- x 12.02.2024
Blog Vers van de rolband

Welke gezinsauto past het beste bij u?

U heeft een gezin en vraagt zich af welke auto het beste in uw mobiliteitsbehoefte kan voorzien. Wordt het een standaard personenauto, een stationwagen, een MPV of SUV? Volstaat een gezinswagen voor 5 personen, of heeft u een 7-zitter nodig? Of wilt u juist veel bagageruimte? Een geschikte gezinsauto is heel persoonlijk. Hieronder lichten we vier modellen toe die als gezinsauto gebruikt kunnen worden. 

De personenauto: comfortabel en betrouwbaar

Een standaard personenauto is een voertuig dat geschikt is voor meerdere doeleinden. De meest voorkomende auto is de hatchback waarbij de achterbank omgeklapt kan worden. Deze personenauto’s bieden daarmee ruimte voor vijf personen en een voldoende grote kofferbak voor spullen en bagage. Ze zijn comfortabel, betrouwbaar, zuinig in brandstofverbruik en relatief goedkoop in aanschaf. Zowel voor dagelijks gebruik, voor familiebezoek als voor vakantiereizen is een standaard auto prima geschikt als gezinswagen.

De stationwagen: veel ruimte en opties

Een stationwagen als gezinsauto is ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een auto met veel ruimte en veel opties. Met een stationwagen heeft u de mogelijkheid om kinderen, bagage, speelgoed en andere spullen mee te nemen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of het allemaal wel past. Een stationwagen kent een ruimer interieur, een grotere kofferbak en beschikt over voorzieningen voor optimale veiligheid. De stationwagen is dus een goede optie voor gezinnen die hun gezinsauto maximaal willen benutten.

De MPV: veelzijdig en flexibel

MPV staat voor Multi Purpose Vehicle en het belangrijkste kenmerk van deze auto is zijn bijzondere veelzijdigheid. Een MPV kan dus ook perfect als grote gezinswagen ingezet worden. Een MPV is namelijk flexibel in te delen. Eén of meerdere stoelen erbij betekent zitplaatsen voor 7 of zelfs meer personen. En haalt u bijvoorbeeld een rij stoelen weg, dan creëert u in een handomdraai een zee aan extra ruimte. Een MPV is langer en hoger dan een stationwagen en geeft dus meer been- en hoofdruimte. Door de hogere instap zit u én hoger én heeft u een beter overzicht.

De SUV: robuust en avontuurlijk

Een Sports Utility Vehicle (SUV) lijkt veel op een MPV, maar kent een sportiever en stoerder uiterlijk. Verder heeft een SUV vaak vierwielaandrijving. Deze en andere kenmerken maken van de SUV een robuuste gezinswagen. De stevige carrosserie, sterke motor en grote banden zorgen voor veel vermogen, optimale wegligging en trekkracht. Gecombineerd met veel bergruimte en technologische snufjes maken de SUV tot een perfecte gezinswagen voor bijvoorbeeld avontuurlijke vakanties in de bergen.

De geschikte gezinsauto verschilt per persoon. Wanneer u niet helemaal weet welke gezinsauto er aan uw wensen voldoet, staat de Broekhuis Klantenservice voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen in de zoektocht naar de auto die het beste bij uw gezin past.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1