De voordelen van thuis opladen

Met een elektrische auto voor de deur zou het ideaal zijn als u deze thuis kunt opladen. Dit heeft namelijk meerdere voordelen. Zo scheelt thuis opladen aanzienlijk in kosten, doordat het tarief van uw elektriciteitsleverancier doorgaans een stuk lager is dan het tarief van openbare laadpalen. Ook weet u zeker dat u altijd plek hebt om uw elektrische auto op te laden.

Een laadoplossing van A tot Z

Welke universele laadpaal het beste bij uw elektrische auto past, is afhankelijk van het maximale laadvermogen van de onboard accu van uw auto. Antwoorden op onderstaande vragen geven een indicatie of u uit de voeten kunt met een bepaalde laadoplossing:

 • Hoeveel kilometer reist u dagelijks?
 • Hoeveel tijd bent u gemiddeld thuis of op kantoor?
 • Wat voor aansluiting heeft u tot uw beschikking?
 • Hoeveel laadvermogen heeft de accu van uw auto?

Daarnaast is het belangrijk om te weten of er nog meer personen gebruikmaken van de laadoplossing; maakt u alleen gebruik van de laadpaal (aan huis bijvoorbeeld) of gaat het om een laadpaal bij een kantoor, beschikbaar voor u, uw personeel, uw leveranciers of uw bezoekers? Kortom, hoeveel laadmogelijkheden heeft u nodig met hoeveel capaciteit?
 

Persoonlijk advies, veilige installatie

In een persoonlijk adviesgesprek zetten we de belangrijkste motieven op een rij om zo een eerlijk en passend advies op te kunnen stellen, zonder verrassingen achteraf. Keuze gemaakt? Dan kunt u vertrouwen op een vakkundige en veilige installatie dankzij onze samenwerking met 50five een professioneel installatiebedrijf met de juiste certificering.

Partners in laadoplossingen

Sinds 2019 werken wij samen met 50five waardoor wij u de best passende laadoplossing kunnen bieden. Naast advies en installatie van particuliere thuisladers kunnen wij ook klein zakelijke laadvoorzieningen leveren, met name ter grootte van 3 tot 10 laders (AC en DC). En heeft u een laadpas nodig? Geen probleem, ook die kunnen wij leveren. Vraag naar de laadpas-abonnementen bij onze service adviseurs.

Laadpaal of laadoplossing aan de muur?

Thuis opladen met verschillende laadoplossingen. Zo kunt u kiezen voor een laadpaal of laadoplossing aan de muur. Het enige verschil is de bevestiging, waarbij de laadpaal op de grond bevestigd is en de laadoplossing los van de grond hangt.

De keuze voor een laadpaal of laadoplossing aan de muur is daarnaast afhankelijk van uw keuze voor een 1-fase of 3-fasen aansluiting. In het kort gezegd: bij een 1-fase aansluiting gaat de stroom door één draad, waarbij dit bij een 3-fasen aansluiting door drie draden stroomt. Hierdoor is het laadvermogen van een 3-fasen aansluiting hoger, waardoor uw elektrische auto sneller oplaadt.

1-fase aansluiting

De meeste meterkasten zijn al geschikt voor het installeren van een 1-fase aansluiting. Wel bestaat de kans dat uw netwerk overbelast raakt. Immers, andere apparaten zoals de wasmachine, vaatwasser en koelkast verbruiken ook stroom van dit netwerk.

Een 1-fase laadpaal heeft een maximaal laadvermogen van 3,7 kW. Hiermee laadt u een accu van 60 kWh in ongeveer 16 uur vol. Wel kunt u het aantal ampères in huis laten verhogen, zodat u een maximaal laadvermogen van 7,3 kW realiseert. Hiermee halveert de oplaadtijd ongeveer.

3-fasen aansluiting

Indien uw auto geschikt is om aan een 3-fasen aansluiting op te laden, dan raden we dit aan. Hiervoor moet een elektricien in de meeste gevallen wel eerst een speciale 3-fasen aansluiting maken in uw meterkast. Hierdoor kan het zijn dat de tarieven van het stroomverbruik veranderen. Dit kunt u vooraf controleren bij uw energieleverancier.

De 3-fasen laadpaal maakt gebruik van krachtstroom, waardoor met een laadvermogen van 11 kW deze laadpaal tot drie keer sneller is dan een 1-fase laadpaal. Een accu van 60 kWh is hiermee in minder dan 6 uur vol.

Laadpalen voor aan huis

Ontdek ons aanbod aan laadoplossingen aan huis. We hebben diverse laadoplossingen beschikbaar, zowel laadpalen als laadoplossingen aan de muur.

Wallbox Pulsar Plus

Wallbox Pulsar plus

 • Geschikt voor privégebruik
 • Eenvoudig in gebruik
 • Mogelijkheid tot inplannen van laadmomenten
 • WiFi en Bluetooth
 • DC-lekbescherming
  Prijs vanaf € 876,-
EVBox Elvi Socket

EVBox Elvi Socket

 • Geschikt voor lease en zakelijk gebruik
 • MID gecertificeerde kWh-meter
 • Zakelijke verrekening mogelijk
 • WiFi, 4G en Bluetooth
 • Mogelijkheid tot inplannen van laadmomenten
  Prijs vanaf € 1.118,-
Alfen Eve Single Pro-line

Alfen Eve Single Pro-line

 • Geschikt voor high-end privé en zakelijk gebruik
 • MID gecertificeerde kWh-meter
 • Van afstand te beheren
 • Simlockvrij
 • Load balancing (energie verdelen)
  Prijs vanaf € 1.360,-

Laadpaal mogelijkheden bij u thuis

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van laadoplossingen aan huis? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Ik heb interesse in de volgende laadpaal:
Broekhuis is uw partner in e-Mobility met passende laadoplossingen.
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1