- x 07.07.2022
Blog Vers van de rolband

Goed voorbereid op autovakantie naar Spanje

Voor velen is het elke zomer een feest an sich: het inpakken van de auto, het paspoort, de pasjes, de verzekeringspapieren en de groene kaart klaar leggen, nog even de auto is voltanken. Klaar voor vertrek!
Maar wacht! Bent u écht goed voorbereid? Weet u bijvoorbeeld wat u verplicht in de auto moet hebben in Spanje? Weet u waar de milieuzones zijn? Hoeveel tol u moet betalen? Waar vindt u een laadpaal in uw vakantieland? Daarom zetten we voor u onder elkaar welke regels gelden in de vijf populairste vakantielanden: België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Na het lezen van deze tips kunt u goed voorbereid op vakantie! Hieronder vindt u alle tips voor: Spanje.

  • Milieuzones

In de meeste Spaanse steden met meer dan 50.000 inwoners zijn milieuzones ingevoerd. Om met uw auto deze steden binnen te kunnen rijden, heeft u een milieusticker nodig. Er zijn geen milieustickers te koop in Spanje voor voertuigen uit het buitenland, daarom is het aan te raden om een milieusticker van het Franse Crit’Air aan te schaffen, deze wordt namelijk ook in Spanje geaccepteerd. Zo bent u meteen in beide landen verzekerd van onbezorgd rijden in de milieuzones.

  • Brandstofprijzen

De brandstofprijzen in Spanje liggen iets lager dan de prijzen in Nederland. Het is goed om te weten dat de Spanjaarden andere namen gebruiken voor benzine, diesel en LPG. Benzine wordt ‘gasolina’ genoemt, diesel heet ‘gasóleo’ en LPG blijft bijna hetzelfde: ‘GLP’. Een overzicht van de brandstofprijzen zijn hier te bekijken.

  • Tol

Sinds september 2021 wordt er op een groot aantal wegen in Spanje geen tol meer geheven. Het gaat dan vooral om de voor toeristen populaire routes van de Franse grens naar Barcelona, de AP7, en om de AP2 die van Barcelona naar Zaragoza leidt. Verder naar het zuiden en in het noord-westen van het land moet er wel weer tol betaald worden. Klik hier voor een overzicht van de prijzen en voorwaarden.

  • Laadpalen

Neem de tijd, en plan vooruit. Dat is het advies voor diegenen die met de elektrische auto naar Spanje gaan. Maar het is zeker goed te doen! Het opladen in Spanje is zelfs goedkoper dan in Nederland. Download een app op uw telefoon zoals PlugShare  iOS of Android of A better Routeplanner iOS - Android, waarop u de route en de laadpalen langs uw route kunt zien.

  • Verplicht in de auto

Een handig overzicht van wat u verplicht moet meenemen vindt u hier.

Een gevarendriehoek is ook in Spanje verplicht voor in de auto. Deze hoeft u alleen achter uw auto te plaatsen als u met pech op de weg staat en er daardoor een gevaarlijke situatie voor anderen is ontstaan. Zet de gevarendriehoek 50 meter achter uw auto neer.

Een reflecterend veiligheidshesje moet u in uw auto hebben als u door Spanje rijdt. Mocht u met pech langs de weg komen te staan of een ongeluk krijgen, trekt u deze dan aan. Zo bent u beter zichtbaar voor andere weggebruikers.

Extra tip: trekt u voor het eerst met de caravan de bergen in? Lees hier dan waar u op moet letten.
Broekhuis wenst u een behouden vaart en een onbekommerde vakantie!
 
>> Andere vakantiebestemmingen
Lees ook onze tips over België, Duitsland, Frankrijk en Italië.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1