Broekhuis Meppel: voor een APK die 100% in orde is

Woont u in Meppel of omgeving en wilt u uw auto APK laten keuren? Kies dan voor de zekerheid van Broekhuis in Meppel. Bij ons keuren gecertificeerde APK-keurmeesters uw auto, in een erkend RDW-keuringsstation. Een nieuwe APK is er bij ons al vanaf € 25, terwijl extra voordeel mogelijk is als u de APK in Meppel combineert met een onderhoudsbeurt bij ons. Broekhuis in Meppel: dé specialist voor een vakkundige APK-keuring.

APK-keuring voor alle automerken

Onze APK-keurmeesters beschikken over grote ervaring met het keuren van de meest uiteenlopende merken en modellen auto’s. Dankzij die brede ervaring verloopt een APK-keuring bij Broekhuis in Meppel altijd efficiënt en nauwkeurig. Ontdekken we tijdens de APK-keuring iets dat om specifieke kennis vraagt? Dan is die binnen het grote Broekhuis-netwerk altijd voorhanden. U profiteert zo van de breedst mogelijke expertise voor uw auto.  

Reparaties alleen met uw toestemming

Komt er tijdens de APK check een gebrek aan het licht, dan repareren we dat niet zomaar. We nemen altijd contact met u op om te vragen of we over mogen gaan tot reparatie. Daarbij denken we ook graag mee over de kosten. Die kunnen we beperken door bijvoorbeeld gereviseerde onderdelen te gebruiken, die een stuk voordeliger zijn. Reparaties zijn bij Broekhuis in Meppel vaak dezelfde dag klaar, mede dankzij een grote beschikbaarheid aan onderdelen.   

APK Keuring in Meppel

APK-keuringsrapport

Is uw auto goedgekeurd, dan melden we die netjes af bij de RDW. Ook ontvangt u dan het APK-keuringsrapport van ons. Hierop vermelden we onder meer het resultaat van de keuring. Ook kunnen we in het APK-rapport reparatieadviezen opnemen. Dat doen we als er punten zijn die nog wel door de APK-keuring heen komen, maar die waarschijnlijk wel binnen een jaar herstel vereisen. Denk bijvoorbeeld aan banden met een afgesleten profiel van 1,6 t/m 2,5 millimeter, of onderdelen met behoorlijke roestschade. Uw veiligheid staat bij deze adviezen centraal.

Online snel en eenvoudig uw APK-keuring in Meppel plannen

Bij Broekhuis maakt u online snel en eenvoudig een afspraak voor een APK in Meppel, op een moment dat voor u het beste uitkomt:

 1. Ga naar onze werkplaatsplanner
 2. Vul de gevraagde gegevens in (houd uw kenteken bij de hand!)
 3. Kies of u de APK wel of niet wilt combineren met onderhoud
 4. Kies de Broekhuis-vestiging in Meppel
 5. Bepaal de datum en tijd van de afspraak
 6. Bevestig uw afspraak

Scherpe tarieven: nieuwe APK al vanaf € 25

Een professionele APK-keuring in Meppel bij Broekhuis is er al vanaf € 25. De exacte prijs hangt af van het merk en model van uw auto. Hierover informeren we u graag. Wilt u extra voordelig uit zijn? Combineer de APK dan met een onderhoudsbeurt bij ons. U betaalt dan nog minder voor de APK-keuring.

Ontdek onze prijzen voor de APK per merk waarvan wij officieel dealer zijn

APK keuring in Meppel

Telefonisch een afspraak maken voor de APK

Wilt u ons liever bellen om een afspraak te maken voor de APK-keuring van uw auto? Dat kan natuurlijk ook. U bereikt Broekhuis in Meppel op telefoonnummer 0522 - 20 18 87. Onze uitgebreide contactgegevens vindt u op de Vestigingen-pagina van Broekhuis Ford Meppel. We staan u graag te woord! 

Waar vindt u Broekhuis in Meppel?

U kunt voor uw APK-keuring terecht bij Broekhuis Ford Meppel, tevens erkend dealer van Ford Bedrijfswagens. Wij zijn gevestigd aan de Ceintuurbaan 100 in Meppel. Onze vestiging is uitstekend bereikbaar, zowel vanuit Meppel zelf als de gehele omliggende regio.

