Onderhoud aan de airco van uw auto

De airco van uw auto krijgt het hele jaar veel te verduren. Daarom is tijdig controleren, onderhouden en een geurbehandeling geen overbodige luxe! Zo weet u zeker dat u in de zomer geniet van koele, frisse lucht en in de winter van schone ramen zonder condens. Uitstekende redenen om goed voor uw airco te zorgen. Doet u dit eens per drie jaar, dan zult u weinig problemen ondervinden. De technici van Broekhuis helpen u graag! U kunt al een servicebeurt inplannen vanaf € 119,- per servicebeurt. Maak nu een afspraak!

Hoe werkt een auto airco?

Velen denken dat de airco koude lucht in de auto blaast. Dit klopt eigenlijk niet. De werking van een airconditioning is niet in één zin uit te leggen, het is een complex proces.

Zo onttrekt de airco warmte aan de door een ventilator aangevoerde buitenlucht die door de verdamper in de auto wordt geblazen. Bij verdampen ontstaat kou. Denk bijvoorbeeld aan het spuiten van een deo op de huid. Of aan het moment dat u na het zwemmen uit zee komt en de wind opsteekt. De snelle verdamping die in die situaties ontstaat zorgt voor een snelle afkoeling van de huid.

Dit is precies wat er in de airco verdamper gebeurt, het vloeibare koudemiddel verdampt daar, waardoor in dit geval de verdamper zelf een temperatuur van ongeveer 3 á 4 graden krijgt. De warmere buitenlucht die door de verdamper stroomt koelt daardoor af. Als die lucht vochtig is, condenseert dat in de behuizing van de verdamper, die een afvoer naar buiten heeft. Ziet u op een warme, vochtige dag een plas water onder een stationair draaiende auto? Dan is dit de reden. Deze ontvochtiging werkt ook in natte seizoenen en in de winter.

De lucht die uit de verdamper komt is dus heel droog (lage luchtvochtigheid) en kan weer vocht opnemen. Daarom kan de airco zo goed worden ingezet in de natte seizoenen en in de winter om de voorruit condensvrij te krijgen.

Gebruik airco in de herfst en lente

De Hollandse herfst staat wel bekend als het natte seizoen. Maar ook de lente kan behoorlijk nat zijn. En juist in die seizoenen kan de airco een zeer welkom middel in uw auto zijn. Doordat de airco de lucht droger maakt, bent u binnen een mum van tijd van de condens op uw voorruit af. Met als resultaat dat u goed zicht heeft en snel aan uw autorit kunt beginnen. Met goed zicht kunt u veilig de weg op!

Zet de airco aan in de winter

In de winter gaat er bijna geen dag voorbij dat u in de auto stapt, de auto start, en de voorruiten prompt beslaan. Met een goed werkende airco hoeft u niet lang te wachten voordat u met schone ruiten de weg op kunt. Gebruikt u de airco het hele jaar door, dan blijft het systeem in goede conditie. U profiteert dus het meest van uw airco door het regelmatig aan te zetten.

Koel lekker af in de zomer met de airco

In de zomer kunnen we bijna niet zonder de airconditioning. Zeker bij hoge temperaturen is de koele lucht die de airco geeft een must in de auto. Vaak komt men er in juni pas achter dat de airco het heeft begeven. Laat uw airco daarom regelmatig, maar minimaal eens per drie jaar, nakijken. Zo kunt u elke zomer rijden in een lekker gekoelde auto.

Om de 3 jaar onderhouden

Wist u dat de airco tot 10% capaciteit per jaar verliest? Ook de smeermiddelen in het aircosysteem verliezen langzaamaan hun werking. We adviseren dan ook om minimaal 1 keer per 3 jaar uw airco uitvoerig te laten onderhouden. Zo blijft uw airco in topconditie en voorkomt u eventuele grote reparaties.

De Broekhuis Airco Service

De technici van Broekhuis staan voor u klaar met de Broekhuis Airco Service. Tijdens deze service sluiten we het airco systeem van uw auto aan op onze speciale airco apparatuur. Het systeem wordt leeggehaald, en opnieuw gevuld met de juiste hoeveelheid aircogas en smeermiddelen. Hierdoor heeft uw airco systeem weer de volledige capaciteit om goed te kunnen koelen en condens te voorkomen.

Daarnaast voeren wij een effectieve geurbehandeling uit voor het ventilatiesysteem en het interieur van uw auto. De geurbehandeling absorbeert vervelende geuren, laat een frisse geur achter en ondersteunt de werking van het interieurfilter. We bieden de Broekhuis Airco Service al vanaf € 119,- per servicebeurt. 
 
 

Met een airco in topconditie kunt u het hele jaar genieten van schone en frisse lucht, zonder u zorgen te maken over schimmels en bacteriën. Kom langs voor de Broekhuis Airco Service en wees verzekerd van onbezorgd rijplezier!

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1