Broekhuis in Hoogeveen: de zekerheid van een vakkundige APK-keuring

Is uw auto toe aan een APK-keuring en woont u in Hoogeveen of omgeving? Kies dan voor een vakkundige APK-keuring bij Broekhuis in Hoogeveen. De APK-keuring gebeurt bij ons door erkende APK-keurmeesters, binnen een officieel RDW-keuringsstation. Zeker zijn van een deskundige APK, zodat u veilig de weg op kunt? Bij Broekhuis in Hoogeveen zorgen we ervoor!

APK-keuring voor alle automerken

Om welk merk of model auto het ook gaat: een APK-keuring is bij Broekhuis in Hoogeveen altijd in deskundige handen. Daarvoor zorgen onze RDW-gecertificeerde APK-keurmeesters, die over grote ervaring beschikken met de meest uiteenlopende auto’s. Komt er bij de keuring een bijzonder gebrek aan het licht dat om specialistische kennis vraagt? Dan kunnen onze technici binnen het grote Broekhuis-netwerk altijd even met elkaar overleggen over de beste oplossing. U profiteert zo van de breedst mogelijke expertise voor uw auto.

Waar vindt u Broekhuis in Hoogeveen?

Broekhuis bevindt zich in Hoogeveen aan de Buitenvaart 1113 en 1115, direct langs de A37. Hierdoor zijn we uitstekend bereikbaar, zowel vanuit Hoogeveen zelf als de hele omliggende regio. U kunt voor een nieuwe APK voor uw auto terecht bij:

Nieuwe APK al vanaf € 25

U heeft bij Broekhuis in Hoogeveen al een nieuwe APK vanaf € 25. De exacte prijs hangt af van het merk en model van uw auto, maar is bij ons altijd bijzonder scherp. Wilt u extra voordelig uit zijn? Combineer de APK-keuring dan met een onderhoudsbeurt. U betaalt dan nog minder voor een nieuwe APK.

Ontdek onze prijzen voor de APK per merk waarvan wij officieel dealer zijn

APK-keuringsrapport

Is uw auto eenmaal goedgekeurd, dan melden we die zorgvuldig af bij de RDW. Uw nieuwe APK staat dan netjes geregistreerd. Ook ontvangt u na de keuring het APK-keuringsrapport van ons. Hierop ziet u onder meer het resultaat van de keuring, of er een steekproef is geweest en de datum van afgifte van het rapport. Verder kunt u in het rapport onze eventuele reparatieadviezen terugvinden. Denk bijvoorbeeld aan banden die gezien hun profieldiepte waarschijnlijk binnen een jaar aan vervanging toe zijn.   

Reparaties alleen met uw toestemming

Tijdens de APK check kan soms blijken dat er een reparatie noodzakelijk is om uw auto goedgekeurd te krijgen. Zo’n reparatie doen we alleen met uw toestemming. Daarbij denken we altijd met u mee om de kosten te beperken. Dat kan bijvoorbeeld door het gebruik van gunstig geprijsde revisieonderdelen. Reparaties zijn bij Broekhuis in Hoogeveen vaak dezelfde dag klaar. Dat komt onder meer omdat we veel onderdelen op voorraad hebben. We kunnen u zo snel en efficiënt helpen.

Officieel APK Keuringsstation Hoogeveen

De voordelen van een APK-keuring bij Broekhuis in Hoogeveen op een rij:

 Prima mogelijkheden voor vervangend vervoer

 Zekerheid van een erkend RDW keuringsstation

 Keuring door officiële APK-keurmeesters, conform de regels van de RDW

 Scherpe tarieven: nieuwe APK al vanaf € 25

Brede ervaring met het keuren van alle merken en modellen auto’s

 Uitstekend bereikbaar voor de hele regio Hoogeveen

Extra voordeel bij combinatie van APK met onderhoud

 Optimale uitvoering door beschikking over juiste diagnoseapparatuur

 Altijd vooraf overleg over reparaties, die snel klaar zijn door ruime onderdelenvoorraad

Broekhuis Hoogeveen: de voordelen van een erkende merkdealer

Laat u uw auto APK keuren bij Broekhuis in Hoogeveen, dan laat u dat doen bij een erkende merkdealer. U profiteert er dan bijvoorbeeld van dat wij zelfstandig garantiewerkzaamheden mogen verrichten. Onderhoud door een merkdealer zorgt bovendien voor een hogere restwaarde van auto’s. Kortom, met Broekhuis in Hoogeveen maakt u de beste keuze voor uw auto. Ook voor de APK!

