Welke all season band kiest u?

Omdat wij bij Broekhuis begrijpen dat het kiezen van de juiste band best lastig kan zijn, leggen we u graag de voordelen van all season banden uit. Zo weet u zeker of all season banden bij uw rijgedrag, uw auto en de weersomstandigheden passen. Ook leggen we meer uit over de all season band zelf, want geen enkele band is hetzelfde.

All season banden, vierseizoenenbanden, all weather banden of 4 seizoenenbanden; hoe u ze ook noemt, zo flexibel als de naam zo flexibel inzetbaar zijn deze banden. De banden zijn namelijk geschikt voor alle weersomstandigheden. Wel worden voor deze flexibele inzetbaarheid compromissen gesloten. Zo heeft u in de zomer meer grip met all season banden dan met winterbanden, wel levert u iets in op rijprestaties ten opzichte van de zomerband. En dat werkt net andersom in de winter, dan heeft u meer grip dan zomerbanden, maar levert u in op rijprestaties ten opzichte van de winterband.

All season band profiel

Het profiel van all season banden

All season banden zijn een compromis tussen winterbanden en zomerbanden. Dit ziet u ook in het profiel. Zo zijn er afvoerkanalen over de lengte aangebracht, in combinatie met afvoerkanalen naar de zijkant van de band. Voor all season banden geldt net als voor zomerbanden en winterbanden een minimale profieldiepte van 1,6 mm.

Voordelen all season banden:

  • Hele jaar goede prestaties
  • Compromis tussen zomer- en winterband
  • Geen extra set banden nodig
  • Beter geschikt in de winter dan de zomerband en andersom

Nadelen all seasonbanden:

  • Niet altijd geldig als winterband
  • Slijten in de zomer sneller dan zomerbanden
  • Vaak niet geschikt voor hoge snelheden
  • Niet in alle maten verkrijgbaar

Symbolen op banden

Om het herkennen van een all season band of vierseizoenenband gemakkelijker te maken, zijn er symbolen aangebracht op banden. Zo ziet u of het een all season band, zomerband of winterband betreft. Ook kunt u het symbool M+S op een band tegenkomen, dit staat voor modder & sneeuw.

De ene all season band is de andere all season band niet

Naast dat all season banden verschillen van zomerbanden en winterbanden, verschillen all seasonbanden onderling ook van elkaar. Zo kunt u all season banden van verschillende merken kopen, maar verschillen ze ook in het geluid dat ze produceren, in het effect dat ze hebben op het verbruik van uw auto, in het maximale draagvermogen en in de maximale snelheid die ermee gereden kan worden. Dit wordt dan ook per all season band duidelijk aangegeven met behulp van verschillende labels.

Vind u het belangrijk dat uw autoband stil is of juist zo min mogelijk bijdraagt aan een hoger verbruik? De keuze voor een all season band is hierdoor persoonlijk en per auto verschillend. Wij helpen u graag hierin een keuze te maken.

Bij Broekhuis bent u aan het juiste adres voor een ruim assortiment aan all season banden.
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1