Welke zomerband kiest u?

Omdat wij bij Broekhuis begrijpen dat het kiezen van de juiste autoband best lastig kan zijn, leggen we u graag de voordelen van zomerbanden uit. Zo weet u zeker wanneer u met zomerbanden moet rijden om de wegligging te bevorderen. U kan vervolgens eenvoudig een afspraak maken om uw zomerbanden te wisselen. Ook leggen we meer uit over de zomerband zelf, want geen enkele zomerband is hetzelfde.

Zomerbanden zijn speciaal samengesteld voor zomerse omstandigheden. Daarom hebben zomerbanden meer grip bij hogere temperaturen, waardoor ze veiliger zijn in de zomer dan winterbanden. Zodra het 7 graden Celsius of hoger is, krijgen zomerbanden de voorkeur. Doordat het rubber van zomerbanden van een harder materiaal gemaakt is, slijten de banden minder hard bij hoge temperaturen. Dit in combinatie met een speciaal profiel resulteert in de beste wegligging inclusief korte remweg bij een temperatuur boven de 15 graden Celsius. Daarbij is de zomerband ook beter bestand tegen hoge snelheden. Wij raden u aan om van april t/m september op zomerbanden te rijden.

 

Het profiel van zomerbanden

Naast dat het rubber anders is samengesteld, is het profiel van zomerbanden anders dan die van winterbanden; een zomerband heeft afvoerkanalen over de lengte van de band. Daarbij is de contour van een zomerband rond, waardoor er een lage rolweestand is en zo meer grip ontstaat. Voor zomerbanden geldt een minimale profieldiepte van 1,6 mm.

Voordelen zomerbanden:

  • Uitstekende wegligging bij 7 graden Celsius of meer
  • Lage mate van slijtage
  • Geschikt voor hogere snelheden
  • Lagere kosten in aanschaf vergeleken met andere bandsoorten
  • In elke maat verkrijgbaar

Nadelen zomerbanden:

  • Onder de 7 graden Celsius wordt het rubber harder
  • Minder grip in winterse omstandigheden
  • Slechte afvoer van water en sneeuw

Symbolen op autobanden

Om het herkennen van een zomerband gemakkelijker te maken, zijn er symbolen aangebracht op banden. Zo ziet u of het een zomerband, all season band of winterband betreft. Ook kunt u het symbool M+S op een band tegenkomen, dit staat voor modder & sneeuw.

De ene zomerband is de andere zomerband niet

Naast dat zomerbanden verschillen van winterbanden en all season banden, verschillen zomerbanden onderling ook van elkaar. Zo kunt u zomerbanden van verschillende merken kopen, maar verschillen ze ook in het geluid dat ze produceren, in het effect dat ze hebben op het verbruik van uw auto, in het maximale draagvermogen en in de maximale snelheid die ermee gereden kan worden. Dit wordt dan ook per zomerband duidelijk aangegeven met behulp van verschillende labels.

Vind u het belangrijk dat uw autoband stil is of juist zo min mogelijk bijdraagt aan een hoger verbruik? De keuze voor een zomerband is hierdoor persoonlijk en per auto verschillend. Wij helpen u graag hierin een keuze te maken. 

Bij Broekhuis bent u aan het juiste adres voor een ruim assortiment aan zomerbanden.
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1