Broekhuis in Zeist: de zekerheid van RDW-erkende APK-keurmeesters

Heeft uw auto een APK-keuring nodig en komt u uit Zeist of omgeving? Kies dan voor een vakkundige APK-keuring bij Broekhuis in Zeist. U kunt bij ons rekenen op een APK-keuring door RDW-erkende keurmeesters, in een officieel APK-keuringsstation. Iedere keuring voeren we met de grootst mogelijke zorgvuldigheid uit, conform de eisen van de RDW. Broekhuis in Zeist: voor een APK die gegarandeerd in orde is.

APK-keuring voor alle soorten auto’s

Om welk merk of model auto het ook gaat: een APK-keuring is bij Broekhuis in Zeist altijd in deskundige handen. Daarvoor zorgen onze RDW-gecertificeerde APK-keurmeesters, die over grote ervaring beschikken met de meest uiteenlopende auto’s. Ontdekken we tijdens de keuring iets dat om specialistische kennis vraagt? Dan kunnen onze technici binnen het Broekhuis-netwerk altijd even met elkaar overleggen over de beste oplossing. U profiteert zo van de breedst mogelijke expertise voor uw auto.

Lage kosten: nieuwe APK al vanaf € 25

U heeft bij Broekhuis in Zeist al een nieuwe APK vanaf € 25. De exacte prijs hangt af van het merk en model van uw auto, maar is altijd zeer scherp. Wilt u extra voordelig uit zijn? Combineer de APK-keuring dan met een onderhoudsbeurt bij ons. U betaalt dan nóg minder voor een nieuwe APK.

Ontdek onze prijzen voor de APK per merk waarvan wij officieel dealer zijn

APK Keuring in Zeist

APK-keuringsrapport inclusief eventuele adviezen

Is uw auto eenmaal goedgekeurd? Dan melden we die netjes af bij de RDW. Ook ontvangt u dan het APK-keuringsrapport van ons. Hierop ziet u onder meer het resultaat van de keuring en of er een steekproef is geweest. Verder kunt u in het rapport onze eventuele reparatieadviezen terugvinden. Het gaat dan om punten die nog wel door de APK-keuring heen komen, maar waarvoor waarschijnlijk wel binnen een jaar reparatie nodig is. Het kan bijvoorbeeld gaan om onderdelen met behoorlijke roestschade, schokdempers met lekkage, of een stuur- of fuseekogel met slijtage.   

Reparaties alleen met uw toestemming

Blijkt tijdens de APK-check dat er een reparatie nodig is om uw auto goedgekeurd te krijgen? Dan vragen we u altijd vooraf om uw toestemming. Ook denken we graag met u mee over de kosten van een reparatie. Die kunnen we bijvoorbeeld drukken door gereviseerde onderdelen te gebruiken, die goedkoper zijn dan originele onderdelen. Door onze brede ervaring gaan reparaties bij ons snel en efficiënt. Ook hebben wij veel onderdelen op voorraad, wat lange besteltijden voorkomt. 

Plan uw APK-afspraak eenvoudig online of telefonisch

Bij Broekhuis in Zeist maakt u online snel en eenvoudig een afspraak voor een APK, op een moment dat voor u het beste uitkomt. Dat werkt zo:

 1. Ga naar onze werkplaatsplanner
 2. Vul de gevraagde gegevens in (houd uw kenteken bij de hand)
 3. Geef aan of u de APK wel of niet wilt combineren met onderhoud
 4. Kies de Broekhuis-vestiging van uw keuze
 5. Bepaal de datum en tijd van de afspraak
 6. Bevestig uw afspraak

Waar vindt u Broekhuis in Zeist?

Broekhuis bevindt zich in Zeist aan de Blanckenhagenweg 4-6, vlakbij afrit 3 (Zeist/Den Dolder) van de A28. Hierdoor zijn we vanuit de hele regio Zeist makkelijk en snel bereikbaar. U kunt voor een nieuwe APK voor uw auto terecht bij:

U bereikt ons op telefoonnummer 030 - 308 02 56 (Broekhuis Ford Zeist) of 030 308 01 11 (Broekhuis Volvo Zeist). De uitgebreide contactgegevens van Broekhuis in Zeist vindt u op onze Vestigingen-pagina’s.

