Fiat EV: schoner, stiller, onderhoudsvriendelijker

Enkele jaren geleden konden we er ons nog geen voorstelling bij maken, maar inmiddels is het realiteit: de elektrische auto valt niet meer uit het dagelijkse straatbeeld weg te denken. De voordelen die aan een EV kleven zijn dan ook serieus groot te noemen: het vermogen is altijd beschikbaar, het versnellen verloopt soepel en geruisloos, de CO2-uitstoot is tijdens het rijden 0 en er gaat geen liter brandstof verloren. Wie een elektrische Fiat rijdt bespaart op benzine of diesel, maar ook op onderhoud. De techniek is namelijk stukken onderhoudsvriendelijker. Tanken is er niet langer bij, in plaats daarvan plugt u een Fiat met elektromotor in het stopcontact, gekoppeld aan een wallbox of openbare laadvoorziening. Wie het opladen op de meest gunstige momenten doet, is hier minder tijd aan kwijt dan wie regelmatig moet tanken. Daarnaast stimuleert de Nederlandse overheid het elektrische rijden, wat gepaard gaat met diverse fiscale voordelen.

Fiat 500e stad

De 500-geschiedenis herhaalt zich

Wie had ooit kunnen bedenken dat het charmante rugzakje uit de jaren 50 op de markt zou verschijnen als geheel emissieloze Fiat EV? Sinds de wedergeboorte van Fiat’s 500 zoals we die nu kennen, verbaasde de compacte hatchback vriend en vijand door de hele wereld te veroveren met zijn aaibare karakter. Inderdaad, de geschiedenis herhaalt zich. Het onovertroffen succes van het retromodel krijgt een stijlvol vervolg met de nieuwste generatie Fiat 500. Het belangrijkste nieuws rondom de prachtig gelijnde, innovatieve nieuwkomer? De volledig elektrisch aangedreven Fiat 500e uitvoering!

Fiat 500e en laadpaal

Tot 460 km aan één stuk elektrisch

Veelgehoorde tegengeluiden komen van critici die beweren dat de actieradius beperkter zou zijn dan in geval van een traditionele brandstofmotor. Niet bij Fiat. De 500e zet nieuwe maatstaven binnen het kleine segment. Fiat gaat elektrisch en doet dat op een grootse manier: met 320 km (WLTP) aan rijbereik bijvoorbeeld. Fiat claimt zelfs dat 460 km mogelijk is, mits uitsluitend rustige stadsritten worden gedaan. Het merk koppelt de indrukwekkende actieradius aan sprekende prestaties: de 118 pk sterke Fiat 500e versnelt binnen 9 seconden van 0 naar 100 km/h. Deze waarden zijn gebaseerd op het krachtigste accupakket met een capaciteit van 42 kWh. Mag het ietsje minder? Dan heeft u de beschikking over 23,8 kWh aan batterijcapaciteit. Dit vertaalt zich in 95 pk, een 0-100 km/h sprint die een halve seconde langer duurt en een elektrische actieradius van 180 km. Al met al nog steeds ruim voldoende voor dagelijkse stadsritten. Want precies daar zit hem de kracht: hoe vaak komt het voor dat u meer dan 180 km aan één stuk rijdt in een stadsauto?

Stimulerend schoon rijden

Tussentijds opladen is overigens evenmin een straf: 5 minuten snelladen betekent een toevoeging van 50 km rijbereik. Fiat’s elektrische toekomst ziet er dus rooskleurig uit. Ook voor de enthousiaste kilometervreter. Wie elke kilometer duurzaam laat verlopen, spaart gegarandeerd veel KIRI-coins. Deze digitale munteenheid ontvangt u via een app op de smartphone en is om te wisselen voor een breed scala aan milieuvriendelijke mode- en designartikelen. De totale waarde van KIRI-coins kan jaarlijks oplopen tot wel € 150,-. Fiat is het eerste merk dat op deze manier de gebruiker stimuleert om schoon en besparend te rijden.

Elektrische Fiat ook als Cabrio

Het aanbod Fiat EV’s is met de 500e Action (alleen i.c.m. 23,8 kWh tractiebatterij), 500e Passion, 500e Icon en 500e La Prima dik voor elkaar. Naast de Fiat 500 Berlina, worden ook de Fiat 500 Cabrio en nieuwe Fiat 500 3+1 modellen aangeboden in combinatie met een elektromotor. De Fiat 500eC is er als Passion, Icon en La Prima. De Fiat 500e 3+1 is met zijn extra portier rechtsachter enkel leverbaar als Passion en Icon. Logisch, zo’n naam zegt toch alles?

Fiat 500e cabrio
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1