Groen, groener, groenst!

Elke dag een stukje beter en groener met als uiteindelijke doel zero-emissie; een mooi streven vinden wij. Maar hoe willen wij dit bereiken, wat doen wij op dit moment al en waar zijn we mee bezig voor de toekomst? Wij vertellen het u graag.

Milieumanagement
Broekhuis werkt voor de gehele groep met een totaalleverancier voor afvalmanagement; de afvalstromen worden zorgvuldig gescheiden en de volumes nauwkeurig gemeten, met als doel het terugdringen van de afvalstroom.

Erkend Duurzaam
Zowel onze schadeherstelbedrijven als dealerbedrijven beschikken over het Erkend Duurzaam certificaat. Door onze gerichte maatregelen en beleidskeuzes op het gebied van MVO gaan we zuinig en bewust om met grondstoffen en energie.

Logistiek
Door centralisatie van de onderdelenvoorraad hoeft de leverancier niet meer naar alle vestigingen. Voor het beleveren aan de vestigingen vanuit de centrale magazijnen maken wij gebruik van bestaande routediensten.

Energiemanagement
Om de energie in onze vestigingen slim te gebruiken, worden slimme meters en andere energiebesparende maatregelen toegepast. Bij nieuwbouw of verbouwingen worden energiezuinige oplossingen in de bouwplannen opgenomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het niet volledig (onnodig) laten openen van overheaddeuren, het toepassen van isolatiematerialen, het hebben van moderne verwarmingsketels en het installeren van zonnepanelen.

Verder wordt actief gewerkt aan verbetering van diverse milieu gerelateerde zaken, zoals het optimaliseren van de instellingen van verlichting, de verwarming en koelsystemen, het investeren in ledverlichting, de isolatie en energiescans voor ‘quick wins’.

Zonnepanelen op de onze daken

Er is gestart met een grootschalig project om energie op te wekken via zonnepanelen. Inmiddels zijn er op acht locaties in totaal 4.970 zonnepanelen geplaatst die samen ongeveer 1.408.000 kWh aan duurzame energie leveren. Dat komt neer op zo’n 17% van ons totale elektra verbruik.

Medewerkers gaan ook voor duurzaam
Niet alleen slimme meters en het installeren van zonnepanelen helpt ons naar een duurzamere toekomst, onze medewerkers spelen daarin ook een belangrijke rol. Zij dragen hun steentje bij door bewuster om te gaan met onder andere papierverbruik en duurzame mobiliteit.

Digitalisering
Broekhuis is vergaand gedigitaliseerd; bij de centrale ondersteunende afdelingen is het papierverbruik met ca. 90% teruggedrongen. Hoewel de laatste stappen niet de gemakkelijkste zijn, lopen er nog diverse projecten om verder digitaal te kunnen werken.

Duurzame mobiliteit
Er zijn rapportages opgesteld waarin het brandstofgebruik van de medewerkers met een auto van de zaak inzichtelijk gemaakt worden. Hiermee worden medewerkers zich bewuster van het verbruik en aangemoedigd om zuiniger te rijden.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1