Waarom u bij een erkende merkdealer beter af bent

Laat u uw auto APK keuren bij Broekhuis in Zeist, dan laat u dat doen bij een erkende merkdealer. Dat biedt meerdere voordelen. U profiteert er bijvoorbeeld van dat wij als erkende dealer zelfstandig garantiewerkzaamheden mogen verrichten. Ook zorgt onderhoud door een merkdealer voor een betere waardevastheid van auto’s. Verder kunt u rekenen op optimale service en klantgerichtheid. Heeft u bijvoorbeeld vervangend vervoer nodig? Dan bieden we u daar passende mogelijkheden voor. Kortom, met Broekhuis in Zeist maakt u de beste keuze voor u en uw auto. Ook voor de APK!

De voordelen van een APK-keuring bij Broekhuis in Zeist op een rij:

 Passende mogelijkheden voor vervangend vervoer

 De zekerheid van een RDW-erkend keuringsstation

 Keuring door officiële APK-keurmeesters volgens de eisen van de RDW

 Profiteren van brede Broekhuis-expertise voor uw auto

Vakkundige APK-keuring van alle soorten auto’s, ongeacht merk of model

 Uitstekend bereikbaar voor de hele regio Zeist

Scherpe tarieven: nieuwe APK al vanaf € 25 en extra voordeel in combinatie met onderhoudsbeurt

 Juiste diagnoseapparatuur draagt bij aan snelle en vakkundige uitvoering

 Deskundig advies en vooraf contact over noodzakelijke reparaties

Veelgestelde vragen rondom APK

Wat is een APK?

Om de veiligheid op onze Nederlandse wegen te bevorderen is de jaarlijks verplichte Algemene Periodieke Keuring (APK) ingevoerd. Tijdens deze keuring wordt uw auto of bedrijfswagen gecontroleerd op een aantal onderdelen die vanuit wet en regelgeving gesteld zijn;

 • Veiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
 • Milieu: uitstoot van CO2 (benzinemotoren) en roet (dieselmotoren)
 • Overig: voertuigbewijs, chassisnummer, kilometerstand en gebruikte brandstof

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is verplicht voor voertuigen ouder dan 4 jaar (diesel/lpg-modellen ouder dan 3 jaar)

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Waarom de APK?

De APK is vanuit wet en regelgeving wettelijk verplicht om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Maar de APK-keuring is niet van alle tijden, vanuit wet en regelgeving is de APK pas sinds 1994 wettelijk van kracht. We zeggen bewust ‘pas’, want in de jaren ervoor had er veel leed mee bespaard kunnen worden. Daarom benadrukken we nog maar eens de noodzaak van het professioneel laten uitvoeren van de APK-keuring. Een streven waar iedere weggebruiker baat bij heeft.

Gelukkig zijn voertuigen tegenwoordig van zichzelf betrouwbaarder, sterker en veiliger dan ooit dankzij innovatieve technologieën en het gebruik van nieuwe materialen. Daarom kan de RDW nieuwe wagens tot 4 jaar (diesels 3 jaar) met een gerust hart zonder jaarlijkse APK-check toestaan op de openbare weg.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wanneer moet mijn auto voor APK?

Uw auto of bedrijfswagen dient vóór de APK-vervaldatum gekeurd te zijn. De APK-vervaldatum verschilt per voertuig, daarom ontvangt u zo’n 6 weken voor de APK-vervaldatum van de RDW bericht om u te herinneren aan de APK.

Afhankelijk van de leeftijd en de brandstof waarop uw voertuig rijdt, dient uw auto doorgaans elk jaar APK gekeurd te worden. Voor nieuwe voertuigen begint de APK-plicht na 4 jaar (diesel- en lpg-modellen na 3 jaar). 