 

APK in Hoogeveen

Online of telefonisch een APK-afspraak maken

Bij Broekhuis in Hoogeveen maakt u online snel en eenvoudig een afspraak voor een APK:

 1. Ga naar onze werkplaatsplanner
 2. Vul de gevraagde gegevens in (houd uw kenteken bij de hand)
 3. Geef aan of u de APK wel of niet wilt combineren met onderhoud
 4. Kies de Broekhuis-vestiging van uw keuze
 5. Bepaal de datum en tijd van de afspraak
 6. Bevestig uw afspraak

U kunt uiteraard ook even met ons bellen om een APK-afspraak te maken. U bereikt ons op telefoonnummer 0528 20 39 55 (Broekhuis Ford Hoogeveen) of 0528 20 38 00 (Broekhuis Volvo Hoogeveen). De uitgebreide contactgegevens van Broekhuis in Hoogeveen vindt u op onze Vestigingen-pagina. We horen graag van u!

 

De APK is er voor de verkeersveiligheid én het milieu

De RDW APK keuring is verplicht voor alle soorten auto’s. Niet alleen personenauto’s hebben dus een APK nodig, maar bijvoorbeeld ook lichte en zware bedrijfsauto’s, busjes, campers en driewielige motorvoertuigen. Tijdens de APK controleren we uw auto uitgebreid op verkeersveiligheid en milieuaspecten. Bij verkeersveiligheid gaat het om zaken als de banden, verlichting, de werking van de remmen en schokdempers, het brandstofsysteem en de carrosserie. Op milieugebied kijken we naar de uitstoot van uitlaatgassen en (bij dieselauto’s) de roetfilter. Hebben onze APK-keurmeesters uw auto APK goedgekeurd? Dan weet u 100% zeker dat uw auto voldoet aan alle eisen van de RDW.   
 
Voorkom boetes: laat uw auto op tijd APK keuren

Is uw auto niet op tijd APK gekeurd, dan mag u daarmee niet meer de weg op. Doet u dat toch, dan staat daarop een flinke boete. Maak daarom altijd tijdig een afspraak voor de APK. Ongeveer zes weken van te voren ontvangt u daarover bericht van de RDW. Bent u klant bij Broekhuis in Hoogeveen, dan ontvangt u ook van ons een herinnering. Wilt u weten wat de APK-datum voor uw auto is? Check hier de APK-datum voor uw auto.

Veelgestelde vragen rondom APK

Wat is een APK?

Om de veiligheid op onze Nederlandse wegen te bevorderen is de jaarlijks verplichte Algemene Periodieke Keuring (APK) ingevoerd. Tijdens deze keuring wordt uw auto of bedrijfswagen gecontroleerd op een aantal onderdelen die vanuit wet en regelgeving gesteld zijn;

 • Veiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
 • Milieu: uitstoot van CO2 (benzinemotoren) en roet (dieselmotoren)
 • Overig: voertuigbewijs, chassisnummer, kilometerstand en gebruikte brandstof

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is verplicht voor voertuigen ouder dan 4 jaar (diesel/lpg-modellen ouder dan 3 jaar)

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Waarom de APK?

De APK is vanuit wet en regelgeving wettelijk verplicht om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Maar de APK-keuring is niet van alle tijden, vanuit wet en regelgeving is de APK pas sinds 1994 wettelijk van kracht. We zeggen bewust ‘pas’, want in de jaren ervoor had er veel leed mee bespaard kunnen worden. Daarom benadrukken we nog maar eens de noodzaak van het professioneel laten uitvoeren van de APK-keuring. Een streven waar iedere weggebruiker baat bij heeft.

Gelukkig zijn voertuigen tegenwoordig van zichzelf betrouwbaarder, sterker en veiliger dan ooit dankzij innovatieve technologieën en het gebruik van nieuwe materialen. Daarom kan de RDW nieuwe wagens tot 4 jaar (diesels 3 jaar) met een gerust hart zonder jaarlijkse APK-check toestaan op de openbare weg.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wanneer moet mijn auto voor APK?

Uw auto of bedrijfswagen dient vóór de APK-vervaldatum gekeurd te zijn. De APK-vervaldatum verschilt per voertuig, daarom ontvangt u zo’n 6 weken voor de APK-vervaldatum van de RDW bericht om u te herinneren aan de APK.

Afhankelijk van de leeftijd en de brandstof waarop uw voertuig rijdt, dient uw auto doorgaans elk jaar APK gekeurd te worden. Voor nieuwe voertuigen begint de APK-plicht na 4 jaar (diesel- en lpg-modellen na 3 jaar). 

 • Op benzine en elektriciteit: na 4 jaar de eerste APK, dan na 2 jaar, daarna weer na 2 jaar, daarna elk jaar
 • Op diesel: na 3 jaar de eerste APK, daarna elk jaar
 • Op LPG (autogas), CNG en waterstof: na 3 jaar de eerste APK, daarna elk jaar

Gaat u na de APK-vervaldatum zonder nieuwe APK op weg met uw voertuig, dan riskeert u een boete.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Hoe maak ik een APK afspraak?

Dat kan gemakkelijk via onze online werkplaatsplanner. Hier kunt u de benodigde gegevens zoals het kenteken van uw voertuig en uw contactgegevens invullen. Daarna kiest u het type onderhoud, in dit geval APK. Ook kunt u hier ervoor kiezen om ander onderhoud toe te voegen aan de afspraak, zo bespaart u een extra ritje naar de garage. Onderhoud gekozen? Dan kiest u de gewenste datum van de afspraak en de Broekhuis vestiging waar de APK wilt laten uitvoeren. Na bevestiging van de afspraak ontvangt u een e-mail met de details van de gemaakte afspraak.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik zelf iets doen om gemakkelijker door de APK te komen?

Ja, u kunt zelf al wat zaken voor de APK afspraak checken, zodat u uw voertuig zo goed mogelijk voorbereid op de keuring. Dit zijn de 5 meest voorkomende afkeurpunten:

 • Banden te weinig profiel: als u banden met te weinig profiel tijdig laat vervangen, optimaliseert u de wegligging van het voertuig wat ten goede komt van uw veiligheid.
 • Beschadigde ruitenwissers: strepen op uw ruit tijdens het gebruik van de ruitenwissers duidt op versleten of beschadigde ruitenwissers. Voor goed zicht onderweg dient u deze daarom tijdig te laten vervangen.
 • Defecte verlichting: controleer regelmatig of alle verlichting naar behoren functioneert en laat defecte verlichting vervangen.
 • Remproblemen: ervaart u tijdens het remmen problemen, zoals later dan normaal tot stilstand komen? Laat dan uw remmen controleren.
 • Te lage bandenspanning: bij tankstations vindt u doorgaans een luchtautomaat waarmee u uw banden kunt oppompen. In het boekje van het voertuig vindt u de juiste bandenspanning. Wist u dat met het rijden op te zachte banden, u meer brandstof verbruikt doordat de rolweerstand toeneemt? Als iedereen in Nederland voortaan met de juiste bandenspanning zou rijden, zou de CO2-uitstoot met tot wel 300 miljoen kilo per jaar omlaaggaan.

Neem gerust contact met ons op als u één van bovenstaande afkeurpunten hebt gesignaleerd bij uw voertuig. We helpen u graag!

Neem contact op

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Geldt de APK ook voor elektrische auto’s?

Ja, voor elektrisch aangedreven auto’s en bedrijfswagens gelden dezelfde APK verplichten als voor benzine aangedreven voertuigen. Dat betekent dat de elektrische auto de eerste 4 jaar is vrijgesteld van de APK. Daarna dient u het voertuig om het jaar (1x in de 2 jaar) APK te laten keuren. Na 8 jaar dient de elektrische auto ieder jaar gekeurd te worden.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Mijn auto is nog vrij nieuw, hoe zit het dan met de APK?

Heeft u een nieuwe auto of bedrijfswagen die op benzine of elektriciteit rijdt? Dan moet deze na het vierde levensjaar voor het eerst APK gekeurd worden. Daarna dient de wagen elke 2 jaar gekeurd te worden. Is de auto of bedrijfswagen 8 jaar of ouder? Dan moet deze elk jaar APK gekeurd worden.

Rijdt uw nieuwe auto of bedrijfswagen op diesel of lpg? Dan start de APK-verplichting na het derde levensjaar. Daarna dient de wagen direct elk jaar gekeurd te worden.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik mijn auto eerder laten keuren?

Ja dat kan tot 2 maanden voor de APK-vervaldatum. Komt het zo uit dat uw auto meer dan 2 maanden voor uw APK-vervaldatum naar de werkplaats gebracht wordt voor onderhoud of reparatie? Dan kunnen wij deze wel al voor u APK keuren. Dit heeft invloed op uw volgende APK-vervaldatum.

Als u uw voertuig maximaal tot 2 maanden voor de vervaldatum laat keuren, dan blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig). Als u langer dan 2 maanden van tevoren uw auto of bedrijfswagen laat keuren, dan verschuift u nieuwe APK-vervaldatum naar de datum van de APK-keuring plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig).

Een voorbeeld:
Uw APK vervalt op 1 juni 2021. Laat u uw auto op 23 april keuren (binnen 2 maanden voor 1 juni), dan blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig). Laat u uw auto op 23 maart keuren (meer dan 2 maanden voor 1 juni), dan wordt uw nieuwe APK-vervaldatum 23 maart, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig).
> Maak een APK afspraak

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wat wordt gecontroleerd tijdens de APK?

Uw voertuig wordt gecontroleerd op verschillende onderdelen die vanuit wet en regelgeving gesteld zijn. Zo wordt onder andere het volgende gecheckt:

 • Veiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
 • Milieu: uitstoot van CO2 (benzinemotoren) en roet (dieselmotoren)
 • Overig: voertuigbewijs, chassisnummer, kilometerstand en gebruikte brandstof

Meer weten over de APK keuringseisen? De RDW heeft APK handboeken per type voertuig. Lees hier meer. 

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik wachten tijdens de APK?

Ja, dat kan. Tijdens het wachten in de vestiging kunt u gebruikmaken van gratis WiFi en de koffie en thee hoek. Sommige vestigingen bieden extra services, dit verschilt per vestiging.

Wilt u wachten tijdens de APK? Dan raden we u aan om de afspraak telefonisch te maken, zodat u direct kunt afstemmen hoe laat uw auto gecontroleerd wordt en dat u in de vestiging wilt wachten.

Een APK keuring duurt doorgaans zo’n 45 minuten, mits deze niet wordt geselecteerd voor de steekproef door de RDW. Dit kan namelijk resulteren in extra wachttijd, net als eventuele noodzakelijke reparaties.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wat is een steekproef van de RDW?

De RDW verricht bij ongeveer 3% van de in Nederland uitgevoerde APK-keuringen een steekproef. Een steekproef houdt in dat de RDW de APK-keuring nogmaals uitvoert. Deze herkeuring moet binnen 90 minuten na de uitgevoerde APK worden aangevangen. Tussen de keuringen door mag uw auto onze vestiging niet verlaten. Of uw voertuig geselecteerd is voor de steekproef weten wij pas nadat wij de APK van uw voertuig hebben afgerond. U bent verplicht om aan de RDW-steekproef mee te werken. Deze steekproef wordt uitgevoerd om de kwaliteit van de APK-keuringen te controleren.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Mijn APK is verlopen, wat nu?

Als uw voertuig niet op tijd APK gekeurd is, dan ontvangt u na het verlopen van de APK automatisch een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Deze boete bedraagt momenteel € 130,- + € 7,- administratiekosten. laat daarom uw voertuig op tijd APK keuren.

Ook als u uw voertuig niet gebruikt, dient deze wel gekeurd te worden. Deze verplichting vervalt als u ervoor kiest om uw voertuig tijdelijk te laten schorsen. Met een geschorst voertuig mag u niet de openbare weg op.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

APK verlopen?

Is uw APK verlopen? Dan mag u niet meer met uw voertuig rijden; behalve als u naar de garage rijdt voor de APK. Dit geldt tot uiterlijk 2 maanden na de APK-vervaldatum. Korte tijd na het verlopen van de APK ontvangt u automatisch een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Deze boete bedraagt momenteel € 130,- + € 7,- administratiekosten. Ook riskeert u een boete als u op weg gaat met een voertuig zonder APK.

Plan daarom vandaag nog een afspraak, om zo boetes en onveilige situaties te voorkomen. > Maak een afspraak

Is uw vraag voldoende beantwoord?
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1