SEAT heeft een naam hoog te houden als het om sportief rijden gaat. Wie ervaring heeft met elektrische auto’s, begrijpt dat een 100% emissievrije aandrijving perfect past bij het karakter van SEAT. Wie elektrisch SEAT rijdt, heeft namelijk altijd power. Het koppel van de elektromotor is per direct inzetbaar en daarom is er geen enkele SEAT zo goed bij de les als de SEAT EV. Liefhebbers opgelet: naast de elektrische SEAT Mii en diverse SEAT PHEV-modellen, is de geheel nieuwe el-Born gemaakt om 100% emotie te koppelen aan 100% elektrisch rijden. Kortom, de toekomst biedt meer SEAT dan ooit.

SEAT EV in de stad

Elektrisch rijden is vooral voor stadsgebruik ideaal: binnen de bebouwde kom verbruikt de brandstofmotor immers verhoudingsgewijs meer benzine of diesel per kilometer en ligt ook de CO2-uitstoot relatief hoger. Juist vanwege het dichtbevolkte karakter van een stad, zijn emissies hier allerminst welkom. Daarbij komt dat nagenoeg elk centrum inmiddels wel openbare laadvoorzieningen bevat. Wie stadsauto zegt, zegt SEAT Mii. Een hele logische keuze dus voor SEAT om juist dit model als eerste volledig elektrisch aan te laten drijven.

Seat Mii Electric

Voordelen elektrisch SEAT rijden

Sterker nog, duurzaam rijden is comfortabeler dan elke andere vorm van rijden. Het maximum koppel is namelijk altijd beschikbaar en accelereren gaat extra geleidelijk. Tel daarbij het nagenoeg geruisloze karakter van de elektromotor; een elektrische SEAT rijden doet u niet alleen voor de power en duurzaamheid, maar ook vanwege de rust. Voor rust zorgt tevens de kostenbesparing: opladen is goedkoper dan tanken, een batterij is minder onderhoudsgevoelig dan een brandstofmotor én er kleven diverse fiscale voordelen aan een elektrische SEAT. Als klap op de vuurpijl geeft SEAT standaard 4 jaar garantie op de Mii electric en zelfs 8 jaar op de hoogvolt-accu! Onderhoud is voor 6 jaar inbegrepen.

SEAT Mii Electric

SEAT Mii electric & electric Plus

De SEAT Mii electric beschikt over een 36,8 kWh lithium-ion accupakket, levert 83 pk / 210 Nm koppel en komt op één lading maximaal 260 km (WLTP) ver. Wie alleen in de stad rijdt, moet dit zelfs kunnen oprekken tot wel 358 km!

Opladen met een snelheid van 40 kW neemt slechts één uur in beslag om voor 80% vol te zijn. De kleine hatchback is vlot, betaalbaar, wendbaar en bovenal zeer schoon. De SEAT Mii electric Plus is bovendien standaard nog erg luxe uitgerust ook. Want duurzaam rijden mag net zo goed comfortabel zijn!

SEAT PHEV's

SEAT PHEV’s

Een elektrische SEAT rijden is een kwestie van wennen. Bent u nog niet zover? Dan is er nog een mooie tussenoplossing. Of eigenlijk zijn het er drie: de SEAT Leon FR PHEV, de SEAT Leon Sportstourer FR PHEV en de SEAT Tarraco FR PHEV. Dat SEAT elk van de drie plug-in hybride modellen een FR-badge meegeeft, zegt genoeg. Want net als in geval van de volledig elektrische CUPRA el-Born, zijn de SEAT hybrides tot sportieve prestaties in staat.

De Leon en Leon Sportstourer beschikken over een 1.4 TSI e-Hybrid krachtbron, goed voor een systeemvermogen van 204 pk. De Tarracco 1.4 TSI e-Hybrid doet hier nog een schepje power bovenop en levert maximaal 245 pk.

Accelereren van 0-100 km/h duurt circa 7,5 seconden bij de drie hybride FR’s en ze komen 100% emissievrij ongeveer 60 km (WLTP) ver op één volle accu. Daarna springen de turbo-benzinemotoren bij om het rijplezier voort te zetten.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1