Hoge instap

U stapt makkelijker in een auto met een hogere instap. Broekhuis heeft er vele op voorraad. In deze selectie vindt u auto’s met een hogere instap van verschillende merken zoals Opel, Ford en Fiat.

Waren het voorheen vooral mensen op leeftijd die hun auto graag wilden omruilen voor een model met hogere instap, tegenwoordig is de personenauto met hoge instap bij een breed publiek in trek. Cross-over, SUV en MPV zijn benamingen voor populaire auto’s met een hoge instap en bijbehorende hoge zitpositie.

De instaphoogte van een auto

Wanneer spreken we van een auto met hoge instap? De instaphoogte wordt bepaald door de afstand die gemeten wordt vanaf de grond waarop de auto staat tot aan de zitting van de auto. Bij een reguliere auto is dat ongeveer 50 centimeter en bij een middenklasse SUV en MPV zo’n 70 centimeter. Bij een personenauto spreken we van een hoge instap als de afstand tussen grond en zitting minimaal 60 centimeter is.
 

Comfort door een hoge instap

Steeds meer mensen in alle leeftijdsklassen vinden het om allerlei redenen fijn om een auto met een hogere zitpositie te hebben. Nederlanders worden steeds langer en het instappen gaat in een hoge-instap-auto een stuk makkelijker. U hoeft zich als het ware niet meer in de autostoel te laten vallen. Uw rug wordt ontzien en tijdens het rijden is er meer ruimte voor de benen. Door de hogere zitpositie heeft u een beter overzicht op de weg en kunt u het verkeer en de omgeving nog beter in de gaten houden. En na aankomst op uw bestemming hoeft u zich niet uit de stoel omhoog te worstelen, want u stapt ook weer gemakkelijk uit.
 
Heeft u een kinderzitje op de achterbank? Een auto met hoge instap zorgt ervoor dat u uw baby of peuter daar moeiteloos in kunt zetten en weer uit kunt halen. Of hebben uw kinderen achterin nog wat hulp nodig bij het omdoen van de gordels? In een auto met hogere zitpositie is dat een heel kleine moeite voor u. Een auto met hoge instap biedt dus in meerdere opzichten gemak, comfort en rijplezier!
 

Cross-over, SUV en MPV

Auto’s met een hoge instap en hoge zitpositie zijn dus ruime en praktische auto’s. Een cross-over is in dat licht een personenauto die er niet persé stoer hoeft uit te zien, maar wel graag een hoge instap en zitpositie heeft. Een cross-over houdt er wel van om ook buiten de gebaande paden te rijden, maar heeft desondanks lang niet altijd vierwielaandrijving.

Een Sports Utility Vehicle (SUV) kent een sportiever en stoerder uiterlijk dan een cross-over. Verder heeft een SUV vaak vierwielaandrijving. Deze en andere kenmerken maken van de SUV een robuuste wagen met een instaphoogte van minstens 70 centimeter.

MPV staat voor Multi Purpose Vehicle en het belangrijkste kenmerk van deze auto is zijn bijzondere veelzijdigheid. Een MPV kan dus perfect als grote gezinswagen ingezet worden waarbij een hoge instap en zitpositie belangrijk zijn. Een middenklasse MPV heeft namelijk ook een instaphoogte van 70 centimeter.
 

Kleine auto’s met hoge instap

Wilt u in plaats van een SUV of MPV juist een kleine auto? Ook die zijn volop verkrijgbaar met hoge instap. Een kleine auto is niet alleen heel handig voor met name in de stad, de compactheid wordt tegenwoordig ook gecombineerd met ruimtelijkheid en overzichtelijkheid. Zo biedt ook een kleine auto met hoge instap bijvoorbeeld ruimte genoeg voor al uw boodschappen die u zonder extra inspanning inlaadt en thuis er weer uithaalt. Klein, betaalbaar en ook nog eens zuinig rijden gaan dus hand in hand met gebruiksgemak.
 
Welke auto met hoge instap u ook kiest, wij wensen u fijne kilometers toe!

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1