Financial lease, iets voor u?

Bij Broekhuis bieden we u alle vormen van leasing; zo ook financial lease. Deze leasevorm lijkt het meest op een financiering, maar dan met de mogelijkheid om de volle 100% van het aanschafbedrag te financieren. In overleg met u bepalen we de gewenste looptijd en de hoogte van de slotsom. Na betaling van alle termijnen inclusief de slotsom wordt u juridisch eigenaar van de auto.

Aantrekkelijke investeringsaftrek

Auto's schaft u niet zo maar aan via uw liquide middelen. Wanneer u kiest voor financial lease dan wordt de aankoopsom namelijk via de bank gefinancierd, maar u bent als koper wél meteen de economische eigenaar van de auto. Met financial lease koopt u een auto op afbetaling. Wanneer de betaaltermijnen zijn afgelopen, bent u volledig eigenaar van de auto. Als u gebruikmaakt van financial lease, dan behoudt u de mogelijkheid van de fiscaal aantrekkelijke “investeringsaftrek”, indien de auto en uw onderneming aan de gestelde vereisten voldoen.

De voordelen van Financial lease

Financial leasen kent diverse voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is toch wel dat de fiscus financial lease ziet als een investering in de onderneming waardoor u profiteert van de investeringsaftrek en btw-teruggave. Nog een aantal andere voordelen zijn:

Onbeperkte kilometrage
Behoud van schadevrije jaren
Fiscale voordelen
Zelf contractduur en maandtermijnen bepalen
Einde van het contract is de auto uw eigendom

Financial lease: zowel de auto als de lening staan op uw balans

Het kenmerk van financial lease is dat zowel de auto (debetzijde) als de lening zelf (creditzijde) op uw balans komen te staan. Vandaar dat deze leasevorm het dichtst bij financieren ligt, ook financial lease verzwaart dus de balans. De andere zakelijke lease vormen die we u bieden verzwaren de balans juist niet. Deze balansverzwaring is immers hetgeen ondernemers juist niet willen, omdat de solvabiliteit daarmee afneemt. Daarom kiezen veel ondernemers voor een andere leasevorm, zoals full operational lease bijvoorbeeld. Bij deze laatste vorm van leasing blijft namelijk zowel de auto als de lening voor u als ondernemer off-balance.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1