Moeiteloos fietsen op de e-bike

Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is ideaal als u wel wat ondersteuning kunt gebruiken tijdens het fietsen. Dankzij de elektrische motor krijgt u als het ware een ‘zetje in de rug’ tijdens het fietsen, waardoor het u minder energie kost. De accu levert namelijk energie aan de motor, die daardoor een seintje geeft aan de pedalen om makkelijker rond te gaan. U blijft fietsen, maar het gaat dan een stukje lichter!

Elektrische fiets kopen
Accu elektrische fiets

Actieradius van de accu

Niet elke elektrische fiets is hetzelfde. Doordat de uitrusting op elke fiets weer anders is, zit er voor iedere gebruiker een prettige fiets tussen. Denk bijvoorbeeld aan de actieradius van de accu. Wilt u een fiets met een hoge actieradius, waardoor u lange stukken kunt fietsen zonder de fiets op te laden? Of bent u tevreden met een accu die wat sneller opgeladen moet worden? Het vermogen van de accu wordt doorgaans uitgedrukt in wattuur. Gemiddeld genomen kunt u op een 100 Wh accu ongeveer 12 tot 14 kilometer fietsen. De accu’s op de meeste elektrische fietsen hebben een vermogen tussen 200 en 600 wattuur. Houd dit in uw achterhoofd als u op zoek bent naar een nieuwe elektrische fiets.

Verschillende soorten elektrische fietsen

Een keuze die snel gemaakt kan worden, is deze: gaat u voor een elektrische damesfiets of een elektrische herenfiets? Ook een elektrische mamafiets met voldoende ruimte voor een kinderzitje, is een mogelijkheid. Heeft u meerdere kinderen? Dan is een elektrische bakfiets het overwegen waard. En zijn ze groot genoeg om zelf naar school te fietsen? Dan kunt u op zoek naar een elektrische kinderfiets voor de lange tochten. Maar de meest gangbare is toch de normale elektrische fiets met goede trapondersteuning.

Als u een nieuwe elektrische fiets wilt kopen, kan het soms een behoorlijke zoektocht zijn om de juiste te vinden. Wij helpen u graag om de fiets te vinden die het best bij u past. Neem gerust contact met ons op.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1