het zuiden van het land, tussen de steden Oslo en Bergen. In deze omgeving kunt u de ene dag wandelen door indrukwekkende natuurgebieden en de andere dag cultuur opsnuiven in één van de steden. Maar ook Noord-Noorwegen heeft veel te bieden: pittoreske vissersdorpjes, open vlaktes en adembenemende uitzichten. Vergeet niet het Noorderlicht te bewonderen. Wist u dat het Noorderlicht het meest tot zijn recht komt bij koud en droog weer? Check daarom regelmatig via internet in welke plaats en op welk tijdstip u het beste het Noorderlicht kunt aanschouwen.

Ontdek Zweden

Bent u op zoek naar rust? Reis dan door Zweden. Dit land is over het algemeen een stuk rustiger dan Denemarken en Noorwegen. Ook Zweden is door zijn vele camperplaatsen een geschikt camperland. Door het land heen vindt u overal wel een camperplekje en zelfs de steden zijn goed te bereiken met de camper. Heeft u toch behoefte aan wat levendigheid? Bezoek dan de hippe, maar historische stad Stockholm. Maak hier een stadswandeling langs musea, gebouwen, kerken en monumenten. Echte wandelliefhebbers kunnen terecht bij het grootste meer van Zweden: het Vänermeer. Hier zijn veel camperplaatsen en u kunt er urenlang wandelen. Neem een bezoekje aan het Nationaal Park Fulufjället: hier vindt u de hoogste waterval van Zweden.

Ben u geïnteresseerd in de andere camperreizen door het noorden van Europa? Lees dan de blog.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1