Vertaalhulp bij het verzekeren van een voertuig

Naast verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte auto’s kunnen wij u met een breed scala aan aanverwante producten van dienst zijn. Zo kunnen wij u ook helpen met uw autoverzekering.

Broekhuis Verzekeringen voert service en schadeherstel in ‘eigen huis’ uit, waardoor u bij Broekhuis Verzekeringen kunt rekenen op meer voor minder. Hiermee bespaart u op onnodige kosten en waarborgen wij de kwaliteit. Dit alles met een hoog serviceniveau, geen eigen risico en een aantrekkelijke premie.

Om het verzekeren bij Broekhuis nog iets makkelijker te maken hebben wij voor u de vertaalhulp bij verzekeren. Want wanneer u zich gaat verdiepen in verzekeren, vliegen de ingewikkelde termen u om de oren. Het woordenboek erbij pakken is dan geen overbodige luxe. Daarom verklaren wij voor u alvast de meest voorkomende termen die u kunt tegenkomen tijdens het verzekeren van uw voertuig.

Meest voorkomende verzekeringen

WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid)

Wanneer u een voertuig bezit, bent u wettelijk verplicht om WA-verzekerd te zijn. Deze verzekering dekt schade veroorzaakt door u bij derden. Schade aan uw eigen voertuig valt hier niet onder.

Beperkt/Gedeeltelijk Casco verzekering

Indien u de schade aan uw eigen auto wilt verzekeren, dan kunt u kiezen voor een aanvullende verzekering. Hierbij wordt alle schade vergoedt, mits deze niet door uw eigen toedoen is ontstaan.

Volledig Casco verzekering/All-risk

Deze aanvullende verzekering dekt alle schade aan uw auto en die van derden, ook wanneer deze door eigen toedoen, diefstal of natuurgeweld is ontstaan.

Verzekeringstermen uitgelegd

Clausule

Dit is een bepaling in de overeenkomst die dient ter uitbreiding of beperking van de standaard afspraken/condities.

Expert

Rijdt u schade? Dan kan uw verzekeraar een expert inschakelen. De expert zal de schade en de dagwaarde van de auto onderzoeken en de resultaten in een rapport noteren.

Dagwaarde

Dit is de waarde van de auto voor de schade. Deze informatie heeft de verzekeraar nodig.

Disculpatie

Bij disculpatie doet iemand beroep op het ontbreken van schuld. Dit kan belangrijk zijn wanneer u geen schuld hebt bij gereden schade en toch uw no-claimkorting dreigt te verliezen omdat u de schuld krijgt.

No-claimkorting

Deze korting ontvangt u op de premie van uw autoverzekering wanneer u geen schade claimt. De verzekeraar bepaalt de hoogte van de korting aan de hand van uw schadevrije jaren.

Bonus/malus-ladder

Met behulp van deze ‘ladder’ bepaalt uw verzekeraar de korting op uw premie. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting op uw premie is. Met dit systeem worden bestuurders die voor schade waken beloont en slecht gedrag wordt bestraft.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1