Opel heeft altijd voorop gelopen in elektrisch rijden. Met de 100% elektrisch aangedreven Opel Ampera was het merk er in 2011 al vroeg bij. De Ampera-e nam dat stokje in 2017 over, gevolgd door de ene na de andere Opel EV. Tegenwoordig zijn de elektrische Opels ‘gewoon’ gebaseerd op een bestaand model dat we kennen van hun conventionele brandstofmotoren. Om maar even aan te geven hoe vanzelfsprekend het voor Opel is om een elektrische auto aan te bieden. Van de elektrische Opel Corsa Electric tot aan de nieuwe
Opel Astra Electric. En ook de bedrijfswagens voor grote ladingen c.q. personenvervoer zijn volledig geëlektrificeerd. De toekomst start bij Opel!

Voordelen elektrisch Opel rijden

Elektrisch Opel rijden is niet alleen duurzaam en schoon, het is ook besparend. In Nederland profiteert u van diverse fiscale voordelen bij het rijden van een elektrische Opel. Daarnaast is opladen voordeliger dan tanken én de onderhoudskosten liggen lager bij een Opel met elektrische aandrijving. Kortom, elektrisch Opel rijden loont. Wie op slimme momenten oplaadt, bijvoorbeeld ’s nachts aan huis of overdag op het werk, bespaart bovendien tijd die u anders kwijt zou zijn aan het bezoeken van een pompstation. En tijd is geld in deze economie… Bijkomend voordeel van een Opel met elektrische aandrijftechniek is de stilte en de dynamiek. Dat laatste is mede te danken aan de perfecte integratie van de batterij in de bodemplaat, voor een laag zwaartepunt en maximaal rijplezier. Voor extra rijdynamiek zorgt het hoge koppel dat op ieder moment beschikbaar is.

Opel interieur

Elektrische Opel bedrijfswagens

Dat Opel stevig aan de weg timmert op het gebied van elektrisch rijden, wordt tevens bevestigd aan de hand van de modellen Combo-e, Vivaro-e en Zafira-e Life: stuk voor stuk elektrische Opels bedoeld voor een maximale hoeveelheid laadcapaciteit.

Opel Corsa-e

Opel Corsa Electric

De Opel Corsa Electric is de eerste compacte personenauto van Opel voorzien van emissievrije elektropower. De sportief gelijnde en wendbare hatchback is uitgerust met een accupakket inclusief 50 kWh aan bruto capaciteit. De motor zelf levert 136 pk aan vermogen en kan 337 km (WLTP) aan één stuk rijden zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Kies uw rijstijl met de standen Normal, Sport en Eco en haal het maximale uit uw batterij.

Bent u een sportieve rijder? Met een 0-100 km/h sprint binnen 8,1 seconden zal de elektrische Opel Corsa Electric u zeker aanspreken! Bang zijn dat energie verloren gaat hoeft overigens niet: een slim regeneratief remsysteem gebruikt de vrijgekomen energie bij gas los en/of remmen om de batterij op te laden tijdens het rijden. Over opladen gesproken: de Opel Corsa-e heeft slechts een half uurtje nodig om voor 80% vol te zijn!

Opel Mokka-e

Opel Mokka Electric

Met de nieuwe Opel Mokka Electric slaat Opel duidelijk een nieuwe weg in qua design. Qua techniek treedt hij echter in de voetsporen van de Corsa-e. Goed voorbeeld doet volgen; de geëlektrificeerde Opel Mokka is onderhuids identiek aan de elektrische Corsa. Dit betekent dat ook de Mokka-e over 136 pk aan elektropower beschikt. De krachtige lithium-ion batterij is opgebouwd uit maar liefst 216 cellen en daarmee het toppunt van efficiency.

Daarnaast doet de elektrisch aangedreven Opel Mokka Electric zijn werk uiterst soepel en nagenoeg geruisloos. Versnellen van 0-100 km/h kan binnen 9 seconden en het elektrische rijbereik is een indrukwekkende 324 km. Van leeg naar 80% acculading duurt slechts 30 minuten! Net als de Corsa-e, is de Mokka-e te verkrijgen in combinatie met een laadvermogen van 7,4 kW of 11 kW. Kies daarnaast de rijmodus die het beste bij u past: van zuinig tot sportief.

Opel Astra Electric

Opel Astra Electric

De verbluffende nieuwe Opel Astra Electric leidt de weg naar een nieuw tijdperk van autorijden. Hij combineert een zelfverzekerde houding met geavanceerde rijtechnologieën. De Opel Astra Electric heeft een emissievrije volledig elektrische aandrijflijn en is de essentie van vooruitstrevende Duitse techniek.

De rijervaring van de Astra betreedt een nieuw niveau. Rijd soepel en stil of geef gas en ontdek de sensatie van een onmiddellijke koppel. De nieuwe Opel Astra Electric is volledig geëlektrificeerd rijplezier. Verantwoord rijden was nog nooit zo leuk.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1