Broekhuis in Meppel: merkdealer met meerwaarde

Laat u uw auto APK keuren bij Broekhuis in Meppel, dan laat u dat doen bij een erkende merkdealer. Dat heeft onder meer als voordeel dat wij zelfstandig garantiewerkzaamheden mogen uitvoeren. Onderhoud door een erkende dealer zorgt bovendien aantoonbaar voor een betere waardevastheid van auto’s. Service en klantgerichtheid staan bij ons hoog in het vaandel. Heeft u bijvoorbeeld vervangend vervoer nodig? Dan bieden we u daar altijd passende mogelijkheden voor. Broekhuis Ford Meppel: de beste keuze voor uw auto, ook voor de APK!

APK voor uw auto: vanaf wanneer en hoe vaak?

Vanaf wanneer en hoe vaak u uw auto APK moet laten keuren, hangt er maar net van af. Zo moeten benzineauto’s en elektrische auto’s na vier jaar voor het eerst APK-gekeurd worden. Daarna moeten ze om de twee jaar APK-gekeurd worden. Pas als ze acht jaar oud zijn is de APK voor deze auto’s jaarlijks verplicht. Nieuwe dieselauto’s moeten na drie jaar voor het eerst gekeurd worden en vervolgens ieder jaar.

Uiterste APK-datum: wees er op tijd bij

Het is belangrijk dat u uw auto op tijd APK laat keuren. Heeft u geen geldige APK terwijl dat wel moet en gaat u toch de weg op? Dan staat daarop een flinke boete van de politie of de RDW. Om u aan het maken van een APK-afspraak te herinneren, ontvangt u daarover circa zes weken van tevoren bericht van de RDW. Bent u klant bij Broekhuis in Meppel, dan ontvangt u ook van ons een herinnering. Wilt u weten wat de APK-datum voor uw auto is? Check hem hier.

De voordelen van een APK-keuring bij Broekhuis in Meppel op een rij:

 Altijd vervangend vervoer mogelijk

 Keuring volgens de eisen van de RDW, in een RDW-erkend keuringsstation

 Gecertificeerde APK-keurmeesters met veel expertise en ervaring

 Scherpe tarieven: nieuwe APK al vanaf € 25

Auto’s van alle merken vakkundig APK-gekeurd

 Uitstekend bereikbaar voor de hele regio Meppel

Profiteren van extra voordeel bij combinatie van APK met een onderhoudsbeurt

 Hoge efficiency door beschikking over de juiste diagnoseapparatuur

 Noodzakelijke reparaties alleen met uw toestemming

Veelgestelde vragen rondom APK

Wat is een APK?

Om de veiligheid op onze Nederlandse wegen te bevorderen is de jaarlijks verplichte Algemene Periodieke Keuring (APK) ingevoerd. Tijdens deze keuring wordt uw auto of bedrijfswagen gecontroleerd op een aantal onderdelen die vanuit wet en regelgeving gesteld zijn;

 • Veiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
 • Milieu: uitstoot van CO2 (benzinemotoren) en roet (dieselmotoren)
 • Overig: voertuigbewijs, chassisnummer, kilometerstand en gebruikte brandstof

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is verplicht voor voertuigen ouder dan 4 jaar (diesel/lpg-modellen ouder dan 3 jaar)

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Waarom de APK?

De APK is vanuit wet en regelgeving wettelijk verplicht om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Maar de APK-keuring is niet van alle tijden, vanuit wet en regelgeving is de APK pas sinds 1994 wettelijk van kracht. We zeggen bewust ‘pas’, want in de jaren ervoor had er veel leed mee bespaard kunnen worden. Daarom benadrukken we nog maar eens de noodzaak van het professioneel laten uitvoeren van de APK-keuring. Een streven waar iedere weggebruiker baat bij heeft.

Gelukkig zijn voertuigen tegenwoordig van zichzelf betrouwbaarder, sterker en veiliger dan ooit dankzij innovatieve technologieën en het gebruik van nieuwe materialen. Daarom kan de RDW nieuwe wagens tot 4 jaar (diesels 3 jaar) met een gerust hart zonder jaarlijkse APK-check toestaan op de openbare weg.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wanneer moet mijn auto voor APK?

Uw auto of bedrijfswagen dient vóór de APK-vervaldatum gekeurd te zijn. De APK-vervaldatum verschilt per voertuig, daarom ontvangt u zo’n 6 weken voor de APK-vervaldatum van de RDW bericht om u te herinneren aan de APK.

Afhankelijk van de leeftijd en de brandstof waarop uw voertuig rijdt, dient uw auto doorgaans elk jaar APK gekeurd te worden. Voor nieuwe voertuigen begint de APK-plicht na 4 jaar (diesel- en lpg-modellen na 3 jaar). 

 • Op benzine en elektriciteit: na 4 jaar de eerste APK, dan na 2 jaar, daarna weer na 2 jaar, daarna elk jaar
 • Op diesel: na 3 jaar de eerste APK, daarna elk jaar
 • Op LPG (autogas), CNG en waterstof: na 3 jaar de eerste APK, daarna elk jaar

Gaat u na de APK-vervaldatum zonder nieuwe APK op weg met uw voertuig, dan riskeert u een boete.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Hoe maak ik een APK afspraak?

Dat kan gemakkelijk via onze online werkplaatsplanner. Hier kunt u de benodigde gegevens zoals het kenteken van uw voertuig en uw contactgegevens invullen. Daarna kiest u het type onderhoud, in dit geval APK. Ook kunt u hier ervoor kiezen om ander onderhoud toe te voegen aan de afspraak, zo bespaart u een extra ritje naar de garage. Onderhoud gekozen? Dan kiest u de gewenste datum van de afspraak en de Broekhuis vestiging waar de APK wilt laten uitvoeren. Na bevestiging van de afspraak ontvangt u een e-mail met de details van de gemaakte afspraak.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik zelf iets doen om gemakkelijker door de APK te komen?

Ja, u kunt zelf al wat zaken voor de APK afspraak checken, zodat u uw voertuig zo goed mogelijk voorbereid op de keuring. Dit zijn de 5 meest voorkomende afkeurpunten:

 • Banden te weinig profiel: als u banden met te weinig profiel tijdig laat vervangen, optimaliseert u de wegligging van het voertuig wat ten goede komt van uw veiligheid.
 • Beschadigde ruitenwissers: strepen op uw ruit tijdens het gebruik van de ruitenwissers duidt op versleten of beschadigde ruitenwissers. Voor goed zicht onderweg dient u deze daarom tijdig te laten vervangen.
 • Defecte verlichting: controleer regelmatig of alle verlichting naar behoren functioneert en laat defecte verlichting vervangen.
 • Remproblemen: ervaart u tijdens het remmen problemen, zoals later dan normaal tot stilstand komen? Laat dan uw remmen controleren.
 • Te lage bandenspanning: bij tankstations vindt u doorgaans een luchtautomaat waarmee u uw banden kunt oppompen. In het boekje van het voertuig vindt u de juiste bandenspanning. Wist u dat met het rijden op te zachte banden, u meer brandstof verbruikt doordat de rolweerstand toeneemt? Als iedereen in Nederland voortaan met de juiste bandenspanning zou rijden, zou de CO2-uitstoot met tot wel 300 miljoen kilo per jaar omlaaggaan.

Neem gerust contact met ons op als u één van bovenstaande afkeurpunten hebt gesignaleerd bij uw voertuig. We helpen u graag!

Neem contact op

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Geldt de APK ook voor elektrische auto’s?

Ja, voor elektrisch aangedreven auto’s en bedrijfswagens gelden dezelfde APK verplichten als voor benzine aangedreven voertuigen. Dat betekent dat de elektrische auto de eerste 4 jaar is vrijgesteld van de APK. Daarna dient u het voertuig om het jaar (1x in de 2 jaar) APK te laten keuren. Na 8 jaar dient de elektrische auto ieder jaar gekeurd te worden.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Mijn auto is nog vrij nieuw, hoe zit het dan met de APK?

Heeft u een nieuwe auto of bedrijfswagen die op benzine of elektriciteit rijdt? Dan moet deze na het vierde levensjaar voor het eerst APK gekeurd worden. Daarna dient de wagen elke 2 jaar gekeurd te worden. Is de auto of bedrijfswagen 8 jaar of ouder? Dan moet deze elk jaar APK gekeurd worden.

Rijdt uw nieuwe auto of bedrijfswagen op diesel of lpg? Dan start de APK-verplichting na het derde levensjaar. Daarna dient de wagen direct elk jaar gekeurd te worden.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik mijn auto eerder laten keuren?

Ja dat kan tot 2 maanden voor de APK-vervaldatum. Komt het zo uit dat uw auto meer dan 2 maanden voor uw APK-vervaldatum naar de werkplaats gebracht wordt voor onderhoud of reparatie? Dan kunnen wij deze wel al voor u APK keuren. Dit heeft invloed op uw volgende APK-vervaldatum.

Als u uw voertuig maximaal tot 2 maanden voor de vervaldatum laat keuren, dan blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig). Als u langer dan 2 maanden van tevoren uw auto of bedrijfswagen laat keuren, dan verschuift u nieuwe APK-vervaldatum naar de datum van de APK-keuring plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig).

Een voorbeeld:
Uw APK vervalt op 1 juni 2021. Laat u uw auto op 23 april keuren (binnen 2 maanden voor 1 juni), dan blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig). Laat u uw auto op 23 maart keuren (meer dan 2 maanden voor 1 juni), dan wordt uw nieuwe APK-vervaldatum 23 maart, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig).
> Maak een APK afspraak

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wat wordt gecontroleerd tijdens de APK?

Uw voertuig wordt gecontroleerd op verschillende onderdelen die vanuit wet en regelgeving gesteld zijn. Zo wordt onder andere het volgende gecheckt:

 • Veiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
 • Milieu: uitstoot van CO2 (benzinemotoren) en roet (dieselmotoren)
 • Overig: voertuigbewijs, chassisnummer, kilometerstand en gebruikte brandstof

Meer weten over de APK keuringseisen? De RDW heeft APK handboeken per type voertuig. Lees hier meer. 

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik wachten tijdens de APK?

Ja, dat kan. Tijdens het wachten in de vestiging kunt u gebruikmaken van gratis WiFi en de koffie en thee hoek. Sommige vestigingen bieden extra services, dit verschilt per vestiging.

Wilt u wachten tijdens de APK? Dan raden we u aan om de afspraak telefonisch te maken, zodat u direct kunt afstemmen hoe laat uw auto gecontroleerd wordt en dat u in de vestiging wilt wachten.

Een APK keuring duurt doorgaans zo’n 45 minuten, mits deze niet wordt geselecteerd voor de steekproef door de RDW. Dit kan namelijk resulteren in extra wachttijd, net als eventuele noodzakelijke reparaties.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wat is een steekproef van de RDW?

De RDW verricht bij ongeveer 3% van de in Nederland uitgevoerde APK-keuringen een steekproef. Een steekproef houdt in dat de RDW de APK-keuring nogmaals uitvoert. Deze herkeuring moet binnen 90 minuten na de uitgevoerde APK worden aangevangen. Tussen de keuringen door mag uw auto onze vestiging niet verlaten. Of uw voertuig geselecteerd is voor de steekproef weten wij pas nadat wij de APK van uw voertuig hebben afgerond. U bent verplicht om aan de RDW-steekproef mee te werken. Deze steekproef wordt uitgevoerd om de kwaliteit van de APK-keuringen te controleren.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Mijn APK is verlopen, wat nu?

Als uw voertuig niet op tijd APK gekeurd is, dan ontvangt u na het verlopen van de APK automatisch een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Deze boete bedraagt momenteel € 130,- + € 7,- administratiekosten. laat daarom uw voertuig op tijd APK keuren.

Ook als u uw voertuig niet gebruikt, dient deze wel gekeurd te worden. Deze verplichting vervalt als u ervoor kiest om uw voertuig tijdelijk te laten schorsen. Met een geschorst voertuig mag u niet de openbare weg op.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

APK verlopen?

Is uw APK verlopen? Dan mag u niet meer met uw voertuig rijden; behalve als u naar de garage rijdt voor de APK. Dit geldt tot uiterlijk 2 maanden na de APK-vervaldatum. Korte tijd na het verlopen van de APK ontvangt u automatisch een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Deze boete bedraagt momenteel € 130,- + € 7,- administratiekosten. Ook riskeert u een boete als u op weg gaat met een voertuig zonder APK.

Plan daarom vandaag nog een afspraak, om zo boetes en onveilige situaties te voorkomen. > Maak een afspraak

Is uw vraag voldoende beantwoord?
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1