Zit u goed op uw fiets? Door een bikefitting te doen bij Broekhuis bent u verzekerd van het beste advies voor uw fiets en fietshouding. In onze vestigingen in Harkstede, Limmen, Enschede en Almelo kunt u terecht voor een zeer kundige fietsmeting, waarbij onder meer gelet wordt op uw lichaamslengte, de lengte van uw armen en van uw benen. Daarnaast worden de ondersteuning van het stuur, de pedalen en het zadel onder de loep genomen.

Wanneer zou u een afspraak moeten maken voor een bikefitting?

 • Bij terugkerende klachten die u tijdens het fietsen krijgt, zoals: dove voeten, een stijve nek, rug of schouders of pijnlijke knieën

 • Wanneer u de kans op blessures wilt verlagen en de efficiëntie en kracht tijdens het fietsen wilt verhogen

 • Als u een nieuwe fiets wilt kopen

 • Wanneer u het gevoel heeft dat u ongemakkelijk op uw fiets zit

Een afspraak maken

U kunt een afspraak maken met één van onze bikefitters in Limmen, Harkstede, Enschede en Almelo.

Een afspraak maken

U kunt een afspraak maken met één van onze bikefitters in Limmen, Harkstede, Enschede en Almelo..

Limmen

De onafhankelijke Bikefitter in onze vestiging in Limmen geeft u advies over hoe u maximaal rendement kunt halen uit uw prestaties. Ook het verminderen van (pijn)klachten op de fiets en het verbeteren van de houding op de fiets komen aan de orde.

 • De Dynamische Fietsmeting Novice is een ideale bikefitting voor beginnende fietsers. Gedurende 2 uur worden de optimale fietshouding en fietsschoenafstelling gemeten. Deze meting kost € 249.
   
 • De Dynamische Fietsmeting Compleet is voor de vergevorderde fietser. De meting duurt 3,5 uur en hierin worden de ideale fietshouding, zadelpositie en schoenfit doorgemeten. Aan het einde van de meting krijgt u het rapport van de meting mee naar huis, zodat u precies weet hoe u perfect op uw (nieuwe) fiets zit. De prijs van deze meting is € 299.

Kijk voor meer informatie op www.de-bikefitter.nl 

Bel of mail voor een afspraak!

Harkstede

In onze vestiging in Harkstede kunt u kiezen tussen een Basic Bike Fitting of een Retül - Body Geometry Bike Fit.

De Basic Bike Fitting

De Basic Bike Fitting is een statische fietsmeting, die er op een relatief snelle en eenvoudige manier voor zorgt dat uw fiets goed wordt afgesteld op uw lichaamslengte en de lengte van uw armen en benen. De Basic Bike Fitting duurt 20 minuten en kost € 37,50.

In 2 stappen naar een betere afstelling van uw fiets:

 1. Meting
  Met behulp van het meetsysteem meten we de belangrijkste lichaamsmaten zoals: lichaamslengte, romplengte, schouderbreedte, binnen beenlengte, armlengte en voetlengte. Verder is het belangrijk om te weten in wat voor houding u wenst te fietsen: comfortabel, sportief of competitief. Daarnaast meten we uw zitbotbreedte ten behoeve van de juiste zadelbreedte.
   
 2. Meetgegevens interpreteren en controleren
  Op basis van het meetrapport controleren we de afstelling van uw huidige fiets. Hierbij wordt gekeken naar zadelhoogte, zadelstand, stuurbreedte en de afstand tussen zadel en stuur. Indien nodig verstellen we de zadelhoogte of zadelstand. Als er meerdere aanpassingen aan de fiets nodig zijn, wordt met u overlegd wat hiervan de impact en de extra investering is.

De Basic Bike Fitting hoeft niet op afspraak. Het is wel handig om van tevoren te bellen, zodat u zeker weet of er een Basic Bike Fitting-specialist aanwezig is: 050 - 4040 789.

Retül - Body Geometry Bike fit

Deze fietsmeting is een zeer uitgebreide meting en zorgt ervoor dat u in een zo optimaal mogelijke houding op uw eigen racefiets, mountainbike of tijdritfiets komt te zitten. De Retül - Body Geometry Bike Fit duurt 2 uur en kost € 199.

In een aantal stappen naar uw perfecte fietshouding:

 1. Pre-Fit Interview
  Elke fit, of u nu een beginner of gevorderde bent, onze collega begint met een kort interview over uw rijstijl, uw doelen, uw ervaringen en andere informatie om zo alle wensen en behoeften goed te begrijpen.
   
 2. Flexibiliteitstest / Fysiek onderzoek
  Vervolgens voert onze collega in een aantal stappen een uitgebreid onderzoek uit voor een gedetailleerd plaatje van de flexibiliteit, bouw, verhoudingen en beperkingen van uw lichaam. De structuur van uw voeten, de positie van uw knieën, de vorm van uw ruggengraat en de draaiing van de heupen worden gespiegeld aan de rest van uw lijf.
Bikefitting
 1. 3D-Fietsanalyse
  Zodra de sensoren op uw lichaam zijn geplakt, gaat u fietsen op uw eigen fiets. Tijdens iedere pedaalslag wordt door Retül data verzameld van uw huidige fietspositie en worden deze driedimensionale gegevens verwerkt.
   
 2. Dé Fit
  De Retül software verwerkt de real-time gegevens, die vervolgens door onze collega worden gebruikt voor een optimale 'fit' door aanpassingen te doen aan uw zadelhoogte, zadelstand, stuurhoogte, lengte van de stuurpen en positie van de voet. Maar ook door de heup, knie en voet in optimale lijn te plaatsen. Zo wordt de meest krachtige positie, een betere prestatie en een efficiënte uitgebalanceerde krachtoverbrenging bereikt.  
   
 3. Vervolg en follow-up
  Na een paar weken neemt onze collega contact met u op om te informeren hoe het gaat. Alle vragen, opmerkingen en eventuele zorgen zijn bespreekbaar.

Bel voor een afspraak!

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1