De elektrische auto's van SEAT

Sociedad Española de Automóviles de Turismo, beter bekend als SEAT, is in 1950 opgericht en heeft in korte tijd naam gemaakt. Na een succesvolle samenwerking met Fiat, besloot het merk volledig zelf auto’s te produceren. Dit duurde 6 jaar en daarna nam Volkswagen stap voor stap SEAT over. Het van oorsprong Spaanse merk bleef groeien onder leiding van Volkswagen. Met succesvolle modellen zoals de Ibiza en de Leon was SEAT niet meer weg te denken uit Europa. Ook in de elektrische wereld is SEAT zich aan het ontwikkelen.

De elektrische SEAT modellen

Het elektrische avontuur begon in 2016 met de SEAT Mii. Dit model is een compacte EV en vergelijkbaar met de Volkswagen e-Up! Met een actieradius van 260 kilometer is dit een perfecte en zuinige stadsauto. Vervolgens zijn er 2 elektrische SEAT Leon modellen uitgebracht. Deze auto’s bevatten 204 pk en hebben een gecombineerde actieradius van 729 km. Tenslotte is de elektrische SEAT Tarraco beschikbaar als u zoekt naar een grotere auto. Dit model is in verschillende versies beschikbaar.

Elektrische SEAT

De elektrische toekomst van SEAT

Er gaan meerdere geruchten rond over toekomstige elektrische modellen van SEAT, maar tot op de dag van vandaag is er nog niets bekend of er nog nieuwe modellen uit gaan komen. Dit kan ook komen door de aankondiging dat het Spaanse merk in 2030 een ander pad gaat bewandelen. SEAT wil zich focussen op nieuwe vormen van mobiliteit, zoals autodelen, abonnementen en micromobiliteit. Wel gaan er nog vernieuwingen komen aan de Leon, Ibiza en Arona. Of dit nog iets gaat betekenen voor de elektrische wereld zullen we moeten afwachten.

Elektrische SEAT

Laadoplossingen op maat

Als u besluit om in een elektrische auto van SEAT te gaan rijden, dan staat u voor de vraag welke laadoplossing u het beste kunt kiezen. Bij Broekhuis kunt u terecht voor een laadoplossing op maat. We helpen u met een helder advies en een professionele installatie. En heeft u een laadpas nodig? Ook die kunnen wij voor u leveren.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de elektrische SEAT? Of heeft u vragen over bestellen en levertijden? Uw Broekhuis SEAT dealer staat u graag te woord en beantwoordt al uw vragen.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1