Hét APK-keuringsstation voor Assen en omstreken

Woont u in Assen of omgeving en wilt u uw auto APK laten keuren? Dan bent u bij Broekhuis Volvo Assen aan het juiste adres. Wij zijn een RDW-erkend keuringsstation en werken met officiële APK-keurmeesters. Broekhuis Volvo Assen is merkdealer voor Volvo, maar wij voeren APK-keuringen uit voor alle merken en modellen auto’s. Een vakkundig uitgevoerde APK is er bij ons al vanaf 25 euro!

Broekhuis Volvo Assen
Broekhuis Volvo Assen is gevestigd aan de Industrieweg 42, een locatie die uitstekend bereikbaar is voor iedereen in Assen en wijde omgeving.

Professionele APK-keuring voor alle automerken

Broekhuis in Assen is een erkend RDW Keuringsstation. Onze gecertificeerde APK-keurmeesters hebben alle vereiste expertise om iedere auto APK te keuren. Ongeacht merk of model. Komt er bij de keuring een mankement aan het licht dat om specialistische kennis vraagt? Dan kunnen onze technici binnen het grote Broekhuis-netwerk altijd met elkaar overleggen over de beste oplossing.  

Reparaties alleen met uw toestemming

Tijdens de APK check kan het soms gebeuren dat we gebreken ontdekken waarvoor reparatie noodzakelijk is. We nemen dan uiteraard contact op om dit met u te overleggen en u een prijsopgaaf te laten weten. Daarbij denken we altijd met u mee om de kosten zo beperkt mogelijk te houden. Reparaties gaan bij Broekhuis in Assen snel en efficiënt en zijn vaak dezelfde dag klaar. We beschikken over veel onderdelen, waardoor we lange besteltijden kunnen vermijden.  

Eenvoudig uw APK-keuring plannen

U kunt bij ons zowel online als telefonisch een afspraak maken voor de APK. U kiest zelf een moment dat goed voor u uitkomt. Wij staan dan voor u klaar om uw auto zorgvuldig te controleren op alle door de RDW voorgeschreven APK-punten. Online kunt u op ieder moment eenvoudig een afspraak plannen voor de APK:

 1. Ga naar onze werkplaatsplanner
 2. Vul de gegevens in (houd uw kenteken bij de hand)
 3. Geef aan of u de APK eventueel wilt combineren met onderhoud
 4. Kies de Broekhuis-vestiging in Assen
 5. Bepaal de datum en tijd van de afspraak
 6. Bevestig uw afspraak

Wilt u liever bellen om een afspraak te maken? Dan kan dat natuurlijk ook. U bereikt Broekhuis Volvo Assen via telefoonnummer 0592 204 692.

Broekhuis Volvo Assen: de voordelen van een erkende dealer

Laat u uw auto APK keuren bij Broekhuis in Assen? Dan biedt dat voor u de voordelen van een erkende merkdealer. Zo mogen we als merkdealer bijvoorbeeld zelfstandig garantiewerkzaamheden uitvoeren. Ook zorgt onderhoud door een erkende dealer aantoonbaar voor een hogere restwaarde van auto’s. Broekhuis Volvo Assen: de beste keuze voor uw auto, ook voor de APK!

APK-keuring bij Broekhuis in Assen: voordelen op een rij

 Prima mogelijkheden voor vervangend vervoer

 Zekerheid van een erkend RDW keuringsstation

 Keuring door officiële APK-keurmeesters, conform de regels van de RDW

 Nieuwe APK al vanaf € 25

Brede ervaring met het keuren van alle merken en modellen auto’s

 Uitstekend bereikbaar voor iedereen in de regio Assen

Extra voordeel bij combinatie van APK met onderhoud

 Optimale uitvoering door beschikking over juiste diagnoseapparatuur

 Altijd vooraf overleg over reparaties, die snel klaar zijn door ruime onderdelenvoorraad

Nieuwe APK al vanaf 25 euro

Een professionele APK-keuring bij Broekhuis in Assen er al vanaf € 25. De exacte prijs hangt af van het merk en model van uw auto. Wilt u nog voordeliger uit zijn? Combineer de APK dan met een onderhoudsbeurt bij ons. U betaalt dan vaak nog minder voor de APK.

Ontdek onze prijzen voor de APK per merk waarvan wij officieel dealer zijn

Tijdig een APK-afspraak maken

Is uw auto niet op tijd APK gekeurd, dan mag u daar niet meer mee rijden. Maak daarom altijd tijdig een afspraak voor de APK. Ongeveer zes weken van te voren ontvangt u een herinnering van de RDW. Bent u klant bij Broekhuis in Assen? Dan ontvangt u ook van ons een herinnering. Wilt u weten wat de APK-datum voor uw auto is? Check hier de APK-datum voor uw auto.

Waarom een APK-keuring?

De wettelijk verplichte RDW APK-keuring is een belangrijke keuring, zowel voor de verkeersveiligheid als het milieu. Tijdens de Algemene Periodieke Keuring (APK) beoordelen we uw auto op tal van punten die daarmee te maken hebben. Voorbeelden zijn onder meer de wielophanging, de reminrichting, de assen, het veersysteem en de werking van de veiligheidsgordels. Ook controleren we de emissie van uitlaatgassen. Met een APK-keuring door Broekhuis in Assen weet u zeker dat alles in orde is!

Vanaf welke leeftijd van uw auto is de APK verplicht en hoe vaak?

Nieuwe benzineauto’s en elektrische auto’s moeten na vier jaar voor het eerst APK-gekeurd worden. Voor een nieuwe dieselauto is dat na drie jaar. Diesels moeten daarna ieder jaar worden gekeurd. Benzineauto’s en elektrische auto’s moeten na hun eerste APK-keuring om de twee jaar gekeurd worden. Pas als ze acht jaar oud zijn moeten ze elk jaar worden gekeurd. De APK-keuring is verplicht voor alle soorten auto’s, dus ook voor bedrijfswagens, bestelbusjes, campers, enzovoorts.

Veelgestelde vragen rondom APK

Wat is een APK?

Om de veiligheid op onze Nederlandse wegen te bevorderen is de jaarlijks verplichte Algemene Periodieke Keuring (APK) ingevoerd. Tijdens deze keuring wordt uw auto of bedrijfswagen gecontroleerd op een aantal onderdelen die vanuit wet en regelgeving gesteld zijn;

 • Veiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
 • Milieu: uitstoot van CO2 (benzinemotoren) en roet (dieselmotoren)
 • Overig: voertuigbewijs, chassisnummer, kilometerstand en gebruikte brandstof

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is verplicht voor voertuigen ouder dan 4 jaar (diesel/lpg-modellen ouder dan 3 jaar)

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Waarom de APK?

De APK is vanuit wet en regelgeving wettelijk verplicht om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Maar de APK-keuring is niet van alle tijden, vanuit wet en regelgeving is de APK pas sinds 1994 wettelijk van kracht. We zeggen bewust ‘pas’, want in de jaren ervoor had er veel leed mee bespaard kunnen worden. Daarom benadrukken we nog maar eens de noodzaak van het professioneel laten uitvoeren van de APK-keuring. Een streven waar iedere weggebruiker baat bij heeft.

Gelukkig zijn voertuigen tegenwoordig van zichzelf betrouwbaarder, sterker en veiliger dan ooit dankzij innovatieve technologieën en het gebruik van nieuwe materialen. Daarom kan de RDW nieuwe wagens tot 4 jaar (diesels 3 jaar) met een gerust hart zonder jaarlijkse APK-check toestaan op de openbare weg.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wanneer moet mijn auto voor APK?

Uw auto of bedrijfswagen dient vóór de APK-vervaldatum gekeurd te zijn. De APK-vervaldatum verschilt per voertuig, daarom ontvangt u zo’n 6 weken voor de APK-vervaldatum van de RDW bericht om u te herinneren aan de APK.

Afhankelijk van de leeftijd en de brandstof waarop uw voertuig rijdt, dient uw auto doorgaans elk jaar APK gekeurd te worden. Voor nieuwe voertuigen begint de APK-plicht na 4 jaar (diesel- en lpg-modellen na 3 jaar). 

 • Op benzine en elektriciteit: na 4 jaar de eerste APK, dan na 2 jaar, daarna weer na 2 jaar, daarna elk jaar
 • Op diesel: na 3 jaar de eerste APK, daarna elk jaar
 • Op LPG (autogas), CNG en waterstof: na 3 jaar de eerste APK, daarna elk jaar

Gaat u na de APK-vervaldatum zonder nieuwe APK op weg met uw voertuig, dan riskeert u een boete.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Hoe maak ik een APK afspraak?

Dat kan gemakkelijk via onze online werkplaatsplanner. Hier kunt u de benodigde gegevens zoals het kenteken van uw voertuig en uw contactgegevens invullen. Daarna kiest u het type onderhoud, in dit geval APK. Ook kunt u hier ervoor kiezen om ander onderhoud toe te voegen aan de afspraak, zo bespaart u een extra ritje naar de garage. Onderhoud gekozen? Dan kiest u de gewenste datum van de afspraak en de Broekhuis vestiging waar de APK wilt laten uitvoeren. Na bevestiging van de afspraak ontvangt u een e-mail met de details van de gemaakte afspraak.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik zelf iets doen om gemakkelijker door de APK te komen?

Ja, u kunt zelf al wat zaken voor de APK afspraak checken, zodat u uw voertuig zo goed mogelijk voorbereid op de keuring. Dit zijn de 5 meest voorkomende afkeurpunten:

 • Banden te weinig profiel: als u banden met te weinig profiel tijdig laat vervangen, optimaliseert u de wegligging van het voertuig wat ten goede komt van uw veiligheid.
 • Beschadigde ruitenwissers: strepen op uw ruit tijdens het gebruik van de ruitenwissers duidt op versleten of beschadigde ruitenwissers. Voor goed zicht onderweg dient u deze daarom tijdig te laten vervangen.
 • Defecte verlichting: controleer regelmatig of alle verlichting naar behoren functioneert en laat defecte verlichting vervangen.
 • Remproblemen: ervaart u tijdens het remmen problemen, zoals later dan normaal tot stilstand komen? Laat dan uw remmen controleren.
 • Te lage bandenspanning: bij tankstations vindt u doorgaans een luchtautomaat waarmee u uw banden kunt oppompen. In het boekje van het voertuig vindt u de juiste bandenspanning. Wist u dat met het rijden op te zachte banden, u meer brandstof verbruikt doordat de rolweerstand toeneemt? Als iedereen in Nederland voortaan met de juiste bandenspanning zou rijden, zou de CO2-uitstoot met tot wel 300 miljoen kilo per jaar omlaaggaan.

Neem gerust contact met ons op als u één van bovenstaande afkeurpunten hebt gesignaleerd bij uw voertuig. We helpen u graag!

Neem contact op

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Geldt de APK ook voor elektrische auto’s?

Ja, voor elektrisch aangedreven auto’s en bedrijfswagens gelden dezelfde APK verplichten als voor benzine aangedreven voertuigen. Dat betekent dat de elektrische auto de eerste 4 jaar is vrijgesteld van de APK. Daarna dient u het voertuig om het jaar (1x in de 2 jaar) APK te laten keuren. Na 8 jaar dient de elektrische auto ieder jaar gekeurd te worden.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Mijn auto is nog vrij nieuw, hoe zit het dan met de APK?

Heeft u een nieuwe auto of bedrijfswagen die op benzine of elektriciteit rijdt? Dan moet deze na het vierde levensjaar voor het eerst APK gekeurd worden. Daarna dient de wagen elke 2 jaar gekeurd te worden. Is de auto of bedrijfswagen 8 jaar of ouder? Dan moet deze elk jaar APK gekeurd worden.

Rijdt uw nieuwe auto of bedrijfswagen op diesel of lpg? Dan start de APK-verplichting na het derde levensjaar. Daarna dient de wagen direct elk jaar gekeurd te worden.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik mijn auto eerder laten keuren?

Ja dat kan tot 2 maanden voor de APK-vervaldatum. Komt het zo uit dat uw auto meer dan 2 maanden voor uw APK-vervaldatum naar de werkplaats gebracht wordt voor onderhoud of reparatie? Dan kunnen wij deze wel al voor u APK keuren. Dit heeft invloed op uw volgende APK-vervaldatum.

Als u uw voertuig maximaal tot 2 maanden voor de vervaldatum laat keuren, dan blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig). Als u langer dan 2 maanden van tevoren uw auto of bedrijfswagen laat keuren, dan verschuift u nieuwe APK-vervaldatum naar de datum van de APK-keuring plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig).

Een voorbeeld:
Uw APK vervalt op 1 juni 2021. Laat u uw auto op 23 april keuren (binnen 2 maanden voor 1 juni), dan blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig). Laat u uw auto op 23 maart keuren (meer dan 2 maanden voor 1 juni), dan wordt uw nieuwe APK-vervaldatum 23 maart, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig).
> Maak een APK afspraak

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wat wordt gecontroleerd tijdens de APK?

Uw voertuig wordt gecontroleerd op verschillende onderdelen die vanuit wet en regelgeving gesteld zijn. Zo wordt onder andere het volgende gecheckt:

 • Veiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
 • Milieu: uitstoot van CO2 (benzinemotoren) en roet (dieselmotoren)
 • Overig: voertuigbewijs, chassisnummer, kilometerstand en gebruikte brandstof

Meer weten over de APK keuringseisen? De RDW heeft APK handboeken per type voertuig. Lees hier meer. 

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik wachten tijdens de APK?

Ja, dat kan. Tijdens het wachten in de vestiging kunt u gebruikmaken van gratis WiFi en de koffie en thee hoek. Sommige vestigingen bieden extra services, dit verschilt per vestiging.

Wilt u wachten tijdens de APK? Dan raden we u aan om de afspraak telefonisch te maken, zodat u direct kunt afstemmen hoe laat uw auto gecontroleerd wordt en dat u in de vestiging wilt wachten.

Een APK keuring duurt doorgaans zo’n 45 minuten, mits deze niet wordt geselecteerd voor de steekproef door de RDW. Dit kan namelijk resulteren in extra wachttijd, net als eventuele noodzakelijke reparaties.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wat is een steekproef van de RDW?

De RDW verricht bij ongeveer 3% van de in Nederland uitgevoerde APK-keuringen een steekproef. Een steekproef houdt in dat de RDW de APK-keuring nogmaals uitvoert. Deze herkeuring moet binnen 90 minuten na de uitgevoerde APK worden aangevangen. Tussen de keuringen door mag uw auto onze vestiging niet verlaten. Of uw voertuig geselecteerd is voor de steekproef weten wij pas nadat wij de APK van uw voertuig hebben afgerond. U bent verplicht om aan de RDW-steekproef mee te werken. Deze steekproef wordt uitgevoerd om de kwaliteit van de APK-keuringen te controleren.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Mijn APK is verlopen, wat nu?

Als uw voertuig niet op tijd APK gekeurd is, dan ontvangt u na het verlopen van de APK automatisch een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Deze boete bedraagt momenteel € 130,- + € 7,- administratiekosten. laat daarom uw voertuig op tijd APK keuren.

Ook als u uw voertuig niet gebruikt, dient deze wel gekeurd te worden. Deze verplichting vervalt als u ervoor kiest om uw voertuig tijdelijk te laten schorsen. Met een geschorst voertuig mag u niet de openbare weg op.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

APK verlopen?

Is uw APK verlopen? Dan mag u niet meer met uw voertuig rijden; behalve als u naar de garage rijdt voor de APK. Dit geldt tot uiterlijk 2 maanden na de APK-vervaldatum. Korte tijd na het verlopen van de APK ontvangt u automatisch een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Deze boete bedraagt momenteel € 130,- + € 7,- administratiekosten. Ook riskeert u een boete als u op weg gaat met een voertuig zonder APK.

Plan daarom vandaag nog een afspraak, om zo boetes en onveilige situaties te voorkomen. > Maak een afspraak

Is uw vraag voldoende beantwoord?
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1