- x 10.02.2023
Blog Vers van de rolband

Dit zijn de drukste wegen in Europa

Tijdens de schoolvakanties gaan de meeste mensen op vakantie. De auto is nog steeds het populairste vervoermiddel voor de vakantie, met als resultaat dat er op de wegen in Europa lange files staan. Gaat u op vakantie en rijdt u met de auto door Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk of België? Lees dan verder om te zien of u over één van de drukste wegen van Europa gaat rijden.

De top 3 drukste wegen in Frankrijk

Gaat u ‘en route’ naar Frankrijk? Of doorkruist u Frankrijk op weg naar Italië, Portugal of Spanje? Zwarte zaterdag of niet, op onder meer de Route du Soleil (Van Luxemburg naar Montpellier) kan het behoorlijk filerijden zijn. Op de volgende snelwegen is de kans aanwezig dat u in de file komt te staan of drukte ervaart.

 1. A7/A9 Lyon - Orange - Spanje

 2. A8 Aix-en-Provence - Italië

 3. A31 - Luxemburg - Nancy

De top 3 drukste wegen in Duitsland

Duitsland is een populair vakantieland onder Nederlanders. Maar er wordt ook door veel mensen door het land gereden op weg naar een meer zuidelijk gelegen vakantieland. En dan is het extra druk op de Duitse Autobahn. Waar het dan het drukst is?

 1. A1 Osnabrück - Hamburg - Lübeck - Fehmarn

 2. A3 Keulen - Frankfurt - Neurenberg

 3. A5 Karlsruhe - Heidelberg - Bazel (Zwitserland)

De top 3 drukste wegen in Zwitserland

Denkt men aan bergen, weides en koeien, dan denkt men aan de Zwitserse Alpen. Een populaire vakantiebestemming in Zwitserland. De bekendste plek om in de file te staan in Zwitserland is natuurlijk de Gotthardtunnel. De tunnel van bijna 17 kilometer lang, waar menig vakantieganger onderweg naar Italië al vaststond. Goed om te weten: in het voor- en najaar van 2023 is de tunnel 's nachts gesloten in verband met wegwerkzaamheden. En er zijn meer wegen in Zwitserland om rekening mee te houden.

 1. A1 Bern - Zurich

 2. A2 Bazel - Luzern - Gotthard (tunnel)

 3. A13 St. Margrethen - Sargans - Bellinzona

De top 3 drukste wegen in België

Wordt er vanuit Nederland naar het zuiden gereden, dan gaat de rit bijna zonder uitzondering door België. Het land van Manneken Pis en de Luikse Wafel is op zich al een goed vakantieland om naartoe te rijden, hoewel niet alle wegen even goed onderhouden zijn. De wegen die sowieso het drukst zijn bij onze zuiderburen zijn:

 1. E17 Gent - Antwerpen

 2. E19 Breda - Antwerpen

 3. E25 Luik - Bastenaken - Aarlen

De allerdrukste weg van Europa

De weg in Europa die de titel “Drukste weg van Europa” mag dragen is de M30 in Spanje. De 32,5 kilometer lange weg vormt de binnenring van Madrid en is verbonden met een netwerk aan wegen die verder het land in trekken.

 

Is uw auto klaar voor de vakantie? Laat een check doen door Broekhuis!

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1