- x 19.07.2022
Blog Vers van de rolband

Veilig de weg op met vijf tips

Niemand vindt het leuk om een botsing te veroorzaken of om met de auto in een gevaarlijke situatie terecht te komen. Soms overkomt het u gewoon. Maar in veel gevallen kunt u het wel voorkomen. Wij zetten een paar (soms heel voor de hand liggende) tips op een rij.
file

1. Houd voldoende afstand

Iedereen moet zich aan de snelheidsregels houden. Maar als het drukker op de weg is, kunt u vaak niet eens meer de toegestane snelheid rijden. Dan is het verstandig om uw snelheid aan te passen. Op de snelweg ontstaan gevaarlijke situaties juist doordat er te hard gereden wordt en er te weinig afstand gehouden wordt. Een ongeluk zit echt in een klein hoekje. Daarom: houd altijd 2 seconden afstand van degene voor u.

2. Rijd MONO

MONO staat voor één. Het is de naam van de veiligheidscampagne onder de koepel Kom Veilig Thuis van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De boodschap van de campagne is: Houdt u zich bezig met één ding achter het stuur, en dat is autorijden. Dus laat u zich niet afleiden: zet de notificaties van uw mobiele telefoon uit voordat u de weg opgaat en zet alvast de playlist of podcast aan die u wilt luisteren. Zorg ervoor dat u zich alleen maar hoeft te concentreren op het verkeer.

rij mono
moe achter het stuur

3. Ga uitgerust op pad

Stap niet achter het stuur als u merkt dat u heel moe bent. De meeste ongelukken gebeuren doordat de bestuurder niet alert meer is. Moet u toch de weg op? Maak de rit dan niet te comfortabel voor uzelf. Zet de verwarming iets koeler, de muziek iets harder, zing mee en zit rechtop. Zo houdt u uzelf actief tijdens dat ritje naar huis.
Heeft u een langere rit voor de boeg? Zorg er dan voor dat u onderweg voldoende pauze neemt.

4. Check de bandenspanning

Goede banden zorgen voor een goede wegligging. Zijn uw banden te hard of te zacht? Dan heeft u een grotere kans op een klapband. Controleer daarom eens per twee maanden de bandenspanning. Hiermee bespaart u uzelf ook geld: met goede banden rijdt u zuiniger en dat scheelt gemiddeld € 60 per jaar!

bandenspanning
geen alcohol

5. Geen alcohol achter het stuur

Dit is natuurlijk een inkoppertje, want we weten het allemaal: geen alcohol drinken als we gaan rijden. Alcohol vertraagt uw reactiesnelheid en zorgt daarmee voor gevaarlijke situaties in het verkeer.
Wilt u 100% zeker zijn dat u veilig naar huis kunt na een feestje? Dan is het het beste als u 0% alcohol drinkt.

Komt u liever niet voor onaangename verrassingen te staan? Neem dan contact op met Broekhuis Verzekeringen, en ga verzekerd en met een gerust hart weer op pad!
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1