De ideale kinderfiets

Hoe mooi is het als uw kind voor het eerst op een eigen fietsje wegrijdt? Een fiets geeft uw kind nog meer ruimte om te ontdekken. Daarom is het goed dat de fiets optimaal afgestemd is op de bouw van uw kind. Een kinderfiets heeft verschillende eigenschappen die rekening houden met hun grootte, vaardigheden en veiligheid. Wilt u een kinderfiets kopen? Wees goed voorbereid en lees de tips hieronder!

Grootte van de kinderfiets

Kinderfietsen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, meestal gebaseerd op de diameter van de wielen. Het is belangrijk om een fiets te kiezen die geschikt is voor de lengte en leeftijd van het kind. Een te grote of te kleine fiets kan het fietsen bemoeilijken en de controle over de fiets beïnvloeden.

De beste wielmaat voor uw kind

De wielmaat van een kinderfiets kan variëren, afhankelijk van de leeftijd en lengte van het kind. Kleinere wielmaten, zoals 12 inch, zijn geschikt voor jongere kinderen, terwijl grotere maten, zoals 24 inch, geschikt zijn voor oudere kinderen. De juiste wielmaat zorgt voor een betere balans en stabiliteit.

Kinderfiets kopen
Kinderfietsen

Lichte en stevige frames

Het frame van een kinderfiets moet licht en stevig zijn. Lichtgewicht frames vergemakkelijken het hanteren en controleren van de fiets, vooral voor jongere kinderen. Sterke en duurzame materialen, zoals aluminium of staal, zorgen voor de nodige stabiliteit en veiligheid.

De hoogte van het zadel

Het zadel moet verstelbaar zijn, zodat de hoogte kan worden aangepast aan de lengte van het kind. Het kind moet met de voeten bij de grond kunnen komen wanneer het op het zadel zit. Dit zorgt voor meer vertrouwen en controle tijdens het fietsen.

Goede remmen zijn essentieel

Kinderfietsen kunnen verschillende soorten remmen hebben, zoals terugtrapremmen, handremmen of een combinatie van beide. Terugtrapremmen zijn vaak gemakkelijker te gebruiken door jonge kinderen, terwijl handremmen de overgang naar volwassen fietsen vergemakkelijken. Zorg ervoor dat het kind de remmen gemakkelijk begrijpt en kan gebruiken.

Zijwieltjes voor zelfvertrouwen

Stabilisatoren, ook wel zijwieltjes genoemd, zijn nuttig voor jonge kinderen die leren fietsen. Ze bieden extra stabiliteit en helpen het kind vertrouwen op te bouwen voordat ze zonder zijwieltjes gaan rijden. Sommige fietsen hebben afneembare stabilisatoren, zodat ze kunnen worden verwijderd zodra het kind het evenwicht heeft ontwikkeld.

Verlichting voor de kinderfiets

Veiligheid is van het grootste belang bij het kiezen van een kinderfiets. Controleer of de fiets voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en of deze is uitgerust met reflectoren en goede verlichting voor betere zichtbaarheid. Een bel is ook handig om andere weggebruikers te waarschuwen en met een fietshelm op is uw kind op en top beschermd.

Een elektrische kinderfiets

Als uw kind al wat groter is, kunt u ook een elektrische kinderfiets kopen. Zeker als uw kind langere afstanden moet fietsen, bijvoorbeeld naar school of naar de sportclub, is het prettig om met ondersteuning te fietsen, zodat de tocht wat makkelijker wordt.

Uw kind kan altijd een testrondje rijden op een fiets van Broekhuis Fietsen. Dan ziet u meteen of de fiets in de juiste maat is en voelt uw kind of hij prettig rijdt.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1