 • Op benzine en elektriciteit: na 4 jaar de eerste APK, dan na 2 jaar, daarna weer na 2 jaar, daarna elk jaar
 • Op diesel: na 3 jaar de eerste APK, daarna elk jaar
 • Op LPG (autogas), CNG en waterstof: na 3 jaar de eerste APK, daarna elk jaar

Gaat u na de APK-vervaldatum zonder nieuwe APK op weg met uw voertuig, dan riskeert u een boete.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Hoe maak ik een APK afspraak?

Dat kan gemakkelijk via onze online werkplaatsplanner. Hier kunt u de benodigde gegevens zoals het kenteken van uw voertuig en uw contactgegevens invullen. Daarna kiest u het type onderhoud, in dit geval APK. Ook kunt u hier ervoor kiezen om ander onderhoud toe te voegen aan de afspraak, zo bespaart u een extra ritje naar de garage. Onderhoud gekozen? Dan kiest u de gewenste datum van de afspraak en de Broekhuis vestiging waar de APK wilt laten uitvoeren. Na bevestiging van de afspraak ontvangt u een e-mail met de details van de gemaakte afspraak.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik zelf iets doen om gemakkelijker door de APK te komen?

Ja, u kunt zelf al wat zaken voor de APK afspraak checken, zodat u uw voertuig zo goed mogelijk voorbereid op de keuring. Dit zijn de 5 meest voorkomende afkeurpunten:

 • Banden te weinig profiel: als u banden met te weinig profiel tijdig laat vervangen, optimaliseert u de wegligging van het voertuig wat ten goede komt van uw veiligheid.
 • Beschadigde ruitenwissers: strepen op uw ruit tijdens het gebruik van de ruitenwissers duidt op versleten of beschadigde ruitenwissers. Voor goed zicht onderweg dient u deze daarom tijdig te laten vervangen.
 • Defecte verlichting: controleer regelmatig of alle verlichting naar behoren functioneert en laat defecte verlichting vervangen.
 • Remproblemen: ervaart u tijdens het remmen problemen, zoals later dan normaal tot stilstand komen? Laat dan uw remmen controleren.
 • Te lage bandenspanning: bij tankstations vindt u doorgaans een luchtautomaat waarmee u uw banden kunt oppompen. In het boekje van het voertuig vindt u de juiste bandenspanning. Wist u dat met het rijden op te zachte banden, u meer brandstof verbruikt doordat de rolweerstand toeneemt? Als iedereen in Nederland voortaan met de juiste bandenspanning zou rijden, zou de CO2-uitstoot met tot wel 300 miljoen kilo per jaar omlaaggaan.

Neem gerust contact met ons op als u één van bovenstaande afkeurpunten hebt gesignaleerd bij uw voertuig. We helpen u graag!

Neem contact op

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Geldt de APK ook voor elektrische auto’s?

Ja, voor elektrisch aangedreven auto’s en bedrijfswagens gelden dezelfde APK verplichten als voor benzine aangedreven voertuigen. Dat betekent dat de elektrische auto de eerste 4 jaar is vrijgesteld van de APK. Daarna dient u het voertuig om het jaar (1x in de 2 jaar) APK te laten keuren. Na 8 jaar dient de elektrische auto ieder jaar gekeurd te worden.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Mijn auto is nog vrij nieuw, hoe zit het dan met de APK?

Heeft u een nieuwe auto of bedrijfswagen die op benzine of elektriciteit rijdt? Dan moet deze na het vierde levensjaar voor het eerst APK gekeurd worden. Daarna dient de wagen elke 2 jaar gekeurd te worden. Is de auto of bedrijfswagen 8 jaar of ouder? Dan moet deze elk jaar APK gekeurd worden.

Rijdt uw nieuwe auto of bedrijfswagen op diesel of lpg? Dan start de APK-verplichting na het derde levensjaar. Daarna dient de wagen direct elk jaar gekeurd te worden.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik mijn auto eerder laten keuren?

Ja dat kan tot 2 maanden voor de APK-vervaldatum. Komt het zo uit dat uw auto meer dan 2 maanden voor uw APK-vervaldatum naar de werkplaats gebracht wordt voor onderhoud of reparatie? Dan kunnen wij deze wel al voor u APK keuren. Dit heeft invloed op uw volgende APK-vervaldatum.

Als u uw voertuig maximaal tot 2 maanden voor de vervaldatum laat keuren, dan blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig). Als u langer dan 2 maanden van tevoren uw auto of bedrijfswagen laat keuren, dan verschuift u nieuwe APK-vervaldatum naar de datum van de APK-keuring plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig).

Een voorbeeld:
Uw APK vervalt op 1 juni 2021. Laat u uw auto op 23 april keuren (binnen 2 maanden voor 1 juni), dan blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig). Laat u uw auto op 23 maart keuren (meer dan 2 maanden voor 1 juni), dan wordt uw nieuwe APK-vervaldatum 23 maart, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig).
> Maak een APK afspraak

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wat wordt gecontroleerd tijdens de APK?

Uw voertuig wordt gecontroleerd op verschillende onderdelen die vanuit wet en regelgeving gesteld zijn. Zo wordt onder andere het volgende gecheckt:

 • Veiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
 • Milieu: uitstoot van CO2 (benzinemotoren) en roet (dieselmotoren)
 • Overig: voertuigbewijs, chassisnummer, kilometerstand en gebruikte brandstof

Meer weten over de APK keuringseisen? De RDW heeft APK handboeken per type voertuig. Lees hier meer. 

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik wachten tijdens de APK?

Ja, dat kan. Tijdens het wachten in de vestiging kunt u gebruikmaken van gratis WiFi en de koffie en thee hoek. Sommige vestigingen bieden extra services, dit verschilt per vestiging.

Wilt u wachten tijdens de APK? Dan raden we u aan om de afspraak telefonisch te maken, zodat u direct kunt afstemmen hoe laat uw auto gecontroleerd wordt en dat u in de vestiging wilt wachten.

Een APK keuring duurt doorgaans zo’n 45 minuten, mits deze niet wordt geselecteerd voor de steekproef door de RDW. Dit kan namelijk resulteren in extra wachttijd, net als eventuele noodzakelijke reparaties.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wat is een steekproef van de RDW?

De RDW verricht bij ongeveer 3% van de in Nederland uitgevoerde APK-keuringen een steekproef. Een steekproef houdt in dat de RDW de APK-keuring nogmaals uitvoert. Deze herkeuring moet binnen 90 minuten na de uitgevoerde APK worden aangevangen. Tussen de keuringen door mag uw auto onze vestiging niet verlaten. Of uw voertuig geselecteerd is voor de steekproef weten wij pas nadat wij de APK van uw voertuig hebben afgerond. U bent verplicht om aan de RDW-steekproef mee te werken. Deze steekproef wordt uitgevoerd om de kwaliteit van de APK-keuringen te controleren.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Mijn APK is verlopen, wat nu?

Als uw voertuig niet op tijd APK gekeurd is, dan ontvangt u na het verlopen van de APK automatisch een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Deze boete bedraagt momenteel € 130,- + € 7,- administratiekosten. laat daarom uw voertuig op tijd APK keuren.

Ook als u uw voertuig niet gebruikt, dient deze wel gekeurd te worden. Deze verplichting vervalt als u ervoor kiest om uw voertuig tijdelijk te laten schorsen. Met een geschorst voertuig mag u niet de openbare weg op.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

APK verlopen?

Is uw APK verlopen? Dan mag u niet meer met uw voertuig rijden; behalve als u naar de garage rijdt voor de APK. Dit geldt tot uiterlijk 2 maanden na de APK-vervaldatum. Korte tijd na het verlopen van de APK ontvangt u automatisch een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Deze boete bedraagt momenteel € 130,- + € 7,- administratiekosten. Ook riskeert u een boete als u op weg gaat met een voertuig zonder APK.

Plan daarom vandaag nog een afspraak, om zo boetes en onveilige situaties te voorkomen. > Maak een afspraak

Is uw vraag voldoende beantwoord?
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1