- x 11.08.2022
Blog Vers van de rolband

Zo houdt u de accu van uw e-bike gezond

Met mooi weer is het heerlijk om op de e-bike een mooie fietstocht te maken. Maar niets is vervelender dan halverwege stil te komen staan met een lege accu en dat terwijl u deze net had opgeladen! Als u een e-bike koopt mag u er vanuit gaan dat de accu een forse actieradius heeft. Maar hoe zorgt u ervoor dat de accu lang gezond blijft? Onze collega’s van onze fietsspeciaalzaken zetten een paar tips voor u onder elkaar.

  1. Bewaar uw accu op kamertemperatuur. De accu kan goed tegen temperaturen tussen de 10 en 25 graden, maar kouder of warmer dan dat is niet goed voor de accu. Haal de accu bij extreem koud of warm weer uit de e-bike en leg hem binnen neer.
  2. Bewaar de accu op een droge plek. Net als een gewone batterij kan een accu niet goed tegen water. U kunt er prima mee door de regen fietsen, maar haal de accu eruit als u de fiets in de regen stalt.
  3. Laat u de e-bike thuis als u op vakantie gaat? Zorg er dan voor dat de batterij halfvol is. Een lege accu kan namelijk leiden tot een diepe ontlading. Langdurige diepe ontlading kan schadelijk zijn voor de cellen in de accu. Het is dan ook verstandig om de accu zo snel mogelijk op te laden als deze wel helemaal leeg is. Een accu die helemaal vol is als u er langere tijd geen gebruik van maakt is ook niet ideaal, hierdoor staan de cellen in de accu extra onder spanning, terwijl de spanning er niet uit kan. Halfvol is dus beter. Dit is een ruststand voor de accu.
  4. Laad de accu alleen op als u in de buurt bent. Mocht er iets misgaan, kunt u snel actie ondernemen.
  5. Maak regelmatig gebruik van uw e-bike. Het houdt de accu gezond en uzelf ook!
Meer informatie vindt u op onze website of bezoek onze webshop:
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1