Start uw mountainbike avontuur bij Broekhuis

Mountainbikes zijn veelzijdige en stevige fietsen, ideaal voor het rijden op ruig terrein. Ze zijn ontworpen om te fietsen over heuvels, paden, bosbodems, singletracks en meer. Ze zijn duurzaam en sterk: ze kunnen tegen een stootje.

Verschil met de gewone fiets

Mountainbikes verschillen van gewone fietsen door hun grotere wielen, bredere banden en sterkere frames. De wielen bieden meer grip en stabiliteit, waardoor het gemakkelijker is om te navigeren op ruig terrein. De bredere banden absorberen schokken en dempen trillingen, wat voor meer comfort zorgt. En de sterkere frames bieden meer stabiliteit op ruwe oppervlakken.

Mountainbike
Mountainbike

Een mountainbike kopen

Als u een nieuwe mountainbike aanschaft, is het belangrijk om op verschillende dingen te letten. Hoeveel versnellingen wilt u bijvoorbeeld op de fiets? Kijk ook naar de remmen: als u veel offroad fietst, is het van groot belang om goede remmen te hebben. Verder is het ook belangrijk om te letten op de gewichtsverdeling van de fiets, de veerweg van het frame, de schokabsorber en de stijfheid van het frame.

Let op de juiste maat

De meeste mountainbikes zijn verkrijgbaar in kleine, middelgrote en grote maten. Er is geen algemeen geaccepteerde norm voor wat de juiste maat is voor uw lichaamslengte. De meesten raden een kleine maat aan voor rijders die kleiner zijn dan 180 cm, een middelgrote maat voor rijders tussen de 180 en 200 cm en een grote maat voor rijders die langer zijn dan 200 cm. Als u op de mountainbike zit, is het belangrijk dat u genoeg ruimte heeft om uw benen te strekken.

Met de juiste maat mountainbike geniet u van een comfortabele, veilige en plezierige rit. U heeft meer controle over de fiets en kunt gemakkelijker bochten nemen. Het is dus van het grootste belang dat u de juiste maat mountainbike kiest ten opzichte van uw eigen lichaamslengte.

Als u een nieuwe mountainbike wilt kopen, kan het soms een behoorlijke zoektocht zijn om de juiste te vinden. Wij helpen u graag om de fiets te vinden die het best bij u past. Neem gerust contact met ons op